Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A przy dwójce jakoś inaczej, chyba łatwiej, po prostu logiostycznie jestem lepiej ogarnięta niż wtedy ;)

Dowcip. Mało śmieszny. Ale słyszę "niezły, co?" :DDDD
Z WCowej perspektywy wszystko wydaje się lepsze, piękniejsze, śmieszniejsze... 

a płacz jaki przy tym gryzieniu ., oby raz dwa wyszły!
Wiesz co, ja przy Krasnalu nic nie mogłam ogarnąć, po prostu wszystko mi sie sypało za co się zabrałam. A przy dwójce jakoś inaczej, chyba łatwiej, po prostu logiostycznie jestem lepiej ogarnięta niż wtedy ;)
Haha , a jeszcze mamy dziurki takie dość spore w drzwiach od wc, przez które ostatnio Nadia nauczyła się zaglądać, no i głupio mu tak się załatwiać, gdy oczęta córusi spoglądają tęsknie za Tatą 

Frag to jak miód na moje uszy
Myślę o starankach tak około roczku Karolka ale jakoś przeraża mnie ta wizja "dwójki" na głowie
Także jak czytam coś takiego to wierzę że MOŻNA
Miód na me oczy !!!

Polecam trójkę, da się nawet czasem

. jutro ciąg dalszy poszukiwań, mam nadzieję że małej pomoże a jak nie to chyba zastanowię się nad zmianą mleczka po konsultacji z pediatrą

Korabella myslalas o zmianie mleka ? Mojego męża bratanica tak miała, pediatra poleciła hipp bo ma dużo probiotykow i jest super :) mówiła, że wielu dzieciom pomaga zmiana na to mleko :) także może warto o tym pomyśleć :)

A dobija mnie, że tu na forum dziewczyny wszystko ogarniaja , nieraz przy dwójce dzieci, super obiady gotują, ciastka pieką, ćwiczą i tysiąc innych rzeczy. A ja się czuję jak nieudacznik co ledwo wszystko ogarnia.no i ja podpiszę się, że zdecydowanie lepiej sobie radzę teraz z trójką, niż przy pierwszym... nie wiem, może to kwestia dojrzałości, przejśc życiowych, nie wiem czego jeszcze, zmiany okoliczności, kto wie... Ale teraz mam więcej cieprliwości, więcej sił, więcej działania... Ogólnie - LEPIEJ DAJĘ RADĘ> Choć miewam tez momenty że chciałabym wyskoczyć oknem prosto na ksieżyc. Ale ogólnei jakoś to wszystko na spokojniej niż jak było tylko jedno dziecię. Czynników na pewno wiele.
Polecam trójkęZawsze chciałam miec trójkę, nei wiem skad taki pomysł u mnie był, ale tak zawsze myslałam... życie mi się tak potoczyło nieoczekiwanie, ze w pewnym momencie wydało mi się, ze nie ma żadnej na to szansy. A tu jednak... los potrafi nas zaskakiwać., Teraz MAM WYMARZONĄ TRÓJKĘ i to jest jednak najpiękniejsze co mnie w zyciu spotkało. Jednoczesnie najtrudniejsze, największe wyzwanie, trudy, mozoły, ale i NAJWSPANIALSZY DAR! i nawet jak mam ochotę dziewczyny wysłać w kosmos, nawet jak młody w nocy budzi się 5 razy i cycka za każdym razem po 40 minut, to itak czuję, że naprawdę MAM FARTA i że spełniło się moje marzenie. W zaskakujący sposób. ale jednak SPEŁNIŁO SIĘ.
Moja Ninka raczkująca w sezonie letnim miała czasami "do krwi" kolana poobdzierane [kiedy po betonie mi na golasa poginała] i nie widać było, żeby jej się coś działo z tego powodu

Czy myślicie że teraz , po miesiącu jak pije bebilon, nagle przez to mleczko ma problemy? byłam dzisiaj w aptece aby kupić biogaie bo czytałam że pomaga ale kurna mać w 3 aptekach nie było
utwierdziłyście mnie ,że to tatuś się rozczula

ale i tak robi to samo.

A moja Jubilatka obudziła sie własnie teraz( 10.31) 

Ja bym kupiła oprócz tego - Espumisan. U nas pomógł (dawaliśmy w odpowiednich dawkach espumisan i biogajkę właśnie).
Co do mleka to jasne - może ono mieć wpływ na brzuszek.
Zależy też jakie dziecko kupki robi. My na początku jechaliśmy na Bebiko ale mały nie mógł się wysrajdaczyć i z tego też się prężył... Przeszliśmy na Enfamil i po jednym dniu widzieliśmy dużą różnicę.
. Zobaczę jak będzie po tygodniu stosowania biogai, jak kupki nie będą stawały się regularne to trza będzie zmienić mleczko. Enfamil mała piła w szpitalu i kupki w sumie był codziennie , potem w domku zaczęliśmy dawać bebilon bo nawet nie wiedziałam że można kupić enfamil w proszku
, dopiero kiedyś na allegro zobaczyłam że jest taka możliwość no ale mała już piła bebilon który w sumie do tej pory jej pasował, malutka w 4 tyg przybrała mi 1200 g :) tylko kurna teraz coś się zaczęło dziać z brzusiem

bilia espumisan małej daje 3x5 kropli i szczerze to nie widzę aby pomagał, może powinnam zwiększyć dawkę ?
Odnośnie spania dzieci, zapowiedziałam wczoraj moim chłopcom, żeby nas nie budzili jak wstaną ( a wstają w okolicy 7-8), no i tak sobie wzięli do serca, że wstalliśmy o 10.06 A moja Jubilatka obudziła sie własnie teraz( 10.31)

Ale czy ma to tylko na buzi czy na brzuszku i klatce też?
Acha, jeszcze jedno - jestem zachwycona działaniem katetera - kto nie zna tematu - google wszystko wyjaśni :) Rureczki które wkłada się w pupkę, momentalnie odgazowują i ułatwiają wyjście kupki. Działają po prostu cudownie! Ulga dla dziecka natychmiastowa!
może idź do pediatry tego swojego i skonsultuj jeszcze z nim
Czy któraś z Was podawała dziecku espumisan przed ukończeniem pierwszego miesiąca?
Mi lekarka na cos podobnego kazala stosowac krochmal (maka kartoflana z woda) i nawet ladnie zeszlo.
ale ogólnie to wszystkie jest takie, hmmmm.... rozklapciałe. Już mam przed oczami konieczność wykonania plastyki, kiedy to się naprawi buuuu....