Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 18th 2014
     permalink
    MAMY ZĘBA!
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    jest! piękny! na dole! wyszedł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ja piedziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    mamy zęba!
    jest śliczny! boski, bialutki taki!
    MAMY ZĘBA!!!
    MAMY ZĘBA :)
    wyszedł!
    bezobjawowo . . . zero marudzenia, kloptów ze spaniem. wręcz przeciwnie, przesypia nam nocki!
    no jest bosko!
    tfuuuuuuuuuuuuuuuu…. żeby nie zapeszyć :P
    KOCHAM moje dziecię!
    NIECH ŻYJE ANIELINKA !

(dziewczyny, ja się normalnie popłakałam. ba! ja się rozwyłam i zaślozałam z tego szczęścia! Macierzyństwo z każdym dniem mnie zaskakuje) :)
    Jest pięknie!
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    WOW! Tak szybko??? no One, gratki! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Elyanna dziękuję! :* Normalnie z tego szczęścia czuję się jak na chaju jakimś :P

Nooo wcześnie! Wiem właśnie ;)
    Na początku myślałam, ze to może resztki mleka. Później się wystraszyłam, że może znów pleśniawki. Dotknęłam szybko, a to twarde takie, aż stukał o paznokcia mojego :) Potem poleciałam po łyżeczkę i pięknie dzwoniło :)
    [no oczywiście, że odegrałam czegos w stylu solówki na perkusji :P po prostu tak delikatnie łyżeczką sprawdziłam czy to faktycznie ZĄBEK] :-)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    OneKiss ja pamiętam, jak się cieszyłam też z pierwszego zęba Nadii, kurna no niby nic ... taki ryżyk wystający, a radość milion :bigsmile::bigsmile::bigsmile: I też się popłakałam :wink::wink::wink:
    OneKiss: no oczywiście, że odegrałam czegos w stylu solówki na perkusji :P

:tooth::tooth::tooth:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    UŚ moja Dominika pierwszy raz chwyciła zabawki ok 4,5 mca. A przewróciła się z tydzień temu pierwszy raz z plecków na brzuch, z brzucha na plecy jeszcze się nie przewraca. Wczoraj mieliśmy wizytę kontrolną i ne musimy iść na rehabilitację. Moja Dominika waży 10 kg 300 gram i ruchowo wolniej się rozwija, ale prawidłowo. Także Twoja ma naprawdę czas!

Treść doklejona: 18.03.14 14:21
    Kissku gratulujemy ząbka! my nadal czekamy na tego pierwszego :)))))))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeMar 18th 2014 zmieniony
     permalink
    Jeeeju Kasiu no mega szybko :) Najważniejsze, że się Anielcia nie nacierpiała :) Gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Salinos, Penny dzięki! :)
    Powiem Wam, że teraz tak składam do kupy wszystko, co mogło zapowiadać zęboluszka pierwszego :D
    I tak:
    ślina - hektolitry z buziaka wypływały :)
    wszystko pakowała do buzi, co chwyciła. Tydzień temu zakupiłam gryzaki i jak tylko złapała, to od razu w kierunku buzi wędrował :) Bardzo nieporadnie tak :D Raz do buzi trafiła i zasysała go, a raz nie i się denerwowała, że nie może trafić :)
    I miała temp. 36,9 - 37,2. No ale taką każde niemowlę może mieć, przecież o gorączce się mówi jak jest powyżej 38.
    Mój tato mówił, że zęby idą. Na co ja - z tym swoim tonem nieznoszącym sprzeciwu :P - mówiłam, że nie. Że za wcześnie, że to ślinianki na pewno ;) Więc wiecie teraz, co ja pierwsze od taty usłyszałam, jak zadzwoniłam z niusem, że jest ząb....
    "A nie mówiłem!" :devil: :cool:

Kinga :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Kissku twoja wypowiedź o zębie jest jak wiersz, ty to potrafisz pisać, kiedyś mówię ci kupię twoją książkę, gratulacje dla Anielci za ząbka. To już sobie mogę wyobrazić jak Kasia będzie wyła jak Anielcia zacznie chodzić :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kasiu, ja chyba zwariuję ze szczęścia, jak mi Mała zacznie chodzić ;) Jak ja piszczałam jak nawiedzona, jak się przewróciła pierwszy raz z brzuszka na plecy, zapłakałam się i zaślozalam, jak wyszedł pierwszy ząbek, to jak zacznie chodzić to chyba imprezę na 100 osób zrobię z orkiestrą, salą i pokazem fajerwerków :tooth:

