Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czy Wasze 1,5 tygodniowe bądź też starsze dzieci miały wysuszoną skórę na całym ciele, tak, że schodziła jak po opalaniu?
Aaa i od którego tygodnia życia "wkładałyście" dzieciaczka do bujaczka?
dlatego panicznie boję się wtorkowej wizyty bo przez te bóle brzucha Ninka w ogóle brzuszkowana nie była i mam nadzieję, że jej się nie pogorszyło..... :(
Kuba jak miał 4 tygodnie był na kontroli bioderek. Wyszło mu I i IIa dostał zalecenie brzuszkowania i szerokiego pieluchowania. Pieluch nie zakładałam, bo Kuba i tak szerzej nóżki trzymał niż ograniczała mu to tetra więc nie było sensu. Po 6 tygodniach oba stawy prawidłowe.
ale pewnie brzuszkował nie ? :)
no właśnie nie ale za to go w chuście nosiłam, bo to mu pasowało
wg tabelki Ia i Ib to norma...
dziecko w wieku 2,5 miesiąca położone na brzuchu jak powinno trzymać rączki ?http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-3.aspx
znacie jakiś dobry szpital psychiatryczny dla mnie ?
Teo, Kubus w wieku 2,5 miesiąca to leżał jak rozdeptana żaba od czasu do czasu odrobinę podnosząca łepek do góry
no i się przeraziłam, że zostało nam tylko 17 dni
W dodatku jak ja nosze to strasznie odgina plecy i glowe do tylu, mam nadzieje ze to nic zlego:( chociaz podejrzewam nadmierne napiecie miesniowe:/
Morelko, zgadza sie Wiki urodzila sie tego samego dnia co Twoj Oskarek i Ninka Teorki, czyli 21 go pazdziernika:))
(chloe) plus nie tknie alkoholu (bo tez byly pomysly zeby mu dac lyka kiedys!
(andżi)Małemu dziecku?
A gowno jakie jest kazda z nas wie, juz nie raz myslalam ze puszcze pawia jak przebieralam Wiki.
cycki do przodu
my już po szczepieniu BCG i nasz klops przytył w 2 tygodnie 0,5 kg
Oj tam, Teo, wiadomo, że to z przymrużeniem oka
do tego budzi się w nocy na jedzenie, gdzie wcześniej robiła to dopiero o 5-6
szczerze Wam powiem, że jak któryś raz widzę mniej niż 100 gr na wadze po tygodniu to mam ochotę piżgnąć cycem i przejść na MM, jak Bozię kocham :(
bo jeszcze chwila i wszystkie dzieciaki urodzone później [nawet miesiąc po Ninie !] ją wagowo prześcigną
bo jeszcze chwila i wszystkie dzieciaki urodzone później [nawet miesiąc po Ninie !] ją wagowo prześcigną
tylko jakoś tak mi przykro jak słyszę, że ta przybrała 300 gr w tydzień, ten 270 gr, a tamta 1 kg w miesiąc....
bo wtedy mam takie głupie poczucie, że nie potrafię swojego dziecka wykarmić tak jak "trzeba"
poza tym co innego jak dziecko od początku idzie dajmy na to w 25-tym centylu ale przybiera cały czas mniej więcej tyle samo i te normy tygodniowe są zachowane......
a moja przybierała po 200 - 250 gr a nagle się zesrało i jak nie 90 to zaś 70