Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A u mnie zaczął się okres chodzenia zgiętą w pół
Witek maszeruje, trzymany za rączki
No ale myslę, że ta dziewczynka jest pewnie trochę chora. Bo skoro matka miała cukrzycę, to to jest ta makrosomia płodu czy jakoś tak.
Nie zazdroszczę.
Jest taki kontaktowy i cos tam zagaduje po swojemu kochany taki..
teraz czekam na skok 8 tyg...
Madziu, a mała ładnie przybiera? Może to skok rozwojowy? Albo macie kryzys laktacyjny i małej potrzeba kilku dni, żeby nakręcić mleczarnię? jeśli to naprawdę chwilowy kryzys, to po prostu połóż się z małą do łóżka i daj jej ssać ile wlezie.
Zgadzam sie z zdiewczynami Madziu, to ze wisi na cycu nie oznacza ze sie nie najada..
Tak, porzybiera super, po 300 g na tydzień.
A że chce być przy mamie cały czas? Takie jej prawo, w tym wieku to normalne i nie daj sobie wmówić, że trzeba jej tego teraz odmawiać.
albo po szczepieniu albo dzisiaj jakies powietrze korzystne :)
i jak dziecko potrzebuje bliskości to nosić, nosić i jeszcze raz nosić
Nie boisz się Teo? Dziś najcieplej nie jest. Nie wystawiałabym młodej na tak długo.
Już powiedziałam, ze jak będziemy planowac znowu zaprosić gości, to w dniu szczepienia - wtedy dziecko jak anioł
a z Jamiem to jest tak, że skoro on po terminie to się mu jakby odejmuje 1 tydzień ?
tak jak się dodaje wcześniakom ? :)
] Mamuśki ja znów z pytaniem...Szczególnie do tych karmiących piersią... Od wczoraj mam problem z cycem, założyłam na noc nowy stanik i rano obudziłam się z takim bólem, że to jest koniec :/ I temperatura prawie 39 st :/ Zastoju nie ma, bo cyc miękki, nie ma grudek, mleko leci, ale boli jak diabli :/ O co chodzi? :( Ałć!
Czy któraś wie co dokładnie powinno zawierać takie upoważnienie?
w ogóle jestem ostatnio strasznie sfrustrowana. Przy małym nawet nie mam jak obiadu zrobć. Żywię się byle czym (w granicach diety antykolkowej i bez białka) i mam gówno a nie pokarm...
to samo, tzn płacz od 14. Wczoraj od 16 do 23:30
jeden wielki wrzask i tak od kilku dni. na kolki ponoć już za duży i może być inny problem z brzuszkiem. Albo się nie najada.... pokarmu mam chyba mniej.
też gówno jem [za przeproszeniem]
dziewczyny, czy ktora miala leczenie kanalowe zeba karmiac piersia? czeka mnie to i boje sie, jeszcze nie zdazylam poszperac w necie czy cos,pytam Was czy ktoras miala?
ja nigdy nawet znieczulenia nie biore u dentysty a w kanalowym to bede musiala wziasc i martwie sie ze zaszkodze dziecku..dentystka niby mowila powinno byc ok, sama chyba nie wiedziala..
Ale te dzieci w Afryce to nie wszystkie chyba najedzone są :-/
Średni ten przykład, jak dla mnie
Aaaa, Janek w tym miesiącu przybiera wolniej - nie wiem, na ile spowodowane jest to moją dietą, a na ile tym, że nie jest już noworodkiem. Macie jakieś dane na temat przybierania na wadze dzieci w określonych miesiącach życia? Ogólne dane znam - minimum 500 lub 700, zależy od źródła.
Jaheira, u nas w przychodni musiałam wypełnić dokument kogo upoważniam do odbierania badań, informacji nt stanu zdrowia dzieci, itp. Wpisywałam pesel i adres osoby upoważnionej. Ale jak to jest "ogólnie" to pojęcia nie mam.
Jednak warto zadbać o pożywne i zdrowe jedzenie kiedy się karmi, na pewno ma to wpływ na jakość pokarmu.
Aaaa, Janek w tym miesiącu przybiera wolniej - nie wiem, na ile spowodowane jest to moją dietą, a na ile tym, że nie jest już noworodkiem. Macie jakieś dane na temat przybierania na wadze dzieci w określonych miesiącach życia? Ogólne dane znam - minimum 500 lub 700, zależy od źródła.
W pierwszych trzech miesiącach życia niemowlę przybiera ok. 800-900 g miesięcznie. Później to tempo maleje. W drugim kwartale dziecku przybywa ok. 450 g miesięcznie, zaś w ostatnich trzech miesiącach pierwszego roku życia o 300 g, a w drugim roku - ok. 225 g co miesiąc