Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
"a masz jeszcze pokarm??"
Mnie jednak chodzi o to, że nie ma rozmowy na ten temat, bo przecież mama wychowała nas troje, więc wie...
bo przecież po wojnie to chyba wielu alternatyw do karmienia piersią nie było jeszcze w Polsce?
większość naszych mam nie karmiła długo piersią, o ile w ogóle,
hydrazine: "a masz jeszcze pokarm??"
lepsze to od: "a może nie masz pokarmu"
Nie dość, że zajmuje się dzieckiem raz w tygodniu, czasami nawet dwa, żebym mogła na dwie godziny gdzieś wyskoczyć,
ale już się zbuntowałam i jak mąż weźmie urlop to wybywam na miasto i do kolezanek.
--
czasami mam wrazenie, że ona się zachowuje tak, jakby mi się dziecko "nie naleząło", bo jestem gówniara, która najprędzej niechcący nadepnie na własne dziecko. ghrrr
--
Wiecie, tak czasem myślę, ile straciły te z naszych mam, które nie karmiły piersią... Stresujące takie macierzyństwo z zegarkiem w ręku...
Ja byłam dzieckiem butelkowym, butelkowy był też mój brat. I dlatego moja mama mocno dopinguje mnie w karmieniu piersią.
maluch potrzebuje bliskości, kontaktu ze mną i dlatego tak namiętnie okupuje cyca
Już zaczęliśmy go wcześniej kąpać, koło 20.
Już zaczęliśmy go wcześniej kąpać, koło 20. Ale może to jeszcze za późno?
ej a powiedzcie mi - jak takie małe dziecko jak Ninka nie robi siku od 19 do 4 rano to jest to jakaś nieprawidłowość ?
w ogóle ona jakby mało sika ostatnio....
drugi dzień próbuję pobrac mocz do badania i nie ma szans
przykleiłam jej dzisiaj ten woreczek o 7 i czekaliśmy godzinę i nic
Mnie się wydaje, że trochę mało ale Nink w nocy długo śpi bez cyca, więc może to dlatego. A założyłaś jej ten woreczek po karmieniu?
drugi dzień próbuję pobrac mocz do badania i nie ma szans
przykleiłam jej dzisiaj ten woreczek o 7 i czekaliśmy godzinę i nic
No a taki mocz w ciagu dnia nie może być?
Ale nic na tym woreczku nie ma?