Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czyli co? taka pozycja, to może być powód złego chwytania?
o to chodziło?
co robicie ze stękającymi przez sen dziećmi?

W oógle jak u Was wyglądają karmienia?

. Więc najeść się nie może i wisi cały dzień. A nawet jak się naje, to i tak wisi dla sportu. I tak do 19-stej, wtedy kąpiel, po kąpieli pociumka godzinę i idzie spać, noc przesypia całą, czasem mamy jedno karmienie. Za to w dzień odrabia
Może po prostu był bardzo rozdrażniony, bo byliśmy u bratowej męża na urodzinach.

] i robią ruch, zamieszanie itp...W oógle jak u Was wyglądają karmienia?
Bo u mnie Franek je tak koło 10-15min z jednego cycka, ewentualnie czasem z dwóch ale bardzo szybko jest głodny.. czasmi już po godzinie!
ale trwa to ok 30 - 40 minutu nas z dwóch, i całe karmienie trwa ok 1,5 godz. |W nocy staram się skrócić do 1 godz.
no ale tak to jest jak każdy chce oglądnąć, potrzymać [większości i tak nie pozwoliłam ] i robią ruch, zamieszanie itp...
a dziecko w szoku.....

nightingale_84: W oógle jak u Was wyglądają karmienia?:
Bo u mnie Franek je tak koło 10-15min z jednego cycka, ewentualnie czasem z dwóch ale bardzo szybko jest głodny.. czasmi już po godzinie!
i po takiej uczcie jak usnął o 21.30 to tak spał do 4 nad ranem !!

dzieciaku, wiesz co to PZM?

?aga1976: dzieciaku, wiesz co to PZM?
nie wiem
--
zazdroszczę :)
I czekam z utęsknieniem na taki moment

dziewczyny a jak Mała mi dzisiaj okropnie zwymiotowała [pierwszy raz] to możliwe, że to z przejedzenia ?

ta brązowa krech jeszcze nie znikneła...
ona w ogóle zniknie ???

ta brązowa krech jeszcze nie znikneła...

Teo, obstawiam,że to z przejedzenia... A odbiła po jedzeniu?

Teo u nas takie fontanny raz na dzień to standard
położna mówiła, że na piersi jak dziecko jest to nie musi byc odbijane
W oógle jak u Was wyglądają karmienia?

oj, jakby moja nie była odbijana po piersi to nie wiem, coby było. beka jak stary Żyd w gościach jeszcze na cycu, a potem jeszcze ją musze ponosić.

A słyszlayście tę teorię na temat karmienia z jednej i obu piersi? Że powinno się z jednej do opróznienia, bo najpierw leci zawsze taki wodnisty pokarm (dziekco pije), potem treściwszy, a na koniec taki tłusty, najbardziej tuczący.

A słyszlayście tę teorię
Jak uśnie kładę go do łóżeczka i zaraz się wybudza.
Owszem, ja słyszałam - myślałam zresztą, że to dość powszechna wiedza ...
to rozmowy z kobietami w mojej rodzinie tego nie potwierdzają. Musiałam oświecić mamę, babcię i teściową, że zmiana cyca po 10 minutach jest bez sensu.to może usypiaj Go w wózku? buju buju huśtu huśtu

Twoej dziecko wiecznie nie będzie małe. Jeszcze zatęsknisz za takim noszeniem go na rękach.
Przy Krzysiu bardziej doceniam te chwile- po Ewuni widzę, jak szybko taki szkrab się usamodzielnia. Teraz dla Krzysia jestem wszystkim. Za kilka miesięcy ciekawsze ode mnie będzie odkrywanie świata. Więc tulę, noszę, karmię godzinami, śpię z nim. Chcę korzystać póki mogę
Mi konsultantka laktacyjna radziła, żeby nie zmieniać piersi przed upływem dwóch godzin. Tzn jak maluch je 20 min i przyśnie sobie, a za pół godziny znów chce possać, to nie zmieniamy piersi, dalej ta sama

to może usypiaj Go w wózku? buju buju huśtu huśtu

Moje zaczęło cierpieć na bezsenność!!
Ma drzemki w ciągu dnia 30min maks, a usypia jedynie noszony na rękach, nigdy w swoim łóżeczku bo jest płacz!
Jak uśnie kładę go do łóżeczka i zaraz się wybudza.
Juz nie mam siły a nie wiem co mu się dzieje i jak mu pomóc
ja takie szczypanie czuję jak napływa mi mleko do piersi- najczęściej jak mały zaczyna ssać,
Czasem udaje się ją uspać w chuście na 1,5h
a to takie cieknięcie i przemakanie to mi za jakiś czas minie jak się laktacja już w 100 % unormuje tak ?