Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
1. Kiedy jest pierwsza wizyta u pediatry?
2. Jak to jest z witaminą D3 czy każde niemowle musi ją zażywać ?
3. Czy wizyta położnej w domu była zapowiedziana czy miałyście tzw nalot, oraz po jakim czasie od narodzin dziecka?
A ja zaczynam się niepokoić o Łucję. Od kilku dni śpi bardzo niespokojnie: kręci się, rusza rączkami, marudzi przez sen... W dzień śpi przeważnie na rękach, odłożona do łóżeczka budzi się z płaczem po 10-15 minutach. Podczas karmienia na początku albo po jakimś czasie ma takie napady płaczu, krzyku, a najgorzej jest jak zaczyna piszczeć. Znów podaję pierś, possie kilka razy i znów to samo. Czasami pomaga uspokajanie w pozycji pionowej, a czasami przystawianie do piersi dopóki nie przejdzie krzyk i mała ssie spokojnie. Albo ją coś boli, albo co ta tle nerwowym. Zupełnie nie wiem co z tym robić, bo w sumie nie wiem co by miało ją boleć
z resztą kto by go chciał...łysy, bezzębny,darcioch...:)- tez tak mialam, tylko my chcieli oddac do okna zycia No moj maly do "grzeczniuchow" tez nie nalezal, dopiero po 9 miesiacu "jakos to jest", a wczesniej ciezko strasznie. Moj zaczal glowke 3mac w polowie 3-ciego miesiaca wiec nie martw sie, w koncu zacznie. Nie ma sie co nakrecac, ze innych maluchy 2 miesiace i juz postepy. Jak mu sie "zachce" to bedzie na brzuchu lezal, jeszcze ci bedzie brakowac tego nieruchomego babelka :)
A my właśnie po wizycie u kardiologa (kontrolnej)...wszystko ok, tylko nadal ma strunę rzekomą w sercu, która powoduje szmer niewinny, więc na kolejnej kontroli mamy się pojawić za 1-2 lata...- no to super, ze wsio oki :)
Co robić, co dawać jeść?- ja malemu daje na sniadanie paste z lososia wedzonego z marchewka i ogorkiem (z blendera), rob paste miesna (mieso z zupki wyciagam i miksuje z czym tam mam), czasem robie omleta. Obiadki to glownie ziemniaczki bo mlody uwielbia, kurczak, makaron, warzywka z patelni, rybka z panierki na malej ilosci tluszczu i gotuje zupki, narazie raczej wszystko zjada. A mleko mamy nutramigen bo po pepti maly mial okropne uczulenie.
może kolki ją zaczynają łapać.... w dzień też się tak dzieje?
bąbelasku a podajesz jej bio gaię czy cosik takiego?
Ale podaję co drugie karmienie, bo nie chciałam przedobrzyć, może powinnam jednak przed każdym karmieniem...
Dziewczyny, czy Wasze pociechy podczas zabawy z wami/prytulanek tez Was gryza?
Podawaj do każdego/ przed jedzeniem ale DELICOL nie pomoże tak jak Sab Simplex lub Espumisan
Spróbuj z Espumisanem a dodatkowo możesz podawać BioGaię albo Dicoflor.
U nas to pomogło.
Delicol jest na nietolerancje laktozy - jesli twoja corka ja ma to powinno pomoc ale dawaj przed kazdym karmienie, my tez to probowalismy ale u nas nie bylo lepiej, z reszta po boboticu czy sam simplexie tez nie i do tej pory nie wiadomo od czego mial gazy i prezenia, bo typowa kolka to nie byla, po prostu niedorozwiniety ukl. pokarmowy, za to teraz przy rozszerzaniu diety nic go nie rusza i po niczym nie ma boli, na szczescie