Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
TEORKA- jak tam mała? Własnie doczytałam co Was spotkało:/
jest juz trochę lepiej?
"Największym wrogiem stworzenia udanej więzi jest obawa przed rozpuszczeniem dziecka. Wielu dorosłych dziś ludzi padło ofiarą tego właśnie powszechnego w pokoleniu ich rodziców strachu.Młodzi rodzice żyją pod presją przedobrzenia.A przecież niemowlęcia nie da się rozpuścić. Reagowanie na fizyczne czy psychiczne potrzeby dziecka nie jest brakiem dyscypliny.Trzeba je karmić, trzymać na rękach, bujac, kołysać i mieć jak najbliżej siebie.Jeśli rodzic nie będzie reagował na płacz dziecka, ono będzie wiedziało, że nie może na niego liczyć."
Czy któraś z was podcinała wędzidełko dziecku pod językiem???
My podcinaliśmy jak Mała miała 10 dni w gabinecie.
"Nie noś, bo się przyzwyczai", to stosunkowo nowy wynalazek ludzkości,
Omega med jest cholernie drogie i trzeba brać 2 tabl po 500mg :/
a co sądzicie o tym? tańsze
Co o tym myślicie ??? Ja się tyl e od teściowej nasłuchałąm, nie bujaj bo przyzwyczaisz a jakoś nie miałam z tym problemu i Wojtek się nie domagał potem...
Jakie macie doświadczenia?
hydrazine: "Nie noś, bo się przyzwyczai", to stosunkowo nowy wynalazek ludzkości,
to ską się to wzięło???
"Nie noś, bo się przyzwyczai", to stosunkowo nowy wynalazek ludzkości,to ską się to wzięło???
moi tesciowie tez jak tylko widza ze moj maz nosi malego to odrazu gadaja ze cyt: "rozpuscilismy dziecko"...
Od jakichs 4 dni twardnieje mi brzuch- nie towarzysza temu zadne skurcze ani bol- brzuch potrafi byc twardy np 2 lub 3 godz. oprocz tego czuje jakby bole okresowe w dole brzucha. Nie wiem czy mam sie niepokoic? Mama mnie straszny ze urodze najdalej w przyszlym tygodniu skoro mam juz takie akcje.
Dziewczyny jako ze wy juz po porodach - czy to jest normalne?
no cóż jedynym dzieckiem które OBOWIĄZKOWO miało mieć kontrolę u ortopedy był Nataniel a USG u nas nie robią jeśli on nie widzi potrzeby. Z Antosią pomimo że to wcześniak nie miałam takich wytycznych i pediatra nie chciała dać skierowania bo nie ma potrzeby - poszłam prywatnie bo nie dostałam Szczerze miowiac to zylam w przekonaniu, ze usg bioderek w dzisiejszych czasach jest juz obowwiazkowe dla wszystkich dzieci.
Z Antosią pomimo że to wcześniak nie miałam takich wytycznych i pediatra nie chciała dać skierowania bo nie ma potrzeby - poszłam prywