Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W szpitalu widziałam jak położne dawały maluchom przed badaniami gałganki nasączone glukozą
normalnie terrrrorrrr laktacyjny. Zakazywały smoczków, wody, gukozy i mm.
Dziewczyny, a tak z innej beczki - czy wasze dzieciaczki też tak mają - kiedy mała się czymś mocno zainteresuje zdarza jej się naglę machać nóżką, właściwie to nie jest machanie a takie szybkie drgawki. Czy to normalne?
Szlag mnie za przeproszeniem trafił.
ale uważam jak MILKA, że dzieciaczki starsze tak jak Lesiu są przyzwyczajone do nocnego przystawiania, karmienia i pojenia.
bo bała się ochrzanu położnych. I szczerze, to ja bałabym się w tym, szpitalu podać mm i chciał nie chciał trzeba było karmić piersią. Zakazywały smoczków, wody, gukozy i mm.
bo malutką w razie czego muszę nakarmić, a one mi na to że właśnie nakarmiły ją butlą bo zaczęła płakać. Szlag mnie za przeproszeniem trafił.
Czemu tego dziecka nie nakarmić, skoro jasno i wyraźnie komunikuje potrzebę ?
Dzieciaczek mały to Wam nie powie czy faktycznie chce jeść, czy się budzi tylko z przyzwyczajenia....
Ale gdyby umiał mówić to mogłybyście się zdziwić
Rozumiem, że się wstawać mamom nie chce, ale nikt nie mówił, że noce całe przesypiać przy małym dziecku będziemy co nie ?
Tylko wiadomo, dziecko musi jesc dobrze w ciagu dnia zeby w nocy nie bylo glodne.
Dziewczyny, znajoma mi poleciła by czasami kiedy mała po raz kolejny z rzędu w krótkim czasie domaga się piersi, oszukać ją i podać jej troszkę wody
Dziewczyny tarczycowe - czy Waszym maluchom robiono badanie TSH po porodzie?
Dodatkowo nie każde laboratorium pobiera krew od noworodka, u mnie w mieście np.żeby zrobić badanie TSH trzeba jechać do szpitala dziecięcego, bo krew pobierana jest z główki.
Ale czekaj, teraz czytam że to jest badanie w kierunku nadczynności, a ja mam niedoczynność. Już mam mętlik w głowie...
Dziś Leszek w dzień spał mi tylko raz, od 11:30 do 13:30 o 18:30 wykąpałam Go, o 19:00 butla i jak na razie śpi...- Maks taki tryb wpadk jakos po 9 miesiacu i ma tak do teraz.