Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Nosimy małego na zmianę
Mam marzenie gwiazdkowe - koniec kolek.

kolki paskudna rzecz :/ na szczęście mijają. Teo,a może u Was to skok. Nkie chce mi się wierzyć, że kolka pojawiła sie taka nagle. Przecież do tej pory był spokój. I dzieci dostają kolek wcześniej niż w 7 tyg ż. Cos mi tu śmierdzi. Na bank zjadłaś coś wzdymającego i teraz kilka dni odpokutujesz, myślę, że znów będzie wszystko ok. A jak Ninka jest zagazowana to próbuj z espumisanem (esputiconem, itp) Delicol pomaga jeśli dziecko nie trawi laktozy, u was do tej pory trawiła, i co,teraz raptem przestała? nie wiem.. wydaje mi się że problem tkwi gdzie indziej. Obstawiam skok.
U nas w nocy tylko dwie kupy, odstawiłam Biogaję, być może to ten probiotyk był wszystkiemu winien. Nocka łada, to już trzecia z rzędu. Od 20 do 23 spał, godzina na przebranie i karmienie, potem od 0,15 do 2:30 spał,znów godzinka na przewijanie i karmienie,zasnął, ale zaczął stękać, i po 4 się obudził cały zasikany. A potem już na cycu drzemał dopóki ALex Go nie obudził, ale zmieniliśmy cyca i spał do 7 :) Pewnie dla Was taka noc to koszmar, ale wierzcie mi to jest jego jedna z najlepszych nocek :)
). Wcześniej się cieszyłam, że mogę jeść wszystko i Małemu nic nie jest, ale jednak to błąd, lepiej stosować dietę przez te pierwsze miesiące. teraz widzę, że to co jem ma znaczenie (a jak nie to przynajmniej ja się z tym lepiej czuję, że go nie narażam). Daję mu kropelki Sab Simplex przed każdym karmieniem (przy nocnym też). Przyznaję, że daję mu na dobę więcej niż jest zalecone, ale lek nie przechodzi do organizmu tylko jest wydalany więc aż tak tych kropelek nie liczę. W ciągu dnia dostaje jeszcze kilka razy herbatkę z koperkową albo ułatwiającą trawienie (ja też je piję) i od kilku dni jest spokój. Tadzio bez wysiłku puszcza bączki i jest zdecydowanie spokojniejszy.a próbowaliście DEBRIDAT ?

Nie mogę znaleźć nazwy tego polskiego probiotyku, który któraś z Was używała zamiast dicoflora. Pomożecie?
dziecko o niebo spokojniejsze niż wczoraj DOPÓKI SIĘ NIE ZACZYNAMY KARMIĆ...
wtedy jest to co wczoraj
pisk, krzyk, wrzask i kopanie nogami...
to kurcze chyba nie kolka skoro poza karmieniem nic jej się nie dzieje...
ale też dziwne bo w nocy sie karmimy i NIC...
tylko przez dzień tak świruje...
Teo, to na czas karmienia zrób jej noc, powyłączaj wszystko, zasłoń okna...
--
To ja obstawiam skok rozwojowy. U Milenki pierwszy skok dokładnie tak przebiegał przez 2-3 dni. Wtedy nie wiedziałam o co jej chodzi, dopiero po czasie do tego doszłam.
zasnal jakos o 21 i karmilam go o 2 !

a Franuś miał skok w 8 tygodniu ?
i w ogóle buziaki dla niego bo dzisiaj DWA MIESIĄCE SKOŃCZYŁ !
chloe nie wydaje mi się by to by tylko kaprys na rączki bo jak płacze to się napina i brzuszek na twardy a;e no jak wezmę go na rece to się uspokaja więc nie wiem o co kaman

Uspokaja się na rękach, bo w tym wieku to normalne, że dziecko chce być blisko matki. Nie walczyłabym bym z tym za wszelką cenę, wyrośnie szybciej niż myślisz
--

Katy a jak w ciągu dnia? bo ostatni wpis 6h temu że lepiej - a teraz?tak, w nocy były dwie kupy i w dzień też dwie, zielone jak trawa. Jutro kupię dicoflor i zobaczę czy ten zadziała. Biogaję oddam starszemu, albo sama się dofloruję :)
___
dziewczyny ile czasu maks mozna krwawic/brudzic krwia po porodzie SN?ile uwaza sie za norme?dzieki--