Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
U nas zabki przystopowaly. Mamy juz 8. I powiem Wam, ze jak nie wychodza, Karolek to calkiem inne dziecko. Nie mecza go juz tak dziaselka, co mnie bardzo cieszy. Ciagle sie usmiecha, jest spokojny :) i taki kochany.
Moje dziecko nie chce prawie nic jesc oprocz mleka. Zupki, ktore gotuje to praktycznie wyrzucam. Zjada 1-2 lyzeczki, czasem 5, ale to musi miec dobry humor. Moze przez upaly?
Ciekawe jak dlugo, bo wczoraj popoludniu przeszedl samego siebie, 4h i cyrki po kapaniu :P
Kawę czasem piję 2-3 godziny! Oddech łapię jak śpi, czyli teraz!- no dokladnie mam to samo, mimo ze dopiero (az!!) pelza, ale wlazi wszedzie, lapie za wszystko co zakazane i ja tylko wyczekuje drzemki jego by moc cos ogarnac w innym pomieszczeniu niz pokoj ha ha. A o cieplej kawie juz dawno zapomnialam :D Wczoraj zrobilam kawe po 9 wracaj z badania krwi, po 10 wyszlam na reszte badan i wrocilam z wynikami o 14, poczym maly mial atak placzu, wrocil moj i ja pojechalam do lekarza zakladowego, wrocilam o 16 i odgrzalam kawe z rana :P Wiec kawa starczyla mi na caly dzionek he he
Juz nie wiem co zorbic by zaczal jesc moje zupki. Mi smakuja- u mnie tez bywalo ciezko i czesto jest tak, ze On niechce nic. Najwiecej wciska ziemniakow, uwielbia je, reszta dam moze nie istniec
Ja moze mu teraz sprobuje dac, zamiast owocow na 2 sniadanie. Juz sama nie wiem.- moze ma taki etap i mu przejdzie, jakis skok czy cos co sie tak objawia. Grunt ze cokolwiek je, dzieci to naogol nie jadki. Maks za to z owocow to tylke te ze sloiczka, nic co chce mu dac w postaci blw mu nie podchodzi. Tylko jablko wciska jak szalony. Moj na sniadanie mial oczywiscie butle z kleikiem kukurydzianym a na drugie zjadl jajecznice (chyba z polowy jajka). A przedzial czasowy?? o 4 rano zjadl butle (90 ml), 8:30 150 ml z kaszka, 12:30 troche jajecznicy, wiec mega apetytu tez nie ma...
Moje dziecko nie chce prawie nic jesc oprocz mleka
to u nas na odwrót, moje zupki wcina aż jej się uszy trzęsą, natomiast mam makabrę z mlekiem... wypija max 350ml dziennie i nie wiem czy nie wprowadzić jogurtów czasem ..
Dziewczyny a w jakiej postaci podajecie mleczko z kaszką lub kleikiem do picia, żeby dziecko się najadlo?- hmmm ja w butelce, w nocy kolo 4-5 h sypia po takiej dawce.
Ja też już zaczęłam urozmaicanie diety Kai. I Kaja z zaciekawieniem je jablko, ale nie każde bo np nie podpasowalo jej ostatnio jabłuszko z saszetki bio.Marchewka kompletnie jej nie zasmakowala, kręci główką i się wykrzywia.Nie przeszło też jabłuszko z marchewką. W tej sytuacji mama poradziła mi abym ugotowala zupkę z marchewki plus kawałek ziemniaczka i pietruszki, no ale też nie smakowało. Je po 3 łyżeczki i koniec.- niektore smaki przychodza pozniej. Maks tez jablka nie jadl a teraz mu bardzo smakuje, marchewka tez plul a teraz lubi, wiec za jakis czas znow sprobuj :)
ale nie widze o co sa podparte, wiem ze na pewno inaczej na zdjeciu a inaczej na zywo i jak nosisz dziecko to czujesz ze moze sa podkurczone i podparte...ale mi ciezko sobie wyobrazic o co...hm
Czy któraś z mam brała antybiotyk (AUGMENTIN)- bralam w ciazy.
Madziik dzięki za odpowiedź :), będę próbować znowu za jakiś tydzień dwa.- proponuje miesiac-dwa
A powiedz mi w jakich proporcjach przygotowujesz kaszkę do butelki, tzn na ile ml dajesz ile kaszki? :)w sumie daje na oko, na poczatek po lyzeczce zeby do smaku a teraz jak leci ale nie wiecej niz na opakowaniu :) Maks wczesniej nigdy nie pil 150 ml ( a taka dawka jest na opakowaniu) wiec dawalam mniej wiecej. Na noc daje kaszke nestle 5 zboz (syty brzuszek czy jakos tak) i tej nigdy nie dalam tyle co na opakowaniu bo by chyba z butelki nie wyszlo ha ha. Za to te z bobovity daje nawet czasem wieciej bo wodniste.
Dii - z ta kuchnia, to raczej mi mama niewiele pomoze. Bo ona nie wie jak gotowac na mojej diecie ;) z reszta wiem, ze np. pewnie by po swojemu dosolila itd. A ja tak nie moge jesc ;) Pewnie pomoze przy Karolku ;) choc on sie ladnie sam bawi, tylko trzeba go pilnowac jak pelza po domu. U Was widze Kacperek robi duze postepy.
cyrki po kapaniu :P
Dii ale Kacperek ci szaleje, musi być z niego bardzo "żywy" i ciekawski chlopczyk:)
Dieta, w której dominuje mleko krowie powoduje ... zaburzenia wzrostu
Przyczynia się również do pojawiania się próchnicy zębowej i złej budowy kości, gdyż nie dostarcza odpowiedniej ilości wapna, oraz żelaza. Przetworzone mleko nie zawiera naturalnych enzymów, dobrych bakterii kwasu mlekowego i witamin z grupy A, D, C, E,