Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tak, ale z drugiej strony dziecko mało śpi w dzień, nie chce leżeć tylko w jednej pozycji, zaczyna raczkować, jest ciekawe świata, chce być na rękach
Eh, moje dziecko od dwóch dni, zamiast sikać do nocniczka, wyciąga siuraka poza nocnik i siura po podłodze
chloe28: bo potem ogladalam ostatni odcinek dextera 6 serii!!
I miss him!!!! kurde, muszę sobie ten 6 sezon ściagnąć.
a my dzisiaj znowu akcje nocne - tym razem 2,5h. uśpiłam ją na siłę i co? spała 3h. czyli jednak była najedzona. to czemu wołała ciągle cyca?
Na cycu tak się rozgląda, że niedługo będę miała biust do pępka. No!
moja frustrcja sięga zenitu.... ile można płakać?????????????????
brzuszek znowu męczy.... co ja mam jeść do diaska???????]
moja frustrcja sięga zenitu.... ile można płakać?????????????????
brzuszek znowu męczy.... co ja mam jeść do diaska???????
nooo powiem C zesie konczy zajebiscie!!! i ma byc seria 7 i 8 ; 8 jako finalowa..
bo Twoj cyc to nie tylko jedzenie...
ale w łózeczku - mała przez sen obraca się normalnie 180 stopni! zwija się w kłębuszek i tak się zsuwa z klina, że po godzinie lezy w poprzek łóżeczka!
dobrze, że śpi w śpiworku, bo tak to by cała pod kołderkę wlazła.
znowu w tydzień przybrała 330g! waży już 3930g
mała przez sen obraca się normalnie 180 stopni! zwija się w kłębuszek i tak się zsuwa z klina, że po godzinie lezy w poprzek łóżeczka!
dobrze, że śpi w śpiworku, bo tak to by cała pod kołderkę wlazła.
Natuś tez już się przewracał jak miał 2 miesiące
bo jak 4 tygodnie temu ją kładłam na brzuszku to nóżki robiła na żabkę a teraz ma bardziej proste niż zgięte
tzn nie całkiem proste ale takie dziwne...
hmm tak masz zabronić a przynajmniej nie ułatwiać mu tego :) Dziecko naturalnie nie siada podciągając głowę i tułów do pionu ale lekko przekręcając się na boczek podpierajac na przedramieniu prostując rączkę odpycha się dopiero do pionu. umiejętność odpowiedniego podporu nabywa przy turlaniu się - a wszystkie te etapy dziecko przechodzi samo i ma to w instynkcie. Jeśli jest coś mocno zaburzone trzeba to rehabilitować. no i przedewszystkim - kręgosłup 3miesięcznego dziecka nie ma sił go utrzymać choć maluszkowi sie chce by tak je nosić i sadzać jest to nie zdrowe a sam się chwyta, przyciąga i siada, to co? mamy mu zabronić?
Dziecko w pierwszych miesiącach powinno przybierać min 120g tygodniowo.
Teo, ale chyba dokarmianie to na podstawie przyrostu miesiecznego, a ten Nina ma ok.
tak masz zabronić a przynajmniej nie ułatwiać mu tego :) Dziecko naturalnie nie siada podciągając głowę i tułów do pionu
no własnie ja nie wiem na przykład, do którego momentu wyczesywać. bo miejscami juz jej ładnie sczyściłam skórkę, ale miejscami przestałam, bosie robiła głowka czerwona
moż enam inne mamy coś poradzą.
Anetka, a używasz olejuszki czy czymś innym smarujesz?