Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kiedyś mi położna powiedziała, że pierwsze trzy miesiące życia dziecka uznawane są za IV trymestr ciąży - dziecko niby już nie jest w brzuchu, ale nadal uważa siebie i mamę za jedność i potrzebuje na maksa bliskości.

i wiesz, ja już też doczekać nie mogę tego wieczornego kolejnego piersiowania. A też kiedyś się zastanwiałam czy to minie.. i minęło, ale za szybko :) Cieszę się, że będzie mi to dane drugi raz przeżyć.
Mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej 

Będziesz szukać ustronnego miejsca by je nakarmić, bo wszystko będzie fajniejsze od Twojej piersi- popieram w stu procentach, masakra byla karmic malego jak mial 6-7 miesiecy, wszystko go interesowalo ale glodny tez byl i jak tu zaradzic?? ;)

ale ja tez jestem dla siebie wazna( nie wiem czy to dobrze czy zle ze nie umiem sie skupic tylko na dziecku
I dlatego kochani Tatusiowie powinni skakać na około Was na tyle na ile się da, szczególnie w tych pierwszych tygodniach, kiedy czasem jest naprawdę trudno.

ale ja tez jestem dla siebie wazna( nie wiem czy to dobrze czy zle ze nie umiem sie skupic tylko na dziecku.

Akirko, ja nie zdążam odłożyć go do łóżeczka, karmię go na leżąco w łóżku właśnie, on przysypia, więc zostawiam do głębszego zaśnięcia, ale mija kilka minut i się wybudza
bo wszystko będzie fajniejsze od Twojej piersi.
świat się nie zawali, dziecko nie zapłacze na śmierć, telefon mam w kieszeni i góra 20 minut do domu. Każdy człowiek musi odpoczywać, dziecko też musi za nami zatęsknić
ważne, aby zrozumieć, że dziecko takie maleńkie nic na nas nie wymusza, nie sprawdza nas, nie testuje granic. Ono po prostu potrzebuje i bardzo głośno o tym daje znać, musi wszak jakoś przeżyć po tej stronie mamy. Abstrahując... Moja mama była baaardzo poświęcona nam, rodzinie. Do takiej skrajności, że w jednych butach potrafiła z 10 lat chodzić. Te buty czasem mi się śnią i są przestrogą. Nie zapominać o sobie! Ja też jestem ważna!
. Ale moje dzieci już o 20 spia.Dzień dobry, Leszek mnie obudzil o 6:30......
Leszek wczoraj spal juz od 19

Asiula - a co do ciała po porodzie, też położnej mądre słowa - powiedziała mi po pierwszym, że czego ja oczekuję - przybierałam na wadze 9 miesięcy, a chcę schudnąć w dwa? :)))
Ja w rok nie mogłam zrzucić pociążowego balastu.
z Teo też sie zgodzę, że czas dla siebie jest ważny. Ale tego czasu jest jednak sporo w ciągu dnia jak maluch zaśnie na tę godzinę-dwie.

nas Krasnal się budzi od urodzenia pomiędzy 5 a 7 - to nie jest źle jak na malucha.

czyli jeśli karmię go z prawej i je np 15 min, a potem po 30 min chce znów jeść,to dać mu już lewą ??
Kasia - to chyba taki etap, u nas też tak było, że gryzł. Wtedy zabierałam pierś i mówiłam, że nie wolno gryźć, nie będzie jedzenia i że to boli. Matko, chyba kilka tygodni sie tak bujaliśmy i albo mu sie znudziło albo w końcu załapał... A Zuzia ma zęby? Bo Krasnal na tym etapie jeszcze nie miał, ale "gryzł" dziąsłami dosyć boleśnie...
jak mu gderam i gderam to mi mówi, że też potrzebuje odpocząć - i ma chłop racje.
No kurka, ale mężowie tez maja łapki, nie?

], więc koło się zamykało i tak czy siak musiałam potem Ninkowe drzemki wykorzystywać na maksa 

chociaż to nie problem bo my nigdy nie prasowaliśmy i nie prasujemy

czy są jakieś takie smoczki do butelek gdzie leciałoby więcej pokarmu?
Teo plisss rozszerz myśl... Bo tez tak chcę.
Nic nigdy?

] a potem wieszam na wieszakach i luz. No wiadomo zwykłe t-shirty czy legginsy wrzucam do szafy ale one się zawsze na człowieku prasują więc ten