Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

powie ze mam nabialu nie jesc nic sie nie da zrobic, no chyba ze przejsc na butelke
no nie wiem czy to byloby rozwiazaniem, w sensie przejscie na butelkemoja kolezanka karmila tylko 3 tyg bo luzej jej sie nie chcialo, maly jest na sztucznym i co? tez wysypany plus suche placki na nogach,takze nie ma reguly
Byliśmy w nocy u lekarza, ale ten stwierdził że to ząbki i... przepisał antybiotyk (Augmentin).
dzwiganie gllowki do gory gdy lezy na pleckach...i przy tym nerwy..

a ja wczoraj pisałam że Ninka ma piękną buzię to dzisiaj rano wstała cała zesypana
i teraz nie wiem po czym bo nabiał co prawda zaczęłam jeść ale to chyba od piątku już a nie że dopiero co....

Teraz zasypia ok 20:40- Ewcia zwykle już dawno chrapie. Więc czasem dziecko tak ma i już.
ten pierwszy sen trwa bardzo długo zanim zmaieni sie w ten głęboki, kiedy dziecko oddycha tak bezgłośnie.
Polazłam do pracy na ploty i zapomniałam wkładek do stanika.
miałam w torbie podpaskę always., wzięłam nożyczki, przecięłam na pół, przykleiłam do stanika i kurnia wytrzymała 4 h! co u mnie jest niemożliwe nawet przy wielkich wkładkach z babyono 
cerisecerise nie mogę jej kąpać za późno, bo zwyczajowo ona wstaje o 18:00 z ostatniej drzemki

] ok 18:50 , cyc i do łóżeczka i co prawda zasypiała troszkę dłużej niż zwykle, ale ok 19:45 już spała 

Franek też ostatnio zasypia pożno.
Kapiel jest koło 19, potem niby zasypia, po jedzeniu kłade go do lożeczka i kima ale po 30min sie budzi i sie bawimy tak do 22:00..
Nigdy nie usypia po ciemku, mamy taką małą lampkę nocną, która jest włączona póki się nie kładziemy spać. Albo ten typ ma tak jak mamusia, że w nocy to fajnie nie spać albo nie wiem. Gabrysia nie ma kolek, nie boli jej brzuszek, po prostu zaczyna później marudzić, bo widzę, że zmęczona jest ale ciągle coś wymyśla żeby nie zasnąć...
a próbowałaś wkładek z firmy BEPANTHEN ?
Na ulewanie dostaliśmy syropek Gastrotouss Baby..
Pytałam o Debridat ale powiedzała że to bardzej na problemu brzuszkowe a nie na samo ulewanie.
A jak się go dawkuje?
5-10 minut po karmieniu
po KAŻDYM karmieniu? hm. no to będą jazdy.
bo u nas po karmieniu to muszę kurde zastygnąć w bezruchu i nie dotykac małej, bo jak ją ruszę z pozycji, wjakiej sie na brzuchu ułoży, to jest heft...

Laski, a piersi nabrzmiałe to są dlatego, że dziecko mniej zdjada czy że więcej i jest dodatkowa produkcja?

Wiem, że 90% dzieci z tego wychodzi no ale 10% zostaje
bo to nie BEPHANTEN tylko PENATEN
tylko ztym wyelimnowaniem krowy, to sobie nie wyobrażam...! przecież to jest niemal wszędzie. a że sama uwielbiam nabiał, to współczuję.
Chloe to za wcześnie na próby siadania, mój teraz zaczyna właśnie tak podnosić główkę, a to i tak jeszcze wcześnie.
Przedtem to główkę wykrzywiał raczej w drugą stronę, a w jakich sytuacjach tak robi i jak to wygląda?
Denerwuje się wtedy, czy robi tak w czasie zabawy?
Ale co dziwnego Franka tylko obsypywało jak zjadłam jogurt, albo jakąs owsianke itp..
Ale jak zjadlam przez świeta 4 wołowe rolady.. to nic mu nie było.. więc nie wiem o co kaman.
nie znam się, ale może jest i tak, że to taka skaza wybiórcza, tylko na niektóre nabiały.
Ciekawe co Wam Madzia da.. Daj znać!

Madzia, a to nie zaburzy laktacji? Tak z ciekawości pytam, bo tak się zastanawiam- 30ml jak dasz przed jedzeniem, to sporo, więc mała mniej zje. A jak dasz po jedzeniu, to pewno puści pawia giganta???
Madzia, ten syrop jest bez recepty, ja bym spróbowała go podać Marysi a dopiero jak nici z tego u Was będą to przejdź na mm. Po co od razu dziecko faszerować sztucznym mlekiem.
dziewczyny nie jedząca nabiału. Czym uzupełniacie wapń?