Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jeszcze ma czas :) dużo czasu...Miki dopiero z 2 tygodnie temu zaczął pokazywać wszystko paluchem ;)
z powodu onm jesteśmy pod opieką neurologa i pod względem rozwoju psychicznego wszystko wg lekarzy gra :)
--
80% moich kolezanek-mam niemowląt ma zalecenie rehabilitacji. Totalna bzdura w wiekszosci przypadkow. Naciaganie na kase rodzicow
80% moich kolezanek-mam niemowląt ma zalecenie rehabilitacji. Totalna bzdura w wiekszosci przypadkow. Naciaganie na kase rodzicow i nakrecanie biznesu prywatnych rehabilitantow (bo przeciez na NFZ najblizsze terminy za rok, ale nic dziwnego, skoro wiekszosc dzieci "wymaga" rehabilitacji). Wystarczy, ze dziecko raz nie odwroci glowy na dzwiek grzechotki i juz slychac dzwiek dlugopisu sunącego po druku skierowania...
ja po prostu nie wierze, ze wiekszosc dzieci podlega rehabilitacji. Poza tym kiedy jeden lekarz kieruje, bo dziecko ma podwyzszone napiecie, a drugi mowi "oj.. widze tu obnizone napiecie" to jak tu ufac lekarzom? Kazdy ma swoja interpretacje.
ale wokol mnie jest mnostwo wyssanych z palca teorii i niepotrzebnych stresow.
Same konowały???
Mowie jedynie to, co slysze od dziewczyn w moim otoczeniu.
no ale rozumiem, ze chodzą z dziećmi na rehabilitację ale twierdzą, ze podstaw nie ma?
u chodzi o moje dziecko, moje największe szczęście. Byle gdzie nie pójdę.
Czasami to chyba z nadgorliwości mam wynika bo moja/mój ma tyle i tyle a jeszcze nie siada, nie wstaje i nie robi tego, co inne młodsze robi.
Znam takie mamy niestety.
Że może te dzieciaki same by z tego powychodziły bez konsekwencji zdrowotnych w przyszłości, o których piszesz Sardynko.
Mój brat też nigdy nie raczkował i pełzał tylko na jednej ręce nóg nie używając. I luz. Przestał, zaczął chodzić i żyje oraz ma się dobrze.
zapisałam prywatnie Małego na rehabilitacje Bobath, bo nawet nie pełzał,
Mój szwagier też "jeździł" na pupie i jednej ręce no i np. z kręgosłupem ma problemy
szczególnie, że Misiek obecnie bardzo dobrze znosi ćwiczenia i jest uśmiechnięty od ucha do ucha
I zgadzam się z Elyanną, że czasami lekarze na wyrost te rehabilitację zlecają oraz co drugie dziecko ma WNM albo coś.
No widzisz, a ja znam też dzieci, które wyją całe ćwiczenia od początku do końca.
lekkiej asymetrii, która znika z wiekiem i niekoniecznie trzeba ją rehabilitować.
No ale nie porównywałabym problemów ze stawami biodrowymi [tu chyba nikt nie poddaje w wątpliwość konieczności leczenia] do np. lekkiej asymetrii, która znika z wiekiem i niekoniecznie trzeba ją rehabilitować.
Blubis -bez przesady że nie wchodziłaś na forum bo stresowaly Cię wpisy innych mam o postępach dzieci.
Jeny Blubis, wyluzuj! Do neurologopedy już? Po co?
jak sie go postawilo na nozkach to stawal na palcach ( te, ktore maja ksiazke ode mnie z diagnostyka, wiedza, ze to objaw na ok 5, 6 miesiac
Blubis, a maly gluzyl w ogole? Jak nie ,,mowi,,(gaworzy) to pierwsze co to trzeba zbadac dziecku sluch. Bo gluza nawet dzieci nieslyszace,wiec tym się nie należy kierowac.