Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Uzywamy DADA z Biedronki

Nie mam pytań, co do stosunku cen i zarobków w ojczystym kraju 
Staś to mój drugi synek, ważył 4345, 58 cm . Jasiek 4390, 58 cm - zdecydowanie dłuższy poród.

pewnie dlatego nie dali Ci oxy...przy większych "klocuszkach" są z nią ostrożni...
no tak - skoro pracuje w służbie zdrowia, to wie jak co robić... Jedna z położnych chciała podłączyć Oxy w nocy, bo widziała, że kiepsko u mnie a druga na to "Nie podłączaj - znasz procedury - wiesz, że nie wolno..."
Tak czy siak dostałam oxy o 8 czy 9 rano. Nie pamiętam już. Dodatkowo źle ją podłączyli, bo wenflon się ruszał, oxy leciała później nie leciała... robili coś przy tym wenflonie i tak w kółko... Także skurczy partych nie miałam w ogóle, dlatego ciężko było urodzić Mateusza i musieli go wypychać, przez co był taki siny na buzi potem (miał sinicę wybroczynową twarzy) - jak twierdzi mama to przez to, że go za długo przetrzymali i zaczynał się dusić
No ja się nie znam, to nie powiem.
A czy synowie mają po Was "wymiary" ? Bo u nas to się nikt nie spodziewał takiego klocuszka
wagowo nie ma co patrzeć, bo tak jak wcześniej pisały dziewczyny - mogą być wagowo dobre, ale rozmiarowo przykrótkie.

U mnie nie dzwonią, tylko wpadają z zaskoczenia.
. Znajomi natomiast nie wpuścili położnej, która przyszła bez zapowiedzi, powiedzieli, że to nie jest odpowiedni moment i grzecznie poprosili aby następnym razem wcześniej zatelefonowała.
Zrobiła ze mną wywiad, spojrzała na małą, a że ta akurat spała to powiedziała, że nie będzie jej ruszać, żeby jej nie budzić. I tyle...

Mała jak się kąpie, to musi to być w jej wanience i musi leżeć. Próba wspólnej kąpieli czy posadzenia jej kończy się histerią
I nie mam pojęcia jak jej pokazać, że inaczej też można się kąpać 
Jakąś opcją jest chyba stelaż... Co prawda nie mamy, ale może kupimy... Tylko i tak cały pokój będzie zachlapany, bo mała coraz bardziej chlapie...