Ale wiecie, naprawdę samą mnie to zaskakuje! Ta moja reakcja... Ja wiedziałam, że bycie mamą jest fantastyczne, ale żeby postępy dziecka dawały takie maksimum szczęścia (nieporównywalnego do szczęśliwych chwil, które w życiu już przeżyłam) to mnie zaskoczyło. Może dlatego, że to pierwsze dziecko i wszystko dla mnie jest nowe. Tak, jak te emocje związane z nowymi umiejętnościami Anielinki czy właśnie z pojawieniem się tego zęboluszka-kłębuszka mojego kochanego :)

Z tej radości, machnęłam Skalpela i czuję, że dopiero teraz góry mogę przenosić.
    Jestem bardzo szczęśliwa. Chyba coś zaśpiewam :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    OneKiss - od samego czytania Twojej radości może się humor poprawić:) Moja Marcelinka też w tym wieku miała pierwszego ząbka i ja też się popłakałam :) Niby nic, a jednak jak cieszy :)

My dziś byliśmy u fizjoterapeutki skonsultować jak Marcelinka wstaje no i okazało się, że ma mały przykurcz w bioderku, dlatego źle ustawia stópkę. Dostałyśmy zalecenie ćwiczeń i bandażowania stópki.

Do tego chciałam się pochwalić, że M z dnia na dzień zaczęła robić kosi-kosi, pokazuje jaka będzie duża, gdzie lalka ma oczko, bije brawo, daje buziaki:) Jest przesłodka. Warto było się parę dni przemęczyć z jej złym nastrojem i nockami by teraz móc się cieszyć z tych nowych umiejętności:)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    brawo dla Marcelinki, jaka mądra dziewczynka
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziewczyny nie wiem gdzie napisac z moim pytaniem wiec pisze tu bo w sumie jesteście już po porodach i może wiecie cos na ten temat...
    otóż moja siostra ma miesiąc do porodu i jej córeczka była już ulozona główka w dół ale nagle teraz odwróciła się główką do góry ,wiec lekarze chcą jej odwracać małą a ona się bardzo boi....jak myślicie ma się zgodzić na to i czy to jest dobre dla matki i dziecka,bolesne?? może któras miała taka sytuacje? proszę pomóżcie i poradzcie...
    pamiętam że chyba tak nie dawno miała jedna z nas-Poziomka
    --
    • CommentAuthormamakasi
     permalink
    Gaja , moja mała była odwrocona główką w dół a dzień przed porodem postanowiła jednak się odwrócić. I miałam cc.
    Odwracanie dziecka to chyba stare metody i ja bym się nie zdecydowała. Ale słyszałam że są specjalne ćwiczenia zachęcające dziecko do samodzielnego odwrócenia się. Jest jeszcze miesiąc. Myślę że nie zaszkodzi a może pomoże. Poszukaj w google bo konkretnie to nie wiem jakie to ćwiczenia.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Gaju, ja w życiu bym się nie zgodziła na odwracanie dziecka. Zdecydowanie jestem na NIE.
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziekuje dziewczyny :)ona sama nie wie co ma robic a ja nie jestem w stanie jej doradzić bo nie miałam z takim przypadkiem do czynienia ,mówiłam jej że ja tez raczej bym się nie zgodziła i cc wybrałabym jednak.Wizyte ma 1 kwietnia wiec wtedy zdecydują co i jak,lekarz powiedział jej że jakby odwracali dziecko to ze znieczuleniem bo to raczej boli,mamy nadzieje ze się sama jeszcze odwróci...
    powiedzcie a to odwracanie to może zaszkodzić dziecku i dlaczego kobiety się na to nie decydują ??
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Gaja00: powiedzcie a to odwracanie to może zaszkodzić dziecku i dlaczego kobiety się na to nie decydują ??

