Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Faktycznie chyba muszę odciągać trochę mleka, bo na początku normalnie z piersi leci fontanna. Z resztą czasem nie tylko na początku. Mam wrażenie, że czasem nie nadąża łykać tego mleka.
agunia- a po co takiego dużego chłopa chustkami wycierasz? Nie lepiej mu pupę pod kranem umyc?
Lekarze znajomi kazali czekać aż samo przejdzie (pdiatry nie sytaliśmy, bo podczas wizyty jeszcze nie było wiadomo, co to), ale czy rzeczywiście samo przejdzie?
Kładę ją pod skosem na boczku, noszę w pionie po jedzeniu, staram się jaknajmniej wykonywać zmian pozycji, żeby jej treść nie wracała. odobno jakiś lek bez recepty na to jest. Może Wy macie jakieś doświadczenie?
ee, powtórzę po raz kolejny ulubioną zasadę: "Tek, który chce, szuka sposobu, ten, który nie chce, szuka powodu"
Miseczkę można odsunąć (lub z braku możliwości podstawić krzesełko , płatki namoczyć wcześniej...
Ale nie ma co dyskutować- bo każda Mama musi znaleźć sobie najodpowiedniejszy sposób dla siebie
Tadek dziś tak się zakrztusił, że nie mogłam go opanować potem. Zrobił się purpurowy i nie mógł złapać oddechu. Klepałam go po pleckach, krzyczałam na męża żeby coś zrobił, a sama wpadłam w panikę i histerię... Potem jeszcze przez pół godziny płakałam jak porąbana. Mam nadzieję, ze to już się nie powtórzy...
A jaka jest różnica między namoczonym płatkiem a nawilżaną chusteczką?
agael77: A jaka jest różnica między namoczonym płatkiem a nawilżaną chusteczką?
Różnica taka, że płatek moczysz w czystej wodzie, a chusteczki zawierają chemię na którą dzieci często źle reagują. Robią się odparzenia, a jak na odparzeniu wyciera się pupę taką chusteczką to zwyczajnie dzieci szczypie. Spróbujcie sobie same wytrzeć pipkę taką chusteczką jak macie podrażnienie.... Nic przyjemnego.
Po czystej wodzie odparzenia bardzo szybko schodzą. Do tego jeszcze polecam mąkę ziemniaczaną :)
najlepiej pomagało jej właśnie pionizowanie w pozycji żabkowej czy sadzanie w foteliku na kilka chwil po odbiciu. Kładzenie na boku i brzuszku lekkie masaze brzuszka by jelitka lepiej pracowały
Jezeli jednak byś chciała ( na przyszłosść) tel do niezłego pediatry, który przyjezdza tez na wizyty domowe to daj znać
a mojemu mężowi na kursie pierwszej pomocy powiedzieli że ABSOLUTNIE nie można dziecka odwracać głową w dół i za nogi trzymać. Facet co to prowadził od wielu lat jest ratownikiem i mówiła że to najgorsze co można zrobić. Trzeba za to dziecko przełożyć przez kolano, buźką w stronę podłogi i delikatnie klepać po pleckach między łopatkami.
Gotowe gaziki są nasączane 70% alkoholem.
Teo, bierzesz dwie części spirytusu 96% i jedną część wody - powinno być ok
czyli np dwie nakrętki spirytusu i jedna wody nie ?
i myślicie, że to pomoże i wysuszy ?
kurcze bo kikut nijak na taki do odpadnięcia nie wygląda...
gruba ta pępowina i mokra zupełnie
Asiu, a była u Was położna? Widziała ten pępek? Bo może on po prostu po popsikaniu Octaniseptem nie miał szansy wyschnąć?
A jest zaczerwieniony wokół?
a jak ja jej to tym spirytusem to nie będzie jej to piekło albo bolało ?