Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie powiem zdarzyło mi się wsadzić dzieckowego smoka do gęby - choć bardzo pilnowałam by tego nie robić! a jeśli zrobiłam to była kwestia zwolnienia ręki i bardziej odruch - ale żeby nosić słoik z cukrem??

Agunia przy Twoich problemach z zebami to raczej ten nawet przypadkowy odruch lepiej byloby wyeliminowacto też - ale tak jak mówię to nie było specjalnie ale nie mogę powiedzieć że mi się nie zdarzyło. Do tej pory (choć smoka nie używamy dawno) pod wózkiem mam butelkę z wodą - zwykła przegotowana z czajnika do przemycia czy smoczka butelki czy po prostu jest

rozmawiala ze mna o tym przez tel i ze dwa razy z Krzysiem pogadala na placu zabaw i stwierdzila ze albo samo mu to przejdzie albo jak trafi do przedszkola to sie nim zajmie, prowadzila nam Gabrysie ktora miala problem z wymowa L i wymawiala je jako "j" czyli byla kobnsternacja jak mowila "jajka" zamiast lalka. Tyle ze ona bardzo pozno mowic w ogole zaczela (komunikatywnie i zdaniami jak 3lata skonczyla bo sie zaciela po probie zlobkowej) a Krzysko jednak sporo wczesniej zaczal mowic dosc wyraznie i zdaniami no i R tez juz od ladnych kilku miesiecy wymawia poprawnie