Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedyś mi położna powiedziała, że pierwsze trzy miesiące życia dziecka uznawane są za IV trymestr ciąży - dziecko niby już nie jest w brzuchu, ale nadal uważa siebie i mamę za jedność i potrzebuje na maksa bliskości.
Będziesz szukać ustronnego miejsca by je nakarmić, bo wszystko będzie fajniejsze od Twojej piersi- popieram w stu procentach, masakra byla karmic malego jak mial 6-7 miesiecy, wszystko go interesowalo ale glodny tez byl i jak tu zaradzic?? ;)
ale ja tez jestem dla siebie wazna( nie wiem czy to dobrze czy zle ze nie umiem sie skupic tylko na dziecku
ale ja tez jestem dla siebie wazna( nie wiem czy to dobrze czy zle ze nie umiem sie skupic tylko na dziecku.
Akirko, ja nie zdążam odłożyć go do łóżeczka, karmię go na leżąco w łóżku właśnie, on przysypia, więc zostawiam do głębszego zaśnięcia, ale mija kilka minut i się wybudza
bo wszystko będzie fajniejsze od Twojej piersi.
...... Dzień dobry, Leszek mnie obudzil o 6:30
Leszek wczoraj spal juz od 19
Asiula - a co do ciała po porodzie, też położnej mądre słowa - powiedziała mi po pierwszym, że czego ja oczekuję - przybierałam na wadze 9 miesięcy, a chcę schudnąć w dwa? :)))
z Teo też sie zgodzę, że czas dla siebie jest ważny. Ale tego czasu jest jednak sporo w ciągu dnia jak maluch zaśnie na tę godzinę-dwie.
nas Krasnal się budzi od urodzenia pomiędzy 5 a 7 - to nie jest źle jak na malucha.
czyli jeśli karmię go z prawej i je np 15 min, a potem po 30 min chce znów jeść,to dać mu już lewą ??
Kasia - to chyba taki etap, u nas też tak było, że gryzł. Wtedy zabierałam pierś i mówiłam, że nie wolno gryźć, nie będzie jedzenia i że to boli. Matko, chyba kilka tygodni sie tak bujaliśmy i albo mu sie znudziło albo w końcu załapał... A Zuzia ma zęby? Bo Krasnal na tym etapie jeszcze nie miał, ale "gryzł" dziąsłami dosyć boleśnie...
jak mu gderam i gderam to mi mówi, że też potrzebuje odpocząć - i ma chłop racje.
No kurka, ale mężowie tez maja łapki, nie?
chociaż to nie problem bo my nigdy nie prasowaliśmy i nie prasujemy
czy są jakieś takie smoczki do butelek gdzie leciałoby więcej pokarmu?
Teo plisss rozszerz myśl... Bo tez tak chcę.
Nic nigdy?