Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Zobaczymy jeszcze co powie pediatra w przyszłym tygodniu.

Cena w zależności od apteki, ostatnio za pudełeczko wielkości takiego jak od kremów płaciłam 3,5zł, mąż jak mi kupował wcześniej sam to zapłacił 12zł. Lanolina jest kleista i brązowa i uwaga brudzi bieliznę więc trzeba odpowiednio ją zabezpieczyć, ale naprawdę stosowana regularnie, przynosi ulgę jak bolą brodawki. Zresztą medela sprzedaje maść na bolące brodawki, która w swoim składzie ma właśnie 100% lanoliny- tyle że cena to około 30zł. Tak naprawdę to samo a cena 10x wyższa.

Dziewczyny a kiedy pojawiła się u Was siara? Bo u mnie już 30 tc i ni widu ni słychu...jedyne co zaobserwowałam w sutkach to, hmm...jakby to opisać, coś wyglądem przypominające "zeschnięty ser"
stanik do karmienia zakupiłam ok miesiąc po porodzie, po długich poszukiwaniach odpowiedniego rozmiaru niestety z kiepskim wynikiem

Gdzieś przeczytałam, że dzieciom nie powinno się podawać smoczka przed ukończeniem 6 tygodni życia, dopóki dziecko nie wyrobi sobie właściwego odruchu ssania piersi.
Choć Krzyś testuje moją cierpliwość, potrafił międolić cycka 24/24. Dobrze, ze choć w nocy zaczął sobie przerwę robić 

A po wczorajszej udanej kąpieli normalnie się popłakałam ze szczęścia.

Janek zasypia przy cycu i jeśli coś mu wtedy włożę do buzi, będzie dziki wrzask i oczywiście koniec drzemki. Zastanawiam się, kiedy najlepiej myć mu te dziąsełka? Może przed kąpielą? Ale po kąpieli będzie znowu jadł, więc już sama nie wiem..
Dziewczyny a stanik ma mieć pod biustem tyle co przed ciążą? Bo miska to wiadomo że urośnie :)