Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zadam głupie pytanie, do kiedy należy podawać mleko modyfikowane,
Ile karmić ?- ja karmilam 9 miesiecy, bo 2 tyg. pozniej wracalam do pracy, pracuje na zmiany i ciezko by mi sie przystosowac do karmienia, bo maly glownie w nocy jadla nie widzialo mi sie wstawanie 2-3 w nocy jak wstaje 4:30. Ale siostra moja karmila 2 lata i maly wogole mm nie widzial. Od razu przeszla na krowie :)
Czy Wasze maluchy w wieku Lesia też tak miały????- jak mial 6 miesiecy to sie cieszyl "przewrotami" dopiero i jadl praktycznie tylko mleko wiec nie pomoge. ALe w wieku miedzy 8 a 9 miesiacem mogl pol dnia nie jesc nic.
A mm jest w ogóle potrzebne ? Po cholerę to mleko? Jogurt i ser nie wystarczy ?- no u mnie nie, gdyz maly ma skaze bialkowa i specjalne mleko z apteki...
To jest bardzo dobre pytanie i zależy od wielu czynników, np. od tego, co sądzisz o mleku krowim. Ja np. sądzę o nim źle i nie zamierzam go podawać w ogóle. Ale nadal karmię moją córkę i pewnie jeszcze trochę będę ją karmić. Natomiast, gdyby ona nagle stwierdziła, że już cycka nie chce, to nie dawałabym MM, ani innych zamienników, typu właśnie mleko krowie. Uważam, że zróżnicowana dieta, nawet zawierająca nabiał (ale właśnie jogurty, sery itp.) krowi (choć u nas np. staram się dawać Lilce głównie kozi i sama jeśli już jem, to raczej ten) wystarcza, żeby pokryć zapotrzebowanie dziecka na wapń, białko i inne witaminy. A mm jest w ogóle potrzebne ? Po cholerę to mleko? Jogurt i ser nie wystarczy ? Sorry jeśli pytanie jest głupie..
może zamiast butli podaj kubek niekapek z MM
Fajnie masz Venus, a o której kładziesz Lecia? Moja zawsze o 20.00 juz w łóżku śpi.
To bardzo późno, ja bym chyba szybciej padła. Moja już śpi po 4,5 godzinach aktywności. Zobaczymy co będzie rano.
W ogole to chcialam sie pochwalic, ze Karolek zaczal dzis raczkowac :)
A u nas dzisiaj kolejny ząbek - tym razem prawa górna jedynka (dziwnie mu wychodzą) :)
No i od 2-3 dni Mikołaj nauczył się pełzać i już bez problemu dociera do wszystkich baaaaardzo interesujących rzeczy znajdujących się w pokoju , także teraz czekam na siedzenie, raczkowanie i może pierwsze "mama"
--
Sam nie usiądzie, jak Go posadzę to tak
Kacper spał dzisiaj 14,5 godzin!!! Czy to normalne?
mamamamamama
to normalnie biegac za nim trzeba hihi
Nic na siłę!