Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja kupiłam doidy i ten ze słomką Momma
jak dziecko jest gotowe i umie wstrzymać swoje potrzeby to dopiero zaczyna się załatwiać na nocnik/ do wc),
A moje zacznie w wieku 2 albo 3 lat i też będzie to dla mnie tak samo fajne :)
A często jest tak, ze jak mu daję ten kubek to on ściska go i przechyla i wszystko wylewa SPECJALNIE na podłogę
Cyca potrafi ciągać a niekapka nie. Tylko gryzie.- jakbym mojego widziala niestety... cyca potrafil ciagnac a niekapka ni kija... i tez juz probuje i nic narazie... poczekam :) A glownie mi chodzi o picie we wozku, bo w domu nawet jak mu bede pomagac ze zwyklego kupka to we wozku raczej ta opcja odpada.
Lili dziś zrobiła 2 kupki na nocinik jedną rano jak zwykle, a druga przed drzemką i nigdy nie siedzi na nim godzinami bo pewnie sama by szybko z niego zeszla.
, to tak i ja wiedziałam. Nadia zazwyczaj przed była jakby rozdrażniona, np. w trakcie gilgotania się czy jakiejkolwiek innej miłej czynności, zaczynała się wiercić, odwracać. Na początku mówiłam Marcinowi "zaraz się posika", wkładałam palec pod pieluchę i cyk siku leciało :) więc zaczęłam po prostu ją wysadzać, bo po co miała sikać w pieluchę, skoro mogłam jej ją zdjąć i założyć znów tę samą suchą. Pupę przemywałam pod ciepłą wodą z kranu, suszyłam ręcznikiem i już. I tak było długo, aż zaczęła mówić to swoje "pupa". Także da się to wychwycić. W NHN jest to tak opisane, że warto dziecko takie 3, 4 miesięczne zostawić na golaska na jakiś czas i obserwować jak się zachowuje, na chwilę przed siknięciem (bo kupę to wiadomo, ze łatwiej wycyrklować :)). I po jakimś czasie da się to wychwycić :> normalnie wiedziałam, gdy moje dziecko chciało siusiu
To ja może na chwile zmienie temat, moje dziecko nie chce jeść...trwa to już 3ci dzień , mleko wypije ,ale porcje połowe tego co przed... blw szło nam super a teraz jak by się cofnęła, bierze w łapke i do buzi ale za chwile wypluwa...nawet ulubiona marchewke.Nie wiem co jest grane, smakuje jej banan i jogurt.Czy czekać aż jej przejdzie czy szukać przyczyny ?- Chyba normalne, sama pamietam jak Maks miedzy 8-9 miesiacem niechcial jesc calymi dniami. Normalnych rzeczy wogole, cycka odmawial, tylko w nocy w miare jadl, tragedia byla i strasznie sie tym martwilam, chyba do 2 tygodni sie to wleklo. Jak mu przeszlo to zaczal wstawac i chodzic przy meblach i jesc wsio jak leci, mleko, obiadki, chlebek. ALe okres ten byl ciezko dla mnie zwazajac na to, ze to bylo lato i tym bardziej mnie martwil ten brak apetytu... Ktos mi tu napisal, ze dziecko sie zaglodzic nie da, bedzie wolac:)
Czy jak idzie malej teraz ząbek, to normalne ze ma 39,5 stopni, czy szukać innej przyczyny
Czy jak idzie malej teraz ząbek, to normalne ze ma 39,5 stopni, czy szukać innej przyczyny- Maks bez goraczki sie obywal, ale szkrab kolezanki mial zawsze wysoka goraczke, ponad 39 stopni :/
.obserwuj Franka i zbijaj gorączkę, uśmierzaj ból- chyba Tosie
To ja może na chwile zmienie temat, moje dziecko nie chce jeść...trwa to już 3ci dzień , mleko wypije ,ale porcje połowe tego co przed... blw szło nam super a teraz jak by się cofnęła, bierze w łapke i do buzi ale za chwile wypluwa...nawet ulubiona marchewke.
Nie wiem co jest grane, smakuje jej banan i jogurt.
Czy czekać aż jej przejdzie czy szukać przyczyny ?
--
Dziewczyny mam do was pytanie kiedy powinno sie sciagnac wklade dla noworodkow z fotelika samochodowego??? Wazy okolo 6 kg.wczoraj jechalismy i wydawalo mi sie ze juz za malo miejsca ma nozki jej troszke wystawaly (bo zsunela sie) a jak ja podnioslam do gory to tez wydawlo mi sie ze jest maly. A dzisiaj sciagłam ta wkladke i posadzilam ja i znowu wydaje mi sie ze jest za duzy j. I zgupialam :(
Ćwiczenia Kegla są lekiem na wszystko jak widzę. Tak prosta sprawa a tak ciężko mi się zmusić by ćwiczyć je regularnie. Wstyd, wstyd, wstyd :)
Tak prosta sprawa a tak ciężko mi się zmusić by ćwiczyć je regularnie- tez zapominam to robic i robie jak mi sie przypomni:)