Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zawsze były kapane i kladzone spac prawie co do minuty.
] a drugi raz jak w Prokocimiu leżałyśmy.
] ale właśnie po to, żeby dziecko wiedziało --> przychodzi wieczór = idziemy się kąpać = idziemy spać 
. Zaobaczysz,ze jak wprowadzicie codziena kapiel o stalej porze i potem mala pojdzie do karmienia i powiesz,ze teraz idziemy spac,do noc jest itp. to malutka się ladnie do tego przyzwyczai. Salinos, a powiedz,czemu nie kapaliscie codziennie? U nas, tak jak u Teorki,chocby się walilo i palilo to dziecko było kapane (nawet jak w szpitalu ostatnio lezalysmy,to zawsze max 19 kapiel i o 20 dzieci w sali spaly (ba,nawet nauczyłam przez te kilka dni maluszka 9-miesiecznego tej rutyny i on już o 19 wiedział,ze kapiel będzie). To,zenie były wykapane zdarzylo się ze starsza może z 3 razy, z modsza z 1-2 razy.
A ja nie chciałam dawać na imię tak, jak wszyscy dają ;)
. Nie wiem gdzie Ci wszyscy

Hope, pisałam mając na myśli moich znajomych i znajomych moich znajomych. Ludzi, którzy mnie otaczają i moją rodzinę.
Matkoo, jak to trzeba na słowa uważać i dokładnie wszystko pisać.

Nie dajmy się zwariowac. W życiu nie ma tak jak w zegarku i pod sznurek
Rozumiem, ze w przypadku takim jak u salinos trzeba wprowadzić pewien rygor i zdecydowanie trzymać porządek dnia. Jednak gnac bez wyraźnych powodów np. z uroczystości rodzinnej ze względu na porządek dnia wydaje mi się, wybaczenie, śmieszne. Nasza dwójka była kąpana zwykle o tej samej porze, ale nie panikowalismy, kiedy spotkanie rodzinne się przedluzalo. Nigdy nie było żadnych oznak, które mowilyby o tym, że dzieciom to przeszkadza w jakikolwiek sposób. Zasypiały przy piersi czy w chuście. Gdyby było im źle reagowalibysmy. Mikołaj jest nieco bardziej wrażliwy i z nim trzeba inaczej. Jednak na własnych chrzcinach gościł rodzinke. Wykapalismy go przed uroczystością. Cały czas spał, jak suselek. We wszystkim trzeba umieć być elastycznym w moim odczuciu i odpowiadać na potrzeby dziecka.

To wszystko zależy od dziecka. Mój syn też nie chciał spać gdzie popadnie.

] 

Salinos, a powiedz,czemu nie kapaliscie codziennie?
I jak Twój maz funkcjonuje,On pracuje na nocki czy jak.
A może ona nie chce spać sama w łóżeczku ? Piszesz że jest "nauczona " ? Co to znaczy ?

Salinos a ile Niunia się urodziła tak z ciekawości?
Możesz kapac w pokoju
I Ty powinnas wstać o tej 9,odslonic okna,zrobic sobie sniadanie (mala do leżaczka czy cos). I zacząć funkcjonować w dzień jak w dzien. Innego wyjścia nie ma.
Są dzieci, które mogą kimać pół nocy wsadzone w fotelik samochodowy postawiony przy ognisku [widziałam], wsadzone do gondoli na sali gdzie gra orkiestra i bawi się setka osób [widziałam] czy też położone na wersalce w pokoju, gdzie trwa impreza na kilkanaście osób [widziałam]
chyba dlatego, że Ona jest taka ciężka, czyli z lenistwa :( wczoraj Ją ważyłam w rzeczach i waży 9200 gram.. jejku, nie mam siły jej nosić, a wyciaganie jej mokrej z wanny jest dla mnie kruszynki strasznie niezręczne