Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam jej rączki zabierać z buzi, czy jej to samo przejdzie?- przejdzie jej :)
A ja sie dzisiaj strachu najadlam...... Marcin trzyma malego na rekach i wyczul u niego jakas gule tak nad wyrostkiem.Podciagam bluzke a tam taka wielka gula jakby czeresnie polknal. My zaraz w te pedy do przychodni (na pogotowie), babka do nas ze nie wie czy to przepuklikna i nas wyslala do szpitala do pediatry. Ta mowi ze nie przepuklina tylko moze kaszak i nas do chirurga. A on ze to chyba wlokniak i nas do przychodni na poniedzialek.. ANi czy to powazne ani nic, gbur taki ze masakra :( Nawet jak pytalam to nic nie opowiadal,tylko ze zyciu nie zagraza. Maly oczywiscie pogodny i usmiechniety ale i tak sie wystraszylam. Zobacze czy wogole nas w poniedzialek przyjma czy dopiero rejestrowac beda :(
Więc Misia ma tylko matkę chrzestną :)
Madziik, współczuję, ja bym chyba umarła ze stresu,a lekarza bym opieprzyla .Ale czy to możliwe ze nie zauwazyliscie ze coś rosło od dawna ? A lekarz zbadał dokładnie, pomacal , jakieś badania zlecił ?- no powaznie ci mowie ze nie widzialam a jeszcze rano moj mu pieluche zmienial a ja po poludniu.Wieczorem wczesniej dzien caly byl kremowany itp i bym chyba widziala cos takiego. A dzieciak chudziutki wiec nawet jak cos bylo to pewnie myslalam ze zebereko mu widac :( Lekarz macal, uciskal, "przesuwal" a maly nic, tylko sie usmiechal. Powiedzial ze od tego sie nie umiera i w przychodni zrobia mu badania.
katka_81: Więc Misia ma tylko matkę chrzestną :)Nie wiedziała, że tak może być- moze, moj kuzyn tez ma tylko matke chrzestna :)
hmmm szkoda, że usg nie zrobili- mysle ze w poniedzialek sie dowiem dokladnie. Sciskal to i ruszal tym. powiedzial ze masa plastyczna jakas i bez konkretnych badan nie powie nic. W koncu izba przyjec.. jak sie krew nie leje to maja cie w d... :( Pocieszam sie tylko tym, ze go to nie boli i jest pogodny i radosny w dzien.
Dziewczyny a ja mam pytanie o wkładanie rączek do buzi. Bo Marcelina ostatnio namiętnie pcha rączki i zastanawiam się na ile to jest "poznawanie świata" a na ile po prostu ssanie. Smoczka nie akceptuje, a nie chciałabym, żeby zaczęła ssać paluszka dla uspokojenia. Mam jej rączki zabierać z buzi, czy jej to samo przejdzie?
A nie macie jakiegoś innego szpitala?- no wlasnie pogotowie jest na jednym gdzie jest oddzial dzieciecy. Jest jeszcze onkologiczny, ginekologiczno - polozniczy. Powiedzial ze to nic powaznego i badanie hispatologiczne wykarze co to.
To ja nawet nie wiedziałam że tak można. Myślałam, że obligo obydwoje chrzestni muszą być.
Sysia - a ja myślę, że brat wcale nie ze złej woli. Jakby moja siostra, która będzie chrzestną miała akurat możliwość wylotu do londynu, to bym wcale nie była na nią zła, że nie ma jej na urodzinach Maksa.
I postanowiłam, ze... Misia będzie miała tylko chrzestną. Nie chciałam na szybko i tylko po to, by chrzestny był, bo tak wypada, wybierać kogokolwiek. Więc Misia ma tylko matkę chrzestną :) I nie uważam, by była w jakikolwiek sposób "uboższa" od innych dzieci :)
Madzik, a usg nie miał robione? Zrob jak najszybciej. Może to być torbiel, moze narosl ja bym z tym nie czekala.- no tez bylam zdziwiona, ale widzisz jak to na izbie przyjec... zyje?? to do domu.. juz tak mialam nie raz. Obserwuje go bacznie, jak sie zacznie powiekszac albo maly zacznie goraczkowac to jade tam zaraz z powrotem
- mysle ze w poniedzialek sie dowiem dokladnie. Sciskal to i ruszal tym
No szukam prywatnie ale na weekend trudno cos znalesc :(
Dorit, roznica w ssaniu smoczka i paluszka jest taka, ze smoczek zabierzesz i dziecko sie oduczy, a paluszek ma zawsze przy sobie. Ja juz widzialam dzieci 5, 6 letnie ssajace kciuk, do tego oczywiscie wada zgryzu i wymowy.
Artykul przeczytam jak na komputer wejde, dzieki:)
A tak przy okazji jak już o lozeczkach mowa to czym przykrywacie dzieci, zwłaszcza zimą. Bo ponoć do 1 rż dziecka nie powinno się przykrywac kolderka . I mam problem. Kaśka najpierw spala w rozku , teraz lato więc lekki kocyk, ale co potem ?.
Dziewczyny czy przy pełnym karmieniu piersią (tzn. przynajmniej 8 razy na dobę, minimum 100 minut, be złdugich przerw i nie dokarmianiu ) jest możliwość, żebym już dostała @? Dziś mam jakieś dziwne różowe, wodniste plamienie. Nic mnie nie boli @-owo. Miałyście takie coś?- ja tak po poltora miesiaca dostalam okres, trwal 3-4 dni a pozniej dopiero po skonczonym 8 miesiacu.
Też kupiłam te body, ale w smyku były jeszcze lepsze upusty bo za 3 szt bodów z dł.rękawem dalam 20 zł.--- jest jeszcze promocja?