Ciacho mieszanie mlek nie jest dobre. Lepiej stopniowo zmieniać ilość posiłków i zacząć od 1 nan + powiedzmy 3 hipp, po 4-5 dniach 2 nan + 2 hipp itd Mieszanie mlek w jednej butelce tak jak podałaś np 3miarki hipp i 1 nan kończy się gorzej dla brzusia dziecia i mi to stanowczo odradziły neontolog, kardiolog i pediatra
Agunia mi włąsnie tak pediatra kazała-mieszac mleka ale ja robiłąm tak tylko na samym poczatku ,potem po kilku dniach zaczełam robic tak jak Ty piszesz ze np 3 butelki Bebilonu i 2 Nan ale Kako sprobuj jak uwazasz-zobaczysz po małej co i jak jak bedzie ok to jedż dalej :)
Ehh Antosi smakuje wszystko ale co z tego jak po nanie czy hipp czy bebilonie ma problemy z brzusiem :/ nawet i po bebiku 2 zatwardzenie :/ Siedzimy nadal na bebiko 1 z kleikami smakowymi bo żadnych kaszek mlecznych jej brzuch nie lubi
A Pit jest wybredny jak....szkoda gadac.on by wiecznie jadł zupe pomidorowa obojetnie czy z kluskami czy z ryzem ,makaronem byle pomidorowa i oczywiscie jako drugie danie-mięso ,najgorsze jest to ze nie chce jesc warzyw i owoców wiec mimo ze to "stary koń" czasem kupie mu te [przetarte w słoiczku bo to zje ,ale co jakis czas próbuje.,wyjątkiem jest arbuz-jak widzi go to sie az trzęsie
Jak moje dzieci miały wstręt do owoców robiłam z nimi i ciasta i desery. Bita smietana z owocami była pochłaniana, banany miksowałam z mlekiem np Ale to im przechodizło Problem mam teraz z ANia która nie ruszy wędlin i mięs - moze jej też przejdzie
Aniu jak karmisz piersią daj po kropelce mleka Filipkowi do noska - najlepsze lekarstwo a czyścić - woda morska lub sól fizjologiczna i ściagać najlepiej fridą sopelkiem i tego typu - gruszka klasyczną źle się ściąga (przetestowane)
nie ma sprawy Aneczka tez przechodzilam katar u malego,jedyne co pozwolilo mu zasnac na chwile w nocy to spanie na brzuchu na mojej klacie:D wtulil sie i spal jakies 2 godz ciaglym snem inaczej to sie budzil co 15 min.
karmie butelka,ale mysle,ze jeszcze jakas kropelka mojego mleczka do noska sie znajdzie,mam gruszke,ale rzeczywiscie jest beznadziejna,fride tez mam,jutro bedziemy walczyc,poki co czyscimy nosek sola,dzieki dziewczyny:) wlasnie pandy maly mi sie budzil dzisiaj co jakies 15-20min,a na mojej klatcie to spi i spi:)
Witam ja też dokarmiałam Julcie Nanką i poza przerwą na nutramigen ( około 4 mcy) już karmię Nan HA3 cały czas - a mleko zmieniałam tez mieszając np 2 łyżeczki nutramigenu i 3 nanki. Tak mi pediatra zaleciła i zmiana wyszła nam ok A co do @ było plamienie a potem juz normalnie - pierwsza faktycznie była obfitsza niz pozostałe
Witajcie. Dziś w Pytaniu na Śniadanie była mowa o tym, że wózki dziecięce zawierają trucizny rakotwórcze. Pro-Test przetestowało kilkanaście niemieckich wózków, z których żaden nie został uznany jako dobry, a większość otrzymała ocenę niedostateczną. Ranking tych wózków można sprawdzić na stronie Pro-Test ale koszt to ok. 10zł Straszne, że substancje, które są zabronione w zabawkach, są stosowane w wózkach dziecięcych. Nic dziwnego, że coraz więcej dzieci ma białaczkę, lub coraz częściej chorują.
