Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sysiajawPieluszki już rozwiesiłam.
Zalecono mi kąpiel w Nizoralu, czy któraś z Was stosowała? I czy to można na buzi przemywać?
Czy może się objawiać tylko wysypką na buzi,- u nas glownie wysypka na buzi, na ciele sie pojawila jak juz byl "przesaczony" alergenem. My do smarowania mamy masc na recepte.
z tym czosnkiem to ja nawlekałam igłę z nitką i przewlekałam przez pokrojone ząbki czosnku i wieszałam jak wisiorki przy szczebelkach łóżeczka, to naturalny sposób tak samo mokre tetry więc nie powinno zaszkodzić- Maks tez ma lekki katar ale wszystkie te sposoby odpadaja bo moj na stojaco zwiedza cale lozeczko juz
nizoral jest przecież na łupież, na skórze owłosionej, ale czy to mozna stosować u takiego malucha? to nie wiem, i czy można w tym kąpać? czytałaś ulotkę bo dla mnie to bynajmniej dziwne zalecenie.
u nas glownie wysypka na buzi, na ciele sie pojawila jak juz byl "przesaczony" alergenem. My do smarowania mamy masc na recepte.
Czosnek to mi i położna i pediatra mówiła, żeby odstawić. Że przenika intensywnie do mleka i zmienia jego smak.
Madzik, a jak doszłaś do tego co uczulało?- troche sama a troche za pomoca lekarni. Maly mial stwierdzona skaze bialkowa a ja po 3 miesiacu zaczelam malego uczyc picia z butelki mm i po ok miesiacu juz regularnie pil 1 buteleczke na dzien (60 ml) - calkowicie zakonczylam karmienie piersia w 9 miesiacu - i sie okazalo ze mleko bebilon pepti takze go uczula. Zmienilismy na nutramigen i po masci na recepte wszystko pieknie sie zagoilo. Ale po mega juz odparzeniu na policzkach i krostkach na nogach (zgieciach lokciowych i kolanowych) wlasnie wymyslilam, ze mleko bo juz kombinowalam czy jakiej ubranie albo proszek.. To byl ciezko okres.
wiem, ze sa mleka specjalne dla "ulewaczy" ale lek. mi odradzila bo maly ma już twarde kupki a po tym to byłoby jeszcze gorzej
Koleżanki córka (starsza o 6 tygodni od Mikołaja) macha jakby na "nie" i ponoć okulistka jej powiedziała, że to objaw neurologiczny (ale nie wiem czy w to wierzyć)- Maks tak robil z pare tygodni podczas zasypiania, przeszlo mu samo. Tez sie marwtilam a moja pediatra powiedziala, ze samo przejdzie i miala racje :)
Kacper tak jakby się wzdrygał/otrzepywał/miał skurcz (widać w 6 sekundzie) co o tym myślicie bo ja już mam czarne wizje