Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kochane mam problem tzn chodzi o to,że chce odstawić małego od piersi ale kurde nie umie...
Najbardziej przestraszyłam się o nerki, ale siku robi normalnie. Czy powinnam bardzo się obawiać?
Po co pchać w dziecko więcej niż chce i potrzebuje? Wg mnie u takiego malucha najprędzej skończy się to pawiem.
Powiedziałam jej że 8 razy a zjada 110 ml.
Moje dziecko "puszcza się" i przechodzi od mebla do mebla
Ana, czytałam gdzieś, że dzieci na butli lepiej przesypiają noce- nie powiedzialabym..Maks je kolacje 90-120 gestej kaszki kolo 18.30-19.00, po 22.30 sie budzi na jedzenie i zjada juz z butelki kaszke mniej gesta 150 w porywach to 180 (bo nie zawsze doje), pozniej ze 2-3 razy sie budzi na picie i kolo 3:30-4.00 znow wstaje i dostaje 150 - 180 ml mleka tylko z paroma lyzezkami kaszki bo niechce mu rozpychac zaladka na noc z nadzieja ze kiedys przestanie wstawac...
dawaj mu aż zje całe 130 ml- niewiem jak u Ciebie ale u mnie nie wykonalne, maly sie naje i niechce, odpycha butelke/lyzke rekami, jedzeniu wyrzuca na ziemie i nie ma sily mu dac wieciej bo placze.
Madziik a wyniki kiedy macie?- pytalam lekarki i mowila ze dzisiaj nie bylo i zeby zadzwonic po niedzieli.
W nocy a raczej już nad ranem bez cyca sie nie obejdzie od ok2 wisi na cycu do samej 6 no może przyśnie na jakaś godz
Ja, że tak powiem wzięłam się za odstawienie i w sumie to nie odstawiłam. Wiem, ze to bardzo trudne. Ja zaczęłam właśnie od nocy. Było bardzo ciężko, bo Zuzia szukała cycusia, a mi cisnęły się łzy na oczy, że jej go nie daję. Ale po 2 nocach przestała go szukać.
Dziewczyny za miesiąc lecimy do Polski, chciała bym kupić bajki, baśnie itp. by czytać małęj. Co polecacie ?
Nie znalazłam jeszcze takiego sposobu. Ale wolę żeby Lila spała w domu, po cycku, (a ja wtedy mam czas dla siebie, na obiad itp.) niż na spacerze. Ja jeszcze spytam Was od siebie jak to zrobić żeby dzieć mi spał w dzień ze 2 h w swoim łóżeczku i nie zasypiał na cycu ?
U nas na szczęście jest już ogromna poprawa.
Dziewczyny czy wy po szczepieniu (w dniu szczepienia) wychodziłyście z waszymi dziećmi na spacer?
Moje dziecko "puszcza się" i przechodzi od mebla do mebla
nie trzeba ich zakładać we dwie osoby
dolaczam do mam zasmarkanych dzieciaczkow i strasznie to przezywam
ile srednio cos takiego trwalo u waszych dzieci?
szczerze to sami nie wiemy bo lekarze po urodzeniu nie umieli rozpoznać", kobieta zaskoczona odrzekła "cukier, zapomniałam o cukrze" i uciekła
mam wątpliwości czy po szczepieniu można zmieniać klimat i ogólnie czy dzieci są wrażliwsze na zachorowanie? Może nie powinniśmy jechać?
a mój Kajo się "popsuł" - kąpiel dalej o 18:00 ale spanie dopiero koło 20stej z wielkim bólem. Może nie może mieć już drzemki po 16:00...
Gosiu, a jak długo śpi o tej 16? Ja wynalazłam sposób, że kąpiel jest równo 1,5h po obudzeniu z ostatniej drzemki. Zazwyczaj jest to ok.18.00-18.30. Wtedy zasypia bez problemu i dziwaczenia.
co to jest ta 3-dniówka
Macie przy dzieciach jakoś specjalnie skompletowaną domową apteczkę?
najwazniejsze sa leki przeciw goraczce, bo jak jest wysoka i szybko wraca to trzeba na zmiane podac