Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
U nas co drugi dzień na początku i co tydzień później przychodziła położna i przynosiła wagę żeby małego zważyć,
to dziwne, że ważyliście dopiero po trzech tygodniach...
Zauważyłam taką prawidłowość - na północnym zachodzie Polski położne przychodzą raz lub dwa - na południowym wschodzie bywa, że są i po 6 razy

), i skrupulatnie za każdym razem wypełniała swoje dokumenty, które musiałam jej podpisać!A Kubuś mowi wam cześć
aż się zastanowiłam, czy to nie Ty 

Madziu a moze to nie mleko, moze po prostu taki dzien Mala miala?
bardziej przyprawy jesli wczesniej jadlas np niedoprawione..
ja to praktycznie od poczatku jem wszystko,moze dlatego Maly na nic nie reaguje bo jakbym tak wprowadzala normalne zarcie (a wierzcie mi lubie na ostro!!)po jakims czasie to mzoe by cierpia
Witam, dziś kończymy 3 magiczne miesiąca. Czyli od jutra nocki przespane, żadnych bóli brzuszka i kupki raz dziennie he he he
), śpi słodko do 4-tej. O 4-tej czuję takie pac-pac w twarz, otwieram oczy, a tu synuś słodko się uśmiecha i rozdziawa paszczę. Śpi na cycu do siódmej, o siódmej zabiera go tatuś. ALE o 7:30 Krzyś baaaaaaaardzo głośno komunikuje, że bez cyca w dziobie to on leżał nie będzie. Tym samym o 7:31 Krzyś znowu wisi na cycu
Ok 10:30 Krzyś puszcza cyca, przytula policzek do piersi i śpi. ALE śpi, dopóki ma nos wtulony w pierś. Każda próba odłożenia Krzysia kończy się tak samo- otwiera oczy, patrzy na mnie wzrokiem kota w butach ze Shreka, a jak dalej mam durny pomysł i próbuję go położyć (kuśwa, niby natura kobiety stworzyła do macierzyństwa, to czemu nie dała jednocześnie nieograniczonej pojemności pęcherza??? Bo Krzyś niezbyt łapie, że mama MUSI sikać), to całe, calutkie osiedle słyszy, że wredna, nieczuła matka spróbowała położyć na łóżku małego, biednego, bezbronnego Krzysia. Już mnie wczoraj sprzątaczka podejrzliwie zagadnęła, a czemu to Krzyś tak STRASZNIE płakał
kuśwa, niby natura kobiety stworzyła do macierzyństwa, to czemu nie dała jednocześnie nieograniczonej pojemności pęcherza???

to całe, calutkie osiedle słyszy, że wredna, nieczuła matka spróbowała położyć na łóżku małego, biednego, bezbronnego Krzysia

Ok 10:30 Krzyś puszcza cyca, przytula policzek do piersi i śpi. ALE śpi, dopóki ma nos wtulony w pierś. Każda próba odłożenia Krzysia kończy się tak samo- otwiera oczy, patrzy na mnie wzrokiem kota w butach ze Shreka

Zgadnij, co teraz robimy
Jedyne osiągnięcie "rozłączeniowe" to poranne leżenie na macie i rehabilitacja kilka razy dziennie po kilkanaście minut. Ostatnio próbowałam małego nakarmić mieszanką, bo byłam już wyssana do cna i do tego wyciumkana boleśnie ale gdzie tam, po pierwszym łyku minę miał, jakby przegrysł zgniłe jajo i tyle było z butli..

bo do tej pory to był wróg numer 1 
W sumie niby lepiej ale jak na przykład w Nowy Rok Mały ciumkał 8 godzinę, a ja w międzyczasie zdołałam dwa razy się wysikać i dzikim sprytem zjeść w locie rosół, to aż się rozpłakałam
i dzikim sprytem zjeść w locie rosół,

ona dzisiaj po raz pierwszy od miesiąca w tym bujaczku leży

a ja to lajtowo- fotelik, krzś na lewym cycu (bo ja praworęczna), na podusi do karmienia, jeszcze sobie pufę dostawiam, żeby wygodnie nogi wyciągnąć, Młodszego nakrywam pieluchą tetrową i sobie jem
Dobrze, że chociaż laptopa mam, z pisaniem bywa ciężko, zależy jak się Lord ułoży
bo własnie tak jak Ceri pisze to go ogranicza bo ani sie obrocić ani pokopać nózkami za bardzo sie nie da.. więc się zlości szybko
"Jak to można obrazowo ująć – te dzieci, które spały nieprzerwanie przez całą noc od najmłodszych lat kamiennym snem okazały się ślepą uliczką ewolucji i zostały pożarte przez tygrysy. "
a takie malenstwo przeciez niewinne.
wlasnie w tvp1 leci program przyrodniczy o pustyni i Czubowna mowi o takich swistakach, ktore sie przemieszczaja ciagnac za soba cztery mlode przyczepione do sutkow

Chyba sie slabo sprawdzam w nowej roli

I czuje sie okropnie, bojuz mi cierpliwosci brakowalo i sie zloscilama takie malenstwo przeciez niewinne.

cerise, jak sobie z Ewunią radzisz? Masz kogoś do pomocy? Jeśli Krzyś ciągle na cycku wisi, to pewnie malutka też domaga się uwagi?
bo kładę tą matę na łóżku a nie na podłodze :(
Ale dziś jest 5 dzień stosowania i już 3cie karmienie bez ulewania!!
)