Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dlatego właśnie już kiedyś napisałam, że bycie mamą po raz drugi jest duuuuużo spokojniejsze. Ma się większy dystans- i do dziecka i do złotych rad otoczenia
Skoro nie trzeba byc specjalista by karmic piersia to dlaczego z kazdym niepowodzeniem w tej dziedzinie udajecie sie do specjalisty-doradcy laktacyjnego, przeciez karmienie piersia jest takie naturalne
Od kiedy to noworodek po 30 minutach ssania turla sie na macie, macha lapkami ???? Jedyna czynnoscia jest jedzenie i spanie!
Straszna szkoda, ze nie zyjemy w Afryce, gdzie karmilybysmy grupowo, wycieralybysmy kupy naszych dzieci patykiem i bylybysmy blisko natury...
Skoro nie trzeba byc specjalista by karmic piersia to dlaczego z kazdym niepowodzeniem w tej dziedzinie udajecie sie do specjalisty-doradcy laktacyjnego, przeciez karmienie piersia jest takie naturalne, przeciez jestesmy ssakami... jedynymi, ktore nie spia razem ze swoimi dziecmi !!!( wiem sa wyjatki).
jak bylam w 1 ciazy ponad 10lat temu to nie bylo takiego parcia na wszelkie info a net mialam taki ze storna sie 20 min ladowala :P
To po co sa siatki centylowe i ustalona norma od 3 do 97 centyla, zeby bedac poza norma tez bys w normie?
Przy normalnym karmieniu piersią chyba zdrowe dziecko najada się w jakieś 20- 30 minut i nawet jeśli je często to nie jest to ciągłe wiszenie. To zdarza się przy kryzysach laktacyjnych, ale chyba nie jest normą przy karmieniu piersią?
i takim sposobem jesteśmy na butelce
. ssanie powyzej 40 minut daje ujemny bilans energetyczny,
A w ogole JESTESCIE KŁAMCZUCHY!!!! takie absorbujace dzieci, a po kilku h 102 posty do nadrobienia???
Czasem jak sie bardzo chce, to nie wychodzi, ale to nie Twoja wina :)
ale ja z czasem znalazłam też dobre strony karmienia butelkowego
dziewczyny a powiedzcie mi czy Wasze dzieci też tak mają ?
Zdecydowanie tak-nawet te siedmiomiesięczne;)
Wszystkie dzieci mniej lub bardziej są pod wieczór marudne Nataś też