Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Maks taki tryb wpadk jakos po 9 miesiacu i ma tak do teraz.
czy chcesz mi powiedzieć, że tak już zostanie?? że to normalne?? że mam się PRZYZWYCZAJAĆ ? No Leszek jak wstał to do 18 miał tyle powera i sił, że szok! pierwszy raz coś takiego u Niego widziałam- mozliwe, Moj syn zasypia kolo 12:15-12:30 i potrafi nawet 3 h spac, pozniej charce i przewaznie ok 19 zasypia. Ale zdarzaja sie tez poslizgi wieczorne, czasem zasnie kolo 19 a czasem (jak dzis ) ze zasnal po 21...ALe drzemke ma tylko jedna w ciagu dnia od 3 miesiecy juz. Ja tam sie ciesze, bo wczesniej moj syn spal kilka razu po 15-20 minut, porazka.. w koncu sie moge odprezyc w weekend i na spokojnie cos porobic i nie musze sie gonic :)
A u nas znów gorączką w nocy 39,5 ,nie mogliśmy zbić,ponad godzinę to trwało..
Venus, widzę że masz ten sam problem co ja z maluszkiem tyle że u mnie to już się ciągnie od 2,5 miesięcy takie nocne wstawanie I ja już sił nie mam plecy mi wysiadają a rano wyglądam niczym Zombie ! I nie mam pomysłu już co z tym zrobić
2. szerokie pieluchowanie - pampers + dwie tetrówki.
4. po kazdym przewijaniu położyć małaą na brzuchu i dwie minuty pulsacyjnie przyciskać małej pupe do przewijaka.
Sony85: 2. szerokie pieluchowanie - pampers + dwie tetrówki.
U nas też było takie zalecenie, ale po obejrzeniu filmu Zawitowskiego na temat bioderek przestałam szeroko pieluchować.Wg Zawitowskiego bioderka mogą się prawidłowo rozwijać tylko poprzez ruch - a jeśli dziecko jest szeroko pieluchowane do tego ruchu nie ma.
Sony85: 4. po kazdym przewijaniu położyć małaą na brzuchu i dwie minuty pulsacyjnie przyciskać małej pupe do przewijaka.
Wg Zawitowskiego to jest największa bzdura, która moze przynieść więcej krzywdy niż pożytku...
Proponuję poszukaj sobie na ten temat wypowiedzi Zawitowskiego na YT.
Mamy wyznaczoną następną wizyte na 18 grudnia. Co mam potem powiedzieć lekarzowiże nie stosowałam sie do zaleceń bo uważam że sa zacofane? Niebardzo to widze
Dziewczyny, mam pytanko odnośnie leżaczków-bujaczków.Właśnie chcę taki bujaczek zakupić, ale mam mętlik w głowie, gdyż zastanawiam się nad 2 opcjami:
to szerokie pieluchowanie to już jakieś średniowiecze
A jeśli byłaś na NFZ to idź na kontrolę...zobaczysz co Ci powiedzą... Ja byłam na NFZ więc o kasie niema mowy
To fakt nieco denerwujący ale komuś trzeba zawierzyć, ja zawierzyłam Zawitowskiemu.(wogóle ten człowiek budzi we mnie wilekie zaufanie). Czemu lekarze nie mają jednego zdania tylko w zalezności na jakiego sie trafi to ma inne przekonania i zalecenia...
--
Sama musisz zadecydować co z tym zrobić ćwiczyć czy też nie...ale kładzenie na brzuszku myśle że to jest podstawa nawet na minutę kilka razy dziennie. Ale zawsze pozostaje taki strach że może jednak powinnam ją pieluchować i ćwiczyć....ze może bez tego coś sie zle rozwinie
Glutenu nie podawałam i rewelacja zero wiercenia płaczu itd , tylko ta gorączką.. Nie wiem skąd
Dziewczyny dziś jestem po wizycie u gina i rozmawialiśmy o ciąży po cc i powiedział że zaleca się czekać 3 lata :o
W szpitalu mówili, że min. Rok.. czy któraś z Was rozmawiala ze swoim lekarzem o tym ? Jak oni to oceniali ?
dizewczyny potrzebuje pomocy, Lili pcha wszystko do buzi i ma takie pękniecie w kącikach ust potocznie chyba - zajad.
Iść do lekarza, smarować czymś?