Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny zadam to pytanku tutaj bo w innym wątku nie doczekałam się odpowiedzi a zależy mi na tym. Przyjaciółka potrzebuje nosidełka lekkiego,fajnego by zniesc małą z 4 piętra na dół do wózka, nosi na razie w foteliku ale za cięzko jej. Mała ma 2 mc czy może polecić jakieś dobre,łatwe z zakładaniu, wygodne dla niej i małej?
Urodziłam Synka 17.10.2013r. ważył 4050g i miał 60cm.- witam i serdeczne gratulacje. Duzy bobasek ;)
CiastoMiłościzaczne od gratulacji!!! pod serduszkiem maleństwo nosisz , chyba ostatnio coś ruszyło u rozpakowanych mamuś , ciekawe kiedy mi przyjdzie ochota na drugie serduszko.
Ja obiawiam się właśnie sytuacji jak Lili zacznie chodzić i nie będzie czasu na siedzenie na nocniczku.
a czemu nic nie mówi?
jak miała 2 lata i 5 m-cy w ciągu 3 dni nauczyła się wszystko robić na nocnik, a argumentem było że jak idzie za niedługo do przedszkola to nie może już nosić pampersa, zadziałało.- u mojego siostrzenca bylo identycznie, az bylam w szoku, ze tak szybko poszlo;)
Dziewczyny może trochę późno ale mam takie pytanie jak nauczyć Piotrusia picia z kubeczka niekapka??? Dzisiejsza nauka skończyła się strasznym płaczem więc odpuściłam ,ale trochę się tym martwię,że on nie potrafi jeszcze trzymać tego kubeczka i nie wie ,że to służy do picia.- nie martw sie, moj misiek tez nie kuma, obraca ten kubek, gryzie od spodu itp, ale za chiny nie kuma do czego to. A z butelki wypije tylko na lezaco, nie umie sobie jej podniesc jak stoi czy siedzi aby mu lecialo i sie wkurza jak w pozycji "prostej" mu nic nie leci, a ciagnie jak szalony. Zawsze musze go klasc albo trzymac mu... A probuje juz jakis czas i nic.. Ale coz, kiedys przyjdzie i jego pora :)
A ja muszę się wyżalić...otóż byliśmy dzisiaj na imprezie rodzinnej. No i strasznie mnie wszyscy wkurzali a myślałam, że mnie takie rzeczy nie ruszają. Zaczęły się głupie pytania i uwagi. Np "to ona jeszcze nie stoi"? , a czemu tak krzywo siedzi?, oj chyba lubi być noszona , a czemu nic nie mówi?. No i oczywiście wielkie zdziwienie, że karmie piersią. I to dlatego pewnie jest taka gruba. A Natalka 3tyg temu ważyła niecałe 7500g. Więc raczej jest drobna. No masakra.
Madzik, Anula - a probowalyscie kubeczka Momma ze slomka?- tez mam, nie momma, tylko jakis inny, ale ze slonka...bierze go za zabawke a nie za "cos" z czego sie pije...
No i ja osobiście wolę poświęcić te kilka tygodni w przyszłości, żeby moje dziecko na stałe pozbyło się pieluch, niż latać za nim z nocnikiem przez 2 lata i cieszyć się, że w końcu po tym czasie nam się udało...dla mnie to mija się z celem i akurat wygody w tym nie dostrzegam żadnej- no wlasnie tez tak troche do tego podchodze, chyba wole poczekac az do tego "dorosnie" nic latac za nim w nocnikiem. Bede podejmowac proby pozna wiosna przyszlego roku jak bedzie na tyle cieplo by biegal w samych majtach po domu :)
sama piszesz, że robisz to dla własnej wygody (z tego co rozumiem pieluchujecie wielorazówkami)
dlatego dla mnie tak wczesne wypróżnianie się na nocnik/wc to jedynie osiągnięcie rodzica a nie dziecka...
A co mnie najbardziej w tym odpieluchowywaniu śmieszy (tu piszę akurat o rodzicach znajomych mi dzieci), to to, że właśnie sadzali dziecko na nocnik w wieku 6 miesięcy i opowiadali wszystkim dookoła jak to ich dziecko robi tam kupki i siku, czasem urządzali z tego wręcz pokazówki
sadzając dziecko na nocnik po obiadku na 30min-1h i czekając aż dziecko się załatwi
DominiczkaA: Aniu Ja mam NUK z miękkim ustnikiem
DominiczkaA daj linka na ten kubek bo nie kojarzę jak wygląda.