Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czyli co? taka pozycja, to może być powód złego chwytania?
o to chodziło?
co robicie ze stękającymi przez sen dziećmi?
W oógle jak u Was wyglądają karmienia?
Może po prostu był bardzo rozdrażniony, bo byliśmy u bratowej męża na urodzinach.
Bo u mnie Franek je tak koło 10-15min z jednego cycka, ewentualnie czasem z dwóch ale bardzo szybko jest głodny.. czasmi już po godzinie!
u nas z dwóch, i całe karmienie trwa ok 1,5 godz. |W nocy staram się skrócić do 1 godz. ale trwa to ok 30 - 40 minut
no ale tak to jest jak każdy chce oglądnąć, potrzymać [większości i tak nie pozwoliłam ] i robią ruch, zamieszanie itp...
a dziecko w szoku.....
: nightingale_84: W oógle jak u Was wyglądają karmienia?
Bo u mnie Franek je tak koło 10-15min z jednego cycka, ewentualnie czasem z dwóch ale bardzo szybko jest głodny.. czasmi już po godzinie!
i po takiej uczcie jak usnął o 21.30 to tak spał do 4 nad ranem !!
dzieciaku, wiesz co to PZM?
aga1976: dzieciaku, wiesz co to PZM?
nie wiem
--
zazdroszczę :)
I czekam z utęsknieniem na taki moment
dziewczyny a jak Mała mi dzisiaj okropnie zwymiotowała [pierwszy raz] to możliwe, że to z przejedzenia ?
ta brązowa krech jeszcze nie znikneła...
ona w ogóle zniknie ???
ta brązowa krech jeszcze nie znikneła...
Teo, obstawiam,że to z przejedzenia... A odbiła po jedzeniu?
Teo u nas takie fontanny raz na dzień to standard
położna mówiła, że na piersi jak dziecko jest to nie musi byc odbijane
oj, jakby moja nie była odbijana po piersi to nie wiem, coby było. beka jak stary Żyd w gościach jeszcze na cycu, a potem jeszcze ją musze ponosić.
A słyszlayście tę teorię na temat karmienia z jednej i obu piersi? Że powinno się z jednej do opróznienia, bo najpierw leci zawsze taki wodnisty pokarm (dziekco pije), potem treściwszy, a na koniec taki tłusty, najbardziej tuczący.
A słyszlayście tę teorię
Jak uśnie kładę go do łóżeczka i zaraz się wybudza.
Owszem, ja słyszałam - myślałam zresztą, że to dość powszechna wiedza ...
to może usypiaj Go w wózku? buju buju huśtu huśtu
Twoej dziecko wiecznie nie będzie małe. Jeszcze zatęsknisz za takim noszeniem go na rękach.
Mi konsultantka laktacyjna radziła, żeby nie zmieniać piersi przed upływem dwóch godzin. Tzn jak maluch je 20 min i przyśnie sobie, a za pół godziny znów chce possać, to nie zmieniamy piersi, dalej ta sama
to może usypiaj Go w wózku? buju buju huśtu huśtu
Moje zaczęło cierpieć na bezsenność!!
Ma drzemki w ciągu dnia 30min maks, a usypia jedynie noszony na rękach, nigdy w swoim łóżeczku bo jest płacz!
Jak uśnie kładę go do łóżeczka i zaraz się wybudza.
Juz nie mam siły a nie wiem co mu się dzieje i jak mu pomóc
ja takie szczypanie czuję jak napływa mi mleko do piersi- najczęściej jak mały zaczyna ssać,
Czasem udaje się ją uspać w chuście na 1,5h
a to takie cieknięcie i przemakanie to mi za jakiś czas minie jak się laktacja już w 100 % unormuje tak ?