Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

(bo wracamy akurat ze spaceru i mały zgłodniał co skutkowało płaczem). Wiem, że tak gada i nic nie mogę na to poradzić a czasami potrafię odpowiedzieć, że to nasze dziecko i robimy z nim to co chcemy 

nie daje jej do rączki tylko po kawałeczku do buźki. Jest wtedy taka szczęśliwa. Czasami jej daje do rączki ale ona zaraz kawał odgryza;) A ja w panice a w koło wszyscy nie dawaj bo się zakrztusi.- ja malemu odkrajam skorke i kroje na male kawaleczki wiec nie musi nic odgryzac i akurat mu sie w buzi mieszcza. Owszem i tak go troche karmie bo on je pare pierwszych kawalkow a reszte chowa "za plecy" wiec wtedy wkraczam i mu z reki daje i cos tam jeszcze zje. Jak niechce to buzia na klodke i kreci glowa.

hahaha boze jak Was czytam.... JAKBYM SWOJE ZYCIE WIDZIALA.......

, wczoraj normalnie najeść się nie mogła, jadła całą porcję bez problemu i za 2h znowu była głodna
, mało tego, potrafiła przespać już cała noc bez jedzenia ewentualnie z 1 pobudką a dzisiaj obudziła się na butle 2 razy i mimo tego rano wszamała wszystko w ciagu 4 minut 

girlorboy: hahaha boze jak Was czytam.... JAKBYM SWOJE ZYCIE WIDZIALA.......
może to głupio zabrzmi, ale ja też się ucieszyłam, że nie jestem w tym wszystkim osamotniona
salinos- no wiem, tylko mnie zaskoczylo pytanie, bo wujek googiel nie pokazuje
innych ksiazek pod tym tytułem i przez chwilke pomyslalam ze masz jakies specjalne dojscia.:))

dobrze ze moja tesciowka daleko...
śmieję się że to chyba kleik pobudził jej apetyt , ostatnie dni bardzo, ale to bardzo zaczęła ulewać, nie tylko zaraz po jedzeniu ale potrafiła 2 h po już samą wodą i w ogromnych ilościach, martwiłam się bardzo o to moje dziecko bo do tej pory nie ulewała. No i stwierdziłam że spróbuję zagęścić jej mleczko kleikiem ryżowym choć wiem że on jest po skończeniu 4 miesięcy, ale stwierdziłam że może te 2 tygodnie wielkiej różnicy nie zrobią . Nie robiła bym tego gdyby nie to ulewanie. No i już 2 dni zagęszczałam jej 2 mleczka w ciagu dnia ( na 120 mleka dawałam niecałe pół łyżeczki kleiku także ilość na prawdę mała) i ulewanie ustąpiło jak ręką odjął a apetyt powrócił

Najpierw zjadła jakoś o 11.30, potem po drzemce o 13.10 no i wtedy się zwinęłyśmy i poszłyśmy do laba, pobranie było o 14.00. Wynik wyszedł 11.31 mg/dl, gdzie norma wynosi 8.4-10.8. Czy posiłek, a właściwie nawet dwa, niedługo przed pobraniem, mógł ten wynik zaburzyć? Trochę się martwię
a na dzieci zdrowe dałam radę zapisać małą dopiero na za tydzień.
ani pediatra w poz, ani nasza prywatna lekarka, ani żaden inny lekarz do którego po drodze trafiliśmy..

Także to, że pediatra czegoś nie zauważa to nie oznacza, ze tego nie ma
Aga ciepło opatulona, jak hrabianka sobie jeździ.

Otóz to, Justyna, a kiedy dostaliście te diagnozę o WNM

A kiedy Wasze dzieci brały grzechotki czy zabawki do ręki ? Bo Adaś jak leży na macie to ok sięga zabawki ale kiedy mu pokazuje czy z nim gadam, to w ogóle ich nie bierze do ręki, a kiedy mu wsadzę w rękę to zaraz wypuszcza..
Witaminę D3 podajemy do ukończeniu 1 roku życia przez dziecko przy karmieniu piersią :)
moja jeszcze się nie przewraca :( w żadną stronę a ma ponad 4 mce.- nie panikuj, moj syn to zaczal robic jak mial niecale 6 miesiecy... tydzien po skonczonym 8 miesiacu usiadl sam a przed 9 juz wstawal przy meblach i w lozeczku, w 11 miesiacu chodzil sam, wiec nie ma co sie zabardzo przejmowac tym, ze dziecko w 4 miesiacu sie nie obraca :)
jak długo podaję się D3 ??- ja teraz podaje wit D w kropelkach, DEVIKAP, 1 kropelka dziennie w okresie jesienno - zimowym.