Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo od początku jak karmiłam to jak mały wyssał całą pierś to aż czułam jak mi mleko do niej napływa i jak nie pił z 3 godz to już miałam jak kamień ... a teraz w ogóle tego napływania nie czuje i ciągle mam takie jak puste , miękkie są a nie twarde nawet jak kilka godz nie karmie...niby pokarm mam bo jak ssie to leci ale takie dziwne są jak bym nic w nich nie miała..
no to ja się pochwalę swoim grubaskiem który w dniu wypisu ważył 3250 a wczoraj już 4150
no nie mogę sobie wyobrazić. A jak mały ma chwytać pierś?
Teo, cycowe maluchy mają przybierać minimum 17-20g dziennie. 410g w 10dni to bardzo ładnie :) Mój jak był w wieku Ninki to w 19dni przybrał ok 450g i też było ok, nie przybiera za mało.
Morelka, miękkie piersi to sygnał, że laktacja dopasowała się do potrzeb malucha- tak ma być
Magdaleno - sama się nauczy potrzebuje tylko czasu:)
Magdalena, moja córcia miała tak samo. Spróbuj karmić ją leżąc na wznak - ona brzuszkiem na Tobie. Spowolni to wypływ pokarmu.
Madzia, a karmisz na leżąco? Nasz w takiej pozycji zaczął jeść spokojniej.
A nasza Marysia przykoksowała w ciagu tygodnia z 1985g do 2180g! ale i tak wszyscy w przychodni na jej widok się dziwili
Byliśmy dziś u neonatologa i powiedziała, że to dlatego, że na poczatku leci więcej pokarmu niż dziecko jest w stanie połknąć i po prostu "zalewa" on kanały dziecka - np. az do noska i potem to zostaje i schodzi. Mam ściągac laktatorem przed karmieniem troche pokarmu oi dopiero małą przystawiąc.
Niestety weszliśmy w etap kolek. Dziś Tadzio płakał 4 godziny
mój w 12 dni przybył 900 gram ale to sprawa indywizualna każdego dziecka na pewno :)
Kochana ja też "spuszczam" przed karmieniem ten nadmiar mleka
Poza tym w tym nosku furczy a katarku nie ma, tzn przynjamniej nic sie nie odciąga.
Ale charczenie w nosku zmniejszyło się od kiedy karmimy się właśnie na leżąco.
Myszerej, współczuję - wiem, co przechodzisz.
Te kolki się w jakimś konkretnym wieku pojawiają?
I każde dziecko je zalicza?
Póbuję wszytskiego i raz pomaga raz nie, nie mam siły do tego
U nas z tym ulewaniem jest jakaś masakra!
Nigdt, a łóżeczko masz pod skosem? to podobno pomaga.
Dziewczyny po CC - pod blizną w jednym miejscu wyczuwam ewidentnie jakiś guzek wielkości pestki od wiśni - co to może być? Zrost czy coś gorszego?
To w miejscu, które najdłużej dawało o sobie znać przy wstawaniu etc.
Myszka, a my wczoraj próbowałysmy na leząco - super! Marysia od razu się zassała, mnie było wygodnie (poza drętwiejącym ramieniem na którym podpierala główkę).
Nigdt, a łóżeczko masz pod skosem? to podobno pomaga.
We wtorek kolejna wizyta u pediatry więc pogadam może o tym USG bo to jest nienormalne!
a co do blizny - no takie wyrazne zgrubienie jak spora pestka. Mam nadzieje, ze to zrost a nie co innego.
Jak dziecjo lezy brzuszkiem na Twoim brzuszku, to mu glowka leci, nie utrzyma samo na piersi.
na wznak to ta "pod górkę"?
Wiesz co, na fotce to tak nijak widac, ale ze mnie juz zlazło 12kg, 4mniej niz przed ciaza juz i brzucha prawie nie ma.
Co robicie żeby dziecko szeroko otwierało paszczę przy przystawianiu?
Ale na moje bolące brodawki to chyba nieodpowiednia pozycja.
ważony na tym samym sprzęcie w już w szpitalu potrafił przybrać 100 g w jeden dzień ...
Wiem że brodawki bolą (moje były popękane do krwi)
Hania miała 1,5 miesiąca jak brodawki były zahartowane i nie bolały.
za płytko łapie