Bo może odkleić się łożysko i wtedy na gwałt robi się cc, bo dziecku grozi niedotlenienie -> śmierć...
    ja bym się w życiu nie zdecydowała
    --
    •  
      CommentAuthorRuda_K
     permalink
    Cześć dziewczyny. Głównie Was podczytuję ale jak przeczytałam o tym ręcznym odwracaniu maluszka to postanowiłam się odezwać :)
    Miesiąc to dużo czasu a dziecko nawet w dniu porodu może jeszcze fiknąć. Na razie niech siostra ćwiczy. Tutaj super tekst i linki do dobrych źródeł klik. Trzymam kciuki za małego akrobatę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Ruda- pokarze ten artykul siostrze,dzięki :)
    aż się przestraszyłam wiec jutro będę rozmawiała z nią by się nie zgadzała,jeszcze miesiąc może malutka sama się obróci!
    dziękuje za rady :)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Gaja moja mała odwróciła się na 3 tyg przed, 2 tygodnie była znowu w prawidłowej pozycji. najadłam się strachu ale nie myślałam nawet o obracaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeMar 19th 2014
     permalink
    Kiss chciałbym tez miec nadal tyle radości i moc powiedzieć ze macierzyństwo jest piękne. Tzn jest piękne bo każdy usmiech i spojrzenie rekompensuje co godzinne pobudki. Ale marze żeby wróciły te piękne noce. Poprostu z przemeczenia wymiekam... ale kocham jak wariat moje dzieci czy jest lepiej czy gorzej Kocham nad życie ito mi daje pałera na każdy dzień:heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce::heartbounce:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Bonimku, współczuję pobudek co godzinkę :* Ja mam to szczęście, że moja Mała od początku śpiochem jest :) Ma to po mnie. Ja kocham spać. Całą ciąże prawie przespałam. I bez ciąży też potrafiłam rekordy godzinowe snu pobić. U nas jest i bez kolek i bez kłopotów z zębami (oby tak było do ostatniego ząbka), więc dużo stresów i nerwów tam odpadło. Ale potrafię zrozumieć zmęczenie mam pobudkami w nocy czy zmęczeniem marudzeniem dziecka, mimo, ze sama tego nie przechodzę.
    Bonimku :grouphug: i dużo buziaków dla córci! Mnóstwooo! :*
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kiss u mnie pierwsze dwa miesiące budzila się raz w nocy a w dzień spala ciągiem po 4h wiec nagla zmiana byla szokiem.

Dziękuję za buziaki :bigsmile: dla Twojej również
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kissku gratulacje zęba:)!!
    Ja to codziennie wypatruje czuję czasami jak je i ściśnie dziasla, że bliżej jest ząb, lekko go widać ale coś się nie przebija :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    OneKiss: Bonimku, współczuję pobudek co godzinkę :* Ja mam to szczęście, że moja Mała od początku śpiochem jest :)

Moja do 5 miesiąca budziła się o 4tej na cycusia :) Nocki piękne :) I też mówiłam,ze mam szczęście :) Jednak... skończyło się, także ten ;p
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    moja znajoma miała odwracane dziecko, ale nie w Polsce - od razu sala była przygotowana do cc w razie czego. No i na tej cesarce się skończyło. Na szczęście wszystko ok.

U nas chciałam się pochwalić - gaworzenie się rozkręca, Iwul pełza po mieszkaniu i mówi jejejeje albo jajajaja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No chyba nadrobiłam:tongue:
    Kissku - gratulacje zęba
    Akirko - Gratulacje dla Marcelinki nowych umiejętności. Jak czytam,że dziecko 1,5 mca starsze od Maksa już ma takie umiejętności to myślę, że Maks chyba o wiele później będzie to robił.
    A ja w pracy zasuwam jak jakiś robot. Styki mi się już przegrzewają. W domu padam na twarz. Niestet, pomimo moich wcześniejszych założeń muszę zostawać po godzinach. I niestety kodeks pracy to jedno, a praca to drugie....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeMar 20th 2014
     permalink
    dżasti: I niestety kodeks pracy to jedno, a praca to drugie....

