Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
rany dziewczyny po porodzie jest tylko trudniej wszystkie miałyście rację!
rany dziewczyny po porodzie jest tylko trudniej
teraz Może być głodna i jeśli je w nocy niech je a pewnie więcej przytyje :)
Magdalena, to moze mam sie jeszcze cieszyc jak mi mala w dekolt nahaftala wczoraj!!! :PP Jeszcze mi normalne odruchy zostaly i nie odmozdzylo mnie calkowicie ;PP
Dla mnie to przeciwieństwo tego co słyszałam (w tym na SR) i czytałam do tej pory.
Co do krótkiego karmienia, to ostatnio na wizycie lekarka mówiła, że tak właśnie ma być, bo na początku leci dużo mleka, a potem to już po kropelce,więc kazała mi karmić 5 minut z jednej i przełożyć do drugiej też 5 minut,
Ta pani doktor była ordynatorem na oddziale niemowlęcym, wiec myślę, ze wie co mówi
no wiesz jak urodziła sie Antosia i była jeszcze w inkubatorze usłyszałam od ordynatorki oiomu noworodkowego że mam w ogóle olać laktacje bo wcześniaka i tak nie będę karmić piersią i tak... I ona nie pozwalała na karmienie w ogóle - na podanie mojego pokarmu pozwolił "lekarz na dyżurze" tak samo jak i on pozwolił przystawić Małą A już najlepsza była pani neonatolog na noworodkach, która usiłowała zmusić mnie do dokarmiania dziecka, które tego w ogóle nie potrzebowało
Z resztą jak Nataś zaczyna ssać to po chwili czuje taki ciarki w cyckach i zaczyna bardzo szybko przełykać,
a potem to już raz na kilka ssań połyka raz czyli leci już niewiele.
Neamo: Z resztą jak Nataś zaczyna ssać to po chwili czuje taki ciarki w cyckach i zaczyna bardzo szybko przełykać,
a potem to już raz na kilka ssań połyka raz czyli leci już niewiele.
u mnie to samo...
bolesne ciarki w cycku, szybkie łykanie przez parę minut a potem ssie ale już jakby nie łyka..
i czasami wypluwa i jest koniec a czasami się złości i wtedy ją do drugiego przystawiam
Do tej pory jest tylko na piersi ale chciałabym nauczyć ją teraz że z butelki też można się napić. Tylko kurczę jak jej mam pokazać, że to ciągnąć trzeba??
A czasami nawet jest tak, że je 5min to go dalej przystawiam zeby jadł to potrafi nawet beknąc mając cycka w buzi..
Wtedy przestawiałam ją na drugą pierś, tam pojadła a jak już była najedzona to wracałam do pierwszej piersi, przeważnie wtedy chętniej zjadała.
A ja z innej beczki - macie jakieś dobre sposoby na nauczenie dziecka pić z butelki? Moja nawet herbatki nie ruszy tylko bawi się smoczkiem, jak zabawką albo gryzakiem. Do tej pory jest tylko na piersi ale chciałabym nauczyć ją teraz że z butelki też można się napić. Tylko kurczę jak jej mam pokazać, że to ciągnąć trzeba??
Brawo Teo za siuski!
Zaczęła pić jak miała 4,5 miesiąca. Na początku musiałam jej pomagać z takimi rzadkimi płynami jak woda czy mleko, tzn musiałam jej kubek przytrzymywać, bo troszkę po brodzie czasem ciekło.
W sumie taki kubek, nawet jeśli teraz się nie uda z niego skorzystać, to na pewno później się przyda,
a nie zakrztusi się pijąc z takiego kubka 4 miesięczne dziecko ?
Teo, D.
Teo - znalazlas jakis szpital psychiatryczny??
że mam w ogóle olać laktacje bo wcześniaka i tak nie będę karmić piersią i tak
K czy D ?
wrrrrr i koniecznie smoczek, zeby sie tak uspokajala