Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

muszę przyznać, że imię Basia idealnie pasuje do Twojej córci
Mleko leciało ciurkiem, a wiadomo że to nie sprzyja nastrojowi do seksu.
Ta strefa jest dla mnie ważna i nie mam zamiaru przeżywać znowu tego samego.

1- mamy, które otwarcie mówią, że nie chca karmic
...I to wg mnie podlega krytyce.
właśnie takie ocenianie sprawia że najwięcej kobiet można zaliczyć do "grupy trzeciej"
A ja nazwę siebie cycko-terrorysttką i wcale sie tego nie wstydzę.
Ja też uważam, że karmienie piersią to mój obowiązek wobec dziecka. Mojego dziecka. I z tego obowiązku się wywiązuję. Jeśli ktoś pyta mnie w tym zakresie o radę, to ja chętnie pomagam, ale jakoś nigdy nie lubiłam wpychać się gdzieś nieproszona. Jak ktoś karmi mm, bo tak zdecydował, to nie jest moja sprawa.Wiele kobiet nie wie po prostu na czym polega mechanizm laktacji i o zgrozo po prostu nie czytają co będzie sie działo czy co dzieje się z ich ciałem.
przez cały czas karmienia wcale nie czułam się odarta ze swojej kobiecości
Wręcz odwrotnie - dla mnie karmienie to właśnie jeden z najwspanialszych przejawów kobiecości.
Karmienie piersią to wygoda, swoboda, akceptacja swojego ciała, zdrowie dla mamy i dziecka.
Uważam, że mleko krowie jest dobre dla cielaków a nie dla niemowlaków, a mleko modyfikowane...sama nie wiem, gdy bytelka z mm postoi pól godziny to zaczyna smierdzieć. Nie wiem co tam jest ale to jakaś straszna chemia.
To bardzo dochodowy biznes, opłaca się po prostu wciskać wszystkim dookoła, że mm jest "prawie jak mleko matki". Stoją za tym gigantyczne pieniądze i cały sztab speców od reklamy. A komu zależy na promowaniu karmienia piersią? Skoro nikt poza dzieckiem i matką na tym nie zyskuje?
decydując się na dziecko trzeba się niestety poświęcić
A komu zależy na promowaniu karmienia piersią?
Może własnie dlatego że prawem jest nakazane propagowanie karmienia naturalnego a zakazane promowanie ale również informowanie o początkowym mleku modyfikowanym obie strony są niezadowolone.
W takim razie czym jest dla Ciebie to "szczęście" Danap? Bo rozumiem, że wartością nadrzędną
I przede wszystkim Ty musisz być szczęśliwa, żeby osoby żyjące z Tobą też mogły być? Tak?
Informowanie nie jest zakazane.