Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Położna była. Malutka ma 4200, czyli od wyjścia ze szpitala (3980) dobrała 200g :)
Żółtaczka do dalszej obserwacji (zauważyłam zażółcenie oczek), jeśli Mała nadal będzie dobrze jadła, była żywotna, to powinno być ok ;-)
myszerej: Mnie w Sylwestra Tadek nasikał prosto do oka i do nosa Ten to ma cela!
Hehe, a mnie Franek jakos oszczedza!
Ja to tylko jestem przez niego obsliniona i obrzygana :/
Natomiast mój mąż zwykle kupki łapie na sobie...
dzieki za odp, u nas tez chyba Infanrix , ona nie zawiera merkurego sparwdzilam sobie na stronce dzieki wielkie
Talka wystawiaj ja na słonko przez okno (łap każdy promyk słońca - wiem ze o nie teraz cieżko ale dzieki takiej foto terapii szybciej żółtaczka pójdzie
mam nadzieje że mu nie zaszkodzę...
Chyba najpierw powinien nauczyć się obracać z pleców na brzuszek nie? Na razie czasem wychodzi mu obrócenie się z pleców na bok. Ale na brzuszek jeszcze mu się nie udało. W ogóle nie wiem czy mam z nim jakoś to ćwiczyć, czy zostawić wszystko naturze?
Agunia chyba ostatnio pisała jak to dzieciaczki maja siadac.. ale na pewno nie tak.
Martwię się że coś jest nie tak z tym moim pokarmem.
ja mojego karmię na siedząco bo innej rady nie mam w tej frejce
mam nadzieje że mu nie zaszkodzę...
eeee, trochę nie rozumiem
sześć godzin !!
nawet nie wiecie dziewczyny jakie to uczucie MIEĆ WOLNE RĘCE po raz pierwszy od 6 tygodni !!
a w ogóle to jak chcemy przyspieszyć rozwój dziecka, to powinno jak najwięcej na podłodze urzędować, nie w leżaczkach, chodzikach czy kojcach. wtedy podobno najszybciej robi postępy.
Franio jest zbyt towarzyski zeby samemu leżęc.. ewentualnie 30min potem juz ktos musi z im przeciez rozmawiac bo jak na złosć zabawki nic nie mowia..
A u nas chyba skok, no bo co innego?> Mery skończyła 5 tygodni i szlag trafił piękny rytm dnia, który sobie wcześniej ustaliła.
i nie dość, że nic jej nie jest to jeszcze brzuszek nie boli :D
Madzia u nas w dniu, kiedy Nina skończyła 5t2d szlag wszystko trafił
a tak mówią, że po 3-cim miesiącu jest lepiej....
Aż sprawdziłam, czy coś się przypadkiem nie zmieniło. TU obowiązujący kalendarz szczepień, z którego wynika, że jak i wcześniej niemowlaki szczepi się szczepionką DTP, a DTPa dopiero 6-latki. Refundowana szczepionka DTP produkowana przez Biomed Kraków zawiera rtęć i krztusiec nieoczyszczony.
no więc malec ma przede wszystkim siadać sam, bez naszej pomocy. tzn musi umieć sie turlać i podnosząc sie bokiem na rączce siadać. czy jakoś tak
a w ogóle to jak chcemy przyspieszyć rozwój dziecka, to powinno jak najwięcej na podłodze urzędować, nie w leżaczkach, chodzikach czy kojcach. wtedy podobno najszybciej robi postępy.
Mamusie trzymiesięczniaków jaki rozmiar obecnie noszą wasze maluchy?
Wychodzi na to, że jeszcze wiele do nauki przede mną.
--
widzę że rozrzut od 62-80 nawet... i chyba zrezygnuję z takich odległych zakupów, ciężko utrafić z rozmiarem
Dziewczyny mam pytanie czy przez pierwsze tygodnie też nie odczuwałyście zmęczenia, no ja jestem jak jakiś Robocop, dzisiaj spałam 4 godziny i w ciągu dnia jak mały spał nie położyłam się nawet na chwilę tylko prałam, sprzątałam itp. i tak dzień w dzień, czasem prześpię 6 godzin ale wiadomo że z pobudkami a to nie to samo co 6 godzin ciągiem. Zawsze bałam się tego braku snu bo straszny spioch zemnie a tu póki co "LUZIK"