Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Wiem, że to bycie wilkiem nie wynika ze złośliwości, ale raczej mentalności.

"a masz jeszcze pokarm??"

Mnie jednak chodzi o to, że nie ma rozmowy na ten temat, bo przecież mama wychowała nas troje, więc wie...
A ja nadal sobie tłumaczę, że przecież chce dobrze i tym sposobem jakimś cudem znoszę jej teksty
bo przecież po wojnie to chyba wielu alternatyw do karmienia piersią nie było jeszcze w Polsce?
większość naszych mam nie karmiła długo piersią, o ile w ogóle,
hydrazine: "a masz jeszcze pokarm??"
lepsze to od: "a może nie masz pokarmu"

Tylko, że na moją mamę jest dobry sposób - została na świeżo wyedukowana - podrzuciłam jej wszystkie gazety, które ostatnio czytałam i mama już wie tyle, ile powinna. I jest na bieżąco
Na co ja odparłam, że w cyckach mam śmietanę, bo dziecko przybrało 1,2 kilo na miesiąc. "No to może za tłusty"?
W dodatku porównuje moje dziecko z drugim wnuczkiem, który nie miał kosmicznych kolek i opowiada, jak to cudowną herbatkę tamten popijał i go brzuszek nie bolał. No to ja się pytam - co takiego SPECJALNEGO w tej CUDOWNEJ herbatce było - koper?? A może rumianek? I czym się różni od tych, które pije moje dziecko, jeśli nie nazwą?
Ehh..
Nie dość, że zajmuje się dzieckiem raz w tygodniu, czasami nawet dwa, żebym mogła na dwie godziny gdzieś wyskoczyć,

Tłumaczyła mi to jakoś tam nieporadnie,ale generalnie chodziło jakby o to,że niby Wojtuś zbyt żwawy jest i żeby nie było tak,że będzie miał ADHD
ale już się zbuntowałam i jak mąż weźmie urlop to wybywam na miasto i do kolezanek.
--

Z kolei mój tato to najlepszy dziadek pod słońcem, tyle tylko że ma specjalizacje w chodzących już dzieciach, maluszków się boi :P

to jej powiedziałam, że po co skoro Kuba przez pierwsze 6 tygodni średnio 300gramów/tydzień przybierał. I od tego czasu spokój mam. 
Za to teraz czyta wszystkie gazety i książki jakie jej podrzucam. Ba. Nawet sama mi kupuje gazetki jak coś ciekawego zobaczy. Poza tym praktycznie też pomaga. Jak Kubuś ma gorsze dni to zawsze na pyszny obiadek mogę liczyć 

czasami mam wrazenie, że ona się zachowuje tak, jakby mi się dziecko "nie naleząło", bo jestem gówniara, która najprędzej niechcący nadepnie na własne dziecko. ghrrr
--

[/url][/url]
[/url]Wiecie, tak czasem myślę, ile straciły te z naszych mam, które nie karmiły piersią... Stresujące takie macierzyństwo z zegarkiem w ręku...
[/url][/url]
[/url]

Ale podchodzę do tego ze spokojem, wiem, że robi to bo kocha mnie i prawnusia i chce jak najlepiej. Ja pewno będę gorsza, więc skoro moja synowa będzie się ze mną męczyła, to niby czemu miałabym teraz mieć lepiej
Ja byłam dzieckiem butelkowym, butelkowy był też mój brat. I dlatego moja mama mocno dopinguje mnie w karmieniu piersią.

maluch potrzebuje bliskości, kontaktu ze mną i dlatego tak namiętnie okupuje cyca
Z niedzieli na poniedziałek 6,5 godzinki, z poniedziałku na wtorek 7,5 godzinki. Oby tak dalej. Od kiedy zaczął w niedzielę robić obroty z plecków na brzuszek tak mu sie spanie poprawiło. 
Czyli chyba najgorszy czas tego skoku mamy za sobą. Ufff żeby nie zapeszyć

Co zrobić, żeby Tadzio nie był taki nerwowy? Już zaczęliśmy go wcześniej kąpać, koło 20. Ale może to jeszcze za późno? Sama nie wiem co robić

Już zaczęliśmy go wcześniej kąpać, koło 20.

Już zaczęliśmy go wcześniej kąpać, koło 20. Ale może to jeszcze za późno?

ej a powiedzcie mi - jak takie małe dziecko jak Ninka nie robi siku od 19 do 4 rano to jest to jakaś nieprawidłowość ?
w ogóle ona jakby mało sika ostatnio....
drugi dzień próbuję pobrac mocz do badania i nie ma szans
przykleiłam jej dzisiaj ten woreczek o 7 i czekaliśmy godzinę i nic
Mnie się wydaje, że trochę mało ale Nink w nocy długo śpi bez cyca, więc może to dlatego. A założyłaś jej ten woreczek po karmieniu?
drugi dzień próbuję pobrac mocz do badania i nie ma szans
przykleiłam jej dzisiaj ten woreczek o 7 i czekaliśmy godzinę i nic
No a taki mocz w ciagu dnia nie może być?
Ale nic na tym woreczku nie ma?