FIU, to może napiszesz mniej więcej? jejku, teraz to człowiek juz nei wie co kupować, co jeść,w czym jeść, czym sie myć...ja pierdzielę - zwariować mozna. Rozwój rozwojem, ale kurcze, mam wrażenie że często ten rozwój nas gubi :/
Ech niedługo wyjdzie, że prawie wszystko jest szkodliwe - przeraża mnie to a z drugiej strony nasze mamy nie miały takiego wyboru wózków i nie było problemów
dziewczyny chcialam zapytac o foteliki samochodowe od 9kg,bo pisza wszedzie ze od 9kg a pod spodem ze od 9mies. to jak to w sumie jest? bo moj mlody juz niedlugo osiagnie 9kg i ciasno mu w tym foteliku do 13kg. juz prawie sam siedzi z lekka pomoca tzn. musi sie np.zlapac mnie za palec wiec mysle ze niedlugo bez problemu bedzie siedzial jak u Was bylo?
Pandy to zależy od firmy - ja pytałam o to pediatre i powiedziała mi aby kierować się kg i taką też informacje uzyskałam w sklepie .
Poza tym dobre foteliki te od 9 kg mają jeszcze dodatkowe wkładki dla mniejszych dzieci no i rozkładają się do pozycji półleżącej - ja mam fotelik renolux Renolux NEXTCONFORT ROBIN - fotelik gr.0/1 od 0 do 18kg - kolor 2009 - więc ma dwie dodatkowe wkładki - ale posłużyły mi tylko chwilke. Do tej pory miałam fotelik od zestawu wózkowego. Myśle, że spokojnie Ci bedzie siedział w tej pozycji pochylonej.
Kopiuje Wam liste wózków o których wcześniej była mowa - złapałam ją na innym forum Oto lista wózków, które były badane (wraz z oceną, którą uzyskały teście pod kątem obecności szkodliwych substancji): * Bugaboo Cameleon - ocena dostateczna * Teutonia Mistral S - dostateczna * Zekiwa AluCross - dostateczna * Hartan Topline S - dostateczna * ABC Design Turbo 6 S - niedostateczna * Brio Go - niedostateczna * Herlag Sportwagen Rimini - niedostateczna * Babywelt Pro 4 S - niedostateczna * Emmaljunga Nitro City - niedostateczna * Hauck Cicagho air - niedostateczna * I'coo Plasma Coco - niedostateczna * Maxi- Cosi Mura 4 - niedostateczna * Gesslein Future I loop5 - niedostateczna * Quinny Speddi SX - niedostateczna
Przy zakupie kolejnego fotelika należy też wziąć pod uwagę, czy dziecko stabilnie siedzi samo, taką radę dali mi znajomi. I polecam testy bezpieczeństwa fotelików, są tutaj
własnie musimy zaraz się przymierzyć do zakupu fotelika... I czarna magia - co wybrać. Znam te testy - wielu fotelików nie ma w nich w ogóle... Często kupujemy kotaw worku. Nie wiem sama na co się zdecydować. A co do wózków - te co tak źle wypadły to super drogie bryki! SZOK
Popieram Agę odnośnie jeżdżenia z maluchem przy zakupie nowego fotelika. Ba, nie wszystkie foteliki pasują do danych modeli aut, warto po prostu po przymierzać dziecko + fotelik i fotelik + auto.
dokładnie też tak mierzyliśmy - a w sklepie natrafiliśmy na gościa bardzo przeszkolonego w tym zakresie - więc mierzyliśmy foteliki i do dziecka i do samochodu
mój Pit nie nalezy do tych większych dzieci kg ale jest dosyc wysoki. Nie we wszystkich chciał siedziec ale dziewczyny poleciły mi Ramatti i ten zakupilismy -329 zł jestesmy baardzo zadowoleni ,dzisiaj wybrałabym ten sam
a fotelik zmienilismy jak wrócilismy z Norwegii czyli Pit miał 13 miesiecy
ja chyba do zabrza bede musiala jechac zobaczyc Amelka tez jest drobna ale dluga i juz nogi jej wystaja i musi je miec zgiete jak fotelik jest tylem do oparcia wiec czas zakupic cos wiekszego
Alexi w Zabrzu jest fajny sklep, ja właśnie tam przymierzałam foteliki - miła obsługa i fachowa. Kupiłam jednak na Allegro bo znalazłam tańsze oferty, a wiesz przy dwójce ...
Dziewczyny pomóżcie czym rozrzedzić zapchany nosek a właściwie jedną dziurkę u dziecka - drażni ją to i kasła od czasu do czasu - jakiś glut siedzi - psikam sterimarem i staram się ściągać ale to jest takie gęste ze ciężko idzie