Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a takie czerwone kropki jak Nince na buzi wyszły po nocy [bez ropki tylko takie czerwone krosteczki]
A to nie może być grzybica? Bo z tego co pamiętam, to daje takie objawy. Synek nie ma pleśniawek???
Raczej nie, bo to by wtedy nie było miejscowe uczulenie tylko po mojemu miałaby zmienioną skórę "plackami".
nooo właśnie ma biały język ale czy to z mleka czy pleśniawka to nie wiem ... kupiłam mu Aphtin Aflofarm i daję na język po dwie krople
grzybica sutków ?
pierwsze słyszę
jeśli to grzybica to samo nie przejdzie, a ból brodawek też nie ustąpi, ale diagnozy nie ma przecież, to tylko sugestie. ja mogę mieć grzybicę???
A u mnie Franek na policzkach ma jakby takie strupki żółte..
a mały ma pleśniawkę
swego czasu dużo o tym pisałam..... ale Was jeszcze temat nie dotyczył ;)
czy jest coś niepokojącego w tym, że dziecko będące tylko na piersi i robiące do tej pory kupę praktycznie co 3 godziny nagle ją robić tak często przestaje i kupa jest maks 2 - 3 razy na dobę tylko ?
Night, a skóra w miejscach, gdzie to coś występuje jest błyszcząca?
no właśnie u nas to jeden z objawów skazy białkowej.
Hmmm ale tylko by na policzkach i czole to miała ?
bo nigdzie więcej ani na szyjce ani nigdzie...
ja myślałam, że potówki to raczej w miejscach narażonych na spocenie...
jak lezy na boczku, to buzia też jej się może spocić po tej stronie.
że jej wieczorem po kąpaniu grubą warstwę kremu Bambino na buzię dałam bo się łuszczyła troszkę
Night, a kiedy idziecie do jakiegoś pediatry? konsultowaliście to już z kimś?
Wcześniej był taki gruby biały nalot (kożuch), a teraz ma normalnie różowy języczek z odrobiną białego nalotu.
I bądź tu człowieku mądry.... pleśniawka czy nie?
Teo, u nas Franek robił przy kazdym karmieniu kupe.
A teraz, zwykle sa 2-3 na dobe, a od kilku dni nawet po jednej.
Więc to normalne
położna nam powiedziała, że wszelkie oliwki i kremy to najprostsza droga do potówek. i ze jak sa potówki, to nie wolno smarować tłustym, bo sie jeszcze gorsze zrobią.
możliwe więc, że Ty jej posmarowałaś buziaczka, ona sie w nocy troszkę spociła (choćby nawet przy karmieniu na Twojej ręce) i juz.
a czemu tak się dzieje wiesz może ?
wiesz... nie widziałam co ma Ninka, ale jeśłi tylko nalot to nie masz czym się denerwować. Z resztą niedługo masz szczepienie, to pediatra sama Ci powie. KATY222 czyli u mojej to też nie pleśniawka skoro wygląda tak jak Morela opisała ?
my Alexa nie przekarmialiśmy, wypijał minimum, a chlustał podobnie. Samo przeszło. Ale ile nerwów zjadłam, ile prań robiłam, ile razy myłąm podłogę, ile razy dziecko przebierałam.... a ile siebie.... jak był starszy nawet zupką ulewał, deserkiem też. a powiedz mi jeszcze co ile Ty Frania karmisz ?
może faktycznie on przejedzony......
a czemu tak się dzieje wiesz może ?
Dodatkowo przepajam herbatką między posiłkami, bo inaczej jadłby co godzinę.
To ilościowo możesz sobie porównać. Nie wiem czy to dużo czy mało. Alex ledwie 50-60 wypijał, a bywało, że mniej. Jeśli Franio pije np 150 no to miałabyś odpowiedź dlaczego tak chlusta.
EDIT:
A jeszcze przyszło mi do głowy, że Franio może nie toleruje laktozy (ale wtedy bolałby Go brzuch)
układ dojrzewa, rośnie Ci córa! :)
czyli z moich wywiadów wynika że 90 % wybiera to 5w1.....
Dla mnie te 5w1 czy 6w1 to wyciąganie kasy od rodziców.
Dla mnie te 5w1 czy 6w1 to wyciąganie kasy od rodziców
i mam znajomych gdzie ona spi z córcią 2 lata a on w drugim pokoju... moim zdaniem słabo ...
ale zwróciło tez moją uwage to że rodzice sie "oddzielają" dzieckiem