Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Sama nie podalabym nic bez zalecenia.
One, sucha skore mala moze miec po prostu. Niekoniecznie winny jest hipp
Co dziecko, to inna reakcja na kosmetyki pielęgnacyjne, więc warto próbować różnych marek.
One Kiss - daj Anieli troszkę czasu na aklimatzację i może spróbuj tych emolientów typu Oilatum
Ale wiecie, ja sobie tak myślę że ulotki to jedno a lekarze tak czy siak zalecają często stosowanie leków "niedozwolonych" do danego wieku.
odstawiliśmy Hippa i kąpiemy po prostu w wodzie i nie ma kłopotów z suchą skórą.
Ładną ma skórę i na nóżkach i na brzuszku, więc pomyslałam, że za suchą skórę wcześniej odpowiedzialny był własnie Hipp.
A Oliatum i inne Emolienty nie używam. Nie ma nawet tego w domu. Sięgnę po nie, jak naprawdę coś złego zacznie się dziać. Póki co, nie ma takiej potrzeby.
Bardzo mądrze i za to duże Oooo
U nas na samym początku Karolkowi łuszczyła się skórka na stópkach i rączkach - pediatra na pierwszej wizycie zaleciła emolienty - ale się wstrzymaliśmy i samo przeszło.
Do tej pory Karol nie miał żadnych problemów skórnych.
dziewczyny czy dziecko którejś z was piło NUTRAMIGEN?
i miało może przepisywane na Ryczałt
Moje koleżanki kupują to mleko i nikt nie robi im problemów jeśli chodzi o wypisanie recepty...trafiliście na jakąś lekarkę - kosmitkę
--
No, Anarido, ciekawe, czy gdy sama będziesz po 60-tce, to pobiegniesz na emeryturę czy raczej będziesz się uważała za ciągle młodą i sprawną... Takie podejście jest dla mnie szokujące. Osoba po 60-tce obecnie zazwyczaj jest w pełni sił fizycznych i psychicznych. Oczywiście, są też inne sytuacje, ale takie uogólnienia są zwyczajnie niesprawiedliwe.
niech te babcie idą na zasłużoną emeryturę, a nie dorabiają kosztem młodych pacjentów.
--
uż się "nachapały" przez tyle lat bycia pediatrą...spokojnie mogą dorobić na prywatnych wizytach, a zajmują tylko miejsce młodym lekarzom.
dziewczyny czy dziecko którejś z was piło NUTRAMIGEN?i miało może przepisywane na Ryczałt?bo dzisiaj M poszedł do poradni i lekarka mu powiedziała że:"Ona nie wie czy może przepisać to mleko na R" bo mały ma AZS...dermatolog bez problemu wypisała...:/
60 lat Anairdo, to naprawdę nie jest wiek emerytalny.
Ada ja się nie znam ale ostatnio jedna z moich przyjaciółek pisała że się przepisy zmieniły i ponoć teraz tylko dermatolog może przepisać receptę na takie mleko.
Jej synek też ma AZS, na dodatek u niej limity przyjęć do dermatologa na NFZ na ten rok się wyczerpały - musiałaby iść prywatnie, co wiążę się z kosztem 100zł czyli na jedno wychodzi jak kupno mleka bez refundacji... Paranoja ;)
Ale tak jak mówię - to zasłyszane...
A tak z innej beczki, skoro masz ok 30 lat to Twoi rodzice maja pewnie ok 60 , więc jak możesz tak się wyrażać? No mnie przynajmniej to szokuje i mierzi
a moj tata był nauczycielem,więc nie sądzę że chciałby pracować do upadłego...Emerytura, jakby była możliwość to wcześniejsza...Ja już miałam pewną nauczycielkę która pracowała do upadłego...dawno powinna odpuścić, ale pracowała mimo że nic nie umiała wytłumaczyć, działania matematyczne pisała sobie w zeszycie i z nich "jechała" etc..
szczerze wątpię że ty w wieku 62 lat będziesz miała taką siłę jak teraz i chciała pracować zawodowo do upadłego..
moja mama ma 62 lata a tata gdyby żył miałby 71. Więc wiesz...wątpię że moja mama nadawałaby się teraz do pracy, nawet umysłowej (była kadrową).Jest na emeryturze już wiele lat i pewnie nie wyobraża sobie żeby miała pracować do 65 roku.
ale ja teraz już nie mam siły i ochoty pracować zawodowo, gdyż uwielbiam byc w domu z dziećmi i je wychowywać, gotować, sprzątać, etc
moja mama ma 61 lat, jest już co prawda na emeryturze ale pracuje nadal jako pielęgniarka środowiskowa :) Biega w środowisku do pacjentów, podłącza kroplówki, robi zastrzyki, opatruje rany etc... dodatkowo pracuje w zabiegowym w przychodni :) I daleko Jej do staruszki :)
dziewczyny czy dziecko którejś z was piło NUTRAMIGEN?i miało może przepisywane na Ryczałt?bo dzisiaj M poszedł do poradni i lekarka mu powiedziała że:"Ona nie wie czy może przepisać to mleko na R" bo mały ma AZS...dermatolog bez problemu wypisała...:/- ja mam to mleko, juz teraz nutramigen "2" i nie mialam problemow z wypisaniem recepty, po tym jak lekarka stwierdzila u mojego malego skaze bialkowa, bez zadnego dermatologa, wypisala od reki i ma chyba z 50-60 lat ;) Niewiem dokladnie, ale jak ja bylam mala (cos kolo 5 lat) to juz przychodzila po sasiedzku na wizyte domowa wiec teges ;)
Anairda, ale ja teraz już nie mam siły i ochoty pracować zawodowo, gdyż uwielbiam byc w domu z dziećmi i je wychowywać, gotować, sprzątać, etc
ja do tej pory kupowałam Żywiec i ją przegotowywałam , teraz przeszłam na Nałęczowiankę