no wlasnie... dzisiejsze realia pracy tak wlasnie wygladaja. Kodeks kodeksem, ale "dobrze widziane jest" zeby zostac po godzinach. Czuje się obawę, że jeśli nie my, to pracodawca moze sobie znalezc kogos bardziej dyspozycyjnego :shocked:
    Oj ciekawe jak to bedzie u mnie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    My kończymy dziś 6 miesiecy!!:bigsmile::bigsmile:
    Kiedy to minęło!! I przyszedł nam doidy cup ! :)
    Adaś - zachwycony :) wyciąga ręce łapie i otwiera buzię :cool:
    Jak postawiłam obok niego to wyciąga ręce do niego i zaczyna płakać - cwaniak mały!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Asiu, jak to pół roczku? Już? :P
    Wszystkiego naj naj najlepszego dla Adasia :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    I dla Ciebie też, w końcu od pół roku jesteś wspaniałą mamusią wspaniałego synka :hugging::kissing::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny, 18 stopni, słońce, lekki wiaterek. Ja w bluzie się pocę. Jak ubierać małą :confused: ?
    Ależ miałam dziś walkę ze słońcem, dopiero do mnie dotarło jak trzeba się gimnastykować by małej nie świeciło po oczkach. Mało nie przewróciłam wózka idąc tyłem, nie wspominając o złamanym paznokciu i przytrzaśniętym parasolką palcu :angry:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    hahahahaa MK wybacz ale sie poplułam ze śmiechu :tongue:
    no a to sie dopiero zaczyna :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Mk, ja tez mialam problem rano jak ubrac małą. Ubralam w body dlugi rekaw, spodenki, skrapetki grubsze + bluza z kapturkiem. Na glowke cieniutka czapeczka, co by uszek nie przewialo. Mialam bet letni w wozku, ale nie przykrywalam, bo mala cieplutka byla. Tak lekko tylko na nozki. Dzis 2 spacerki, kazdy po ok 2h. Nasz rekord! :) Cudownie bylo!
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Asiula gratulacje dla Adasia, a u nas Dominik dziś kończy 5 m-cy duży chłopak z niego, my dziś też na spacerku 3 godziny było cudnie, ja ubieram młodego o jedną warstwę więcej niż sama jestem bo jednak młody się nie rusza, jak śpi to mu opuszczam budę by łapała wit D.
    Mk kup parasolkę i kłopot z głowy, ja będę zamawiać z tej formy co mam wózek, myślałam że dopiero w czerwcu, ale jak będzie taka pogoda to zamówię już w kwietniu
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mally elyanna. Strone temu/ nie umiem cytowac :shamed: pisalyscie o kupie jak farba. Mojq mala nigdy nie miala zaparc. Kupy regularne. A wczoraj i dziś nic. Tylko pierdki. Zla byla marudna... w końcu wzielam kawałek czopka glicerynowego i w końcu przyszla ulga. I kupa byla taka jak piszecie. To syndrom piatego miesiąca?
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kachaw, mam parasolkę, to właśnie nią przytrzasnęłam sobie palca :) Ale wcelować parasolką żeby był cień - masakra. Z ubraniem małej chyba dzisiaj przegięłam :)
    Dziewczyny, jeśli teraz nasilą się "objawy glutenowe" i odstawię, to kiedy się wraca do kolejnej ekspozycji?
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
    • CommentTimeMar 20th 2014 zmieniony
     permalink
    MK bardziej ode mnie chyba nikt nie przegiął, bo ja Dominiczkę w kombinezon zimowy wrzuciłam ;(
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny co polecacie na koli???
    Moja Zośka ma dzissiaj straszne :((
    A nic takiego nie jadłam:(
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    bobotic krople
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Tylko on tej od miesiąca a Zośka ma jutro 3 tyg hmmm to chyba espumisan zostaje albo woda koperkowa?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 20th 2014 zmieniony
     permalink
    Zannet nie pomogę, bo nie przerabiałam tematu.

A co do ubierania, to ja właśnie dziś pisałam moim podwykresowym psiapsiółom, że moja to całkiem inna :) Dziś na spacerze była ubrana:
    body, cienka bluzka i na to bluza z kapturem, cieniutka czapeczka (niewiązana pod szyją), spodnie i skarpetki.
    Okryłam Ją kocykiem i na to osłonka od wózka poszła. W trakcie spaceru nerwowo najpierw skopała kocyk, musiałam go zabrać, a później skopała osłonkę - musiałam Ją zdjąć. Wracałyśmy, a Ona leżała w wózku nieokryta niczym i machała w gorze nóżkami. Miny przechodniów - BEZCENNE :)

A nieśmiało chciałam donieść, że mamy drugiego zębolka! :crazy::crazy::crazy: :swingin::swingin::swingin::swingin:
    CUD MIÓD MALINKA zębuszki :) Najpiękniejsze, jakie w życiu widziałam :D

Treść doklejona: 20.03.14 23:15
    kachaw: a u nas Dominik dziś kończy 5 m-cy duży chłopak z niego

Kasiu wszystkiego dobrego dla Dominika! :kissing: Rośnie Mały Kawaler!
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMar 21st 2014
     permalink
    noo zazdroszczę ciepła!u nas byli zimnej nuż wczoraj-wiatr!
    odczuwalna3stopnie .nie zdecydowałam się na spacer z moim chorutkiem biednym.
    wczoraj folię nam zwialo z wozka i wróciłam do domu.
    gdyby nie uprzejmy pan który rzucił się z pogoń to bym ją straciła.

no ale już dziś ma być cieplo i u nas!
    bonimku łacze się w bolu-ja też co godz mam teraz pobudke.:cry:
    mam nadzieję że i u was i u nas to się zmieni.

inhalacje już lepiej znosi dziewczyna.w chuście tańczymy przed lustrem:))
    taki mam sposób.!śmieje się i daje sobie maseczke do noska przyłożyć.
    gratki dla Adama i Domi !!!
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    zanettt86: chyba espumisan zostaje albo woda koperkowa?

ale espumisan to jest to samo co bobotic tylko jest rzadszy i trzeba więcej kropel podawać dziecku.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dorit oby :bigsmile:
    Kiss Gratuluję ząbków. U nas się slini a zębów jak nie było tak nie ma
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kissku widzę, ze u Was szaleństwo z ząbkami :)))))))))))))) je je je je je GRATULUJEMY ;DDD
    Doritku a skąd Ty jesteś, że u Was tak zimno?
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeMar 21st 2014 zmieniony
     permalink
    zanettt86: Dziewczyny co polecacie na koli???

Żanettt, Espumisan i Bobotic oraz woda koperkowa są od 1.miesiąca, wcześniej spokojnie możesz podać Esputicon, on ma inną substancję aktywną, być może dlatego można podać wcześniej, takie mam informacje od farmaceutki. My podawaliśmy Brunonkowi, jak miał około 2,5 tygodnia i dawało mu to ulgę. Teraz pomimo, że kolek już nie ma, podajemy mu profilaktycznie niemiecki Lefax. Espumisan, mimo, że ma tą samą substancję aktywną, co Lefax nie pomagał i Junior miał straszne problemy z wypróżnianiem, wtedy też krzyczał z bólu. Nie wiem dlaczego tak było skoro teoretycznie to są praktycznie te same leki. Teraz podaję mu profilaktycznie raz dziennie ten Lefax i jest już spokojnie. A i jeszcze na kolki u nas fajnie działało : masaż brzuszka, ćwiczenia polegające na przyciąganiu/podkurczaniu nóżek Juniora do brzuszka, coś jak rowerek, wtedy mocno puszczał bączki. Z tymi lekami na kolki to niestety loteria, to co pomaga jednemu Maluszkowi, niestety może się okazać totalnie nieskuteczne w przypadku innego dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja podawalam moim dziewczynom na kolki infacol. Gdzie w Polsce jest tez od 1 m-ca, a w Angli ten sam lek,ten sam skład jest od urodzenia. Wiec nawet ten polski infacol podawalam od urodzenia.

Treść doklejona: 21.03.14 14:17
    Zanett, popijaj sobie meliske i rumianek,to uspokoi brzuszek dziecka. odstaw,jesli pijesz wzelkie herbatki laktacyjne,koperkowe itp. One często pobudzają układ pokarmowy i powodują bole.
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    a ja z innej beczki, jaką wodę do picia podajecie maleństwom półrocznym? może byc przegotowana z kranu?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Kurcze pije te herbaty laktacyjne bo mi mega smakują a młoda wczoraj miałam pierwszy raz kolkę.Byłam juz w dwóch aptekach i nie ma tego Escupitonu :( Kupilam bobotic będzie na zaś.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Kissku gratulacje i drugiego zabka, Anielka ekspresowa dziewczynka!!! cmok
    Sali- mieszkam w Wawie, dzis juz pieknie, choc wiatr nadal porywisty
    Mam katar do pasa :(( czy to sie kiedys skonczy...jakis zły czas u nas nadal

Agatka zadziwiona slonkiem- jak miala na chwile ja na twarzy , duzy protest, nie przyzwyczajona.:))
    zanett, wspolczuje kolek..sciskam
    --
    • CommentAuthormoly123
     permalink
    Zanett mojej pomagala biogaia, no ale chyba nie na wszystkie dzieci dziala.
    Mojej malej podalam dzisiaj mleczko z doidy cup, bo za tydzien wyrywam zeba i nie chcialam podawac butli, wiec trzeba bylo zrobic jakas probe. Mowie wam pila jak by od zawsze z tego popijala. Troche po buzce splynelo, ale w sumie malutko... Jestem taka z niej dumna.... A i odrazu raczki do kubka wyciagnela i skierowala do buzi. Gdyby nie to ze nie zabardzo lapie ze musi mocniej przechylic to mogla by pic sama:cool: Niby to taka drobnistka, ze tak ladnie pila, a ja caly dzien dumna chodze... obdzwonilam wszystkich, zeby ja pochwalic. No mowie wam komedia;-)Bycie matka mnie naprawde zaskakuje:-D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.