Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wiem, ze sie bedziesz zloscic tez na to co piszę
jest zbyt szokujace ze najblizsza osoba zachowuje sie agresywnie
Dii-oby więcej to się już nie powtórzyło,nie pozwól sobie na to .
To wcale nie latwe jest być Rodzicem
Jest też taka książka autorów Adele Faber i Elaine Mazlish "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły".
U mnie niestety może kilka razy zdarzyło się, że mąż mi pomógł w nocy przy małej, ale to dlatego, że ja należę do osób, które myślą "nie ważne, że ja zmęczona, jakoś dam radę, a mąż pracuje ciężko to nie będę go budzić"
A czasem ja wstaję w nocy, a jak już mała się budzi na dobre, to mąż ją zabiera gdzieś z sypialni i odsypiam do której chcę Akurat tu się zgrywamy, bo on jest typem "skowronka" a ja "sowy"
zmieni pogląd na niektóre sprawy.
Ja tam też nie uważam tego za wielką uciążliwość, ale tak jak czasem czytam o innych mężach to troszkę zazdroszczę.
czasami nie warto zaczynać pewnych tematów
nigdy w życiu nie doświadczy niunia chociażby potelepania ze strony męża bo inaczej dostałby ode mnie w pysk
Czy wasze dzieci śpią na brzuszku?Maks tak nie spi, ale ja uwielbiam te pozycje. Mama mi mowila ze do chrztu jak mnie brali to nawet wtedy bylam na brzuchu :D
Sysiajaw, a ja mam pytanie - czy Twoja córa później jeszcze próbowała majstrować coś z tą pastą? Nie zrozum mnie proszę źle, nie pytam ze złośliwości czy coś, tylko staram się zrozumieć dzieci także na podstawie cudzych opowieści, bo ja też nie wiem jak postąpiłabym na Twoim miejscu... Może niechby kupiła następną pastę ze swojego kieszonkowego czy co... Ale nie wiem oczywiście czy nie próbowałaś tego typu konsekwencj
A co do tej szyby w samochodzie... Wzięła udział jakoś w konsekwencjach? Czy Wy, jako rodzice, sfinansowaliście całość, grzecznie przeprosiliście, a ona stała tylko jakby z boku? Może warto też jej rozłożyć "na raty", z kieszonkowego? Duża dziewczyna już jest, a wydaje mi się (mogę się oczywiście mylić, znamy się tylko z dwóch przykładów ), że zupełnie nie wiąże działania ze skutkami, z odpowiedzialnością.
A ja uważam, że warto. Forum nie służy tylko do wymiany uprzejmości i pisania co kto zjadł i do której spał. Jesteśmy dorosłe, możemy podyskutować na poważne tematy i czasem się czegoś od siebie nauczyć.
jak czasem czytam o innych mężach to troszkę zazdroszczę.
nauczylas się od podstaw radzenia sobie z tymi wszystkimi emocjami itp. Ja musze chyba od podstaw tez zacząć...
A ja Wam dziekuje za te dyskusje!!!
siłą rzeczy poświęca się dużo czasu. W końcu kiedy broi, to tę uwagę ma :) może spróbować poszukać źródła tych zachowań zamiast sposobu na nie...
(Wybacz że się teoretyk wymądrza;-) )
Montenia super, że wiem, że nie tylko ja mam takie problemy i nie jestem sama z taką sytuacją
Sysia - wielkie pocieszenie dla mnie, ze nie tylko ja tak mam. Moja starsza tez potrafi wyprowadzic z rownowagi
Czy wiecie, gdzie mozna dostac te ksiazke "jak mowic zeby dzieci nas sluchaly", ewentualnie pdf?
Hydrozagadko, a jak nauczylas się od podstaw radzenia sobie z tymi wszystkimi emocjami itp. Ja musze chyba od podstaw tez zacząć...
To ja pewnie coś źle wstawiłam. Mogę przesłać ją e-mailem.
Przed chwilą wysłałam Wam jeszcze jednego maila z książką "Jak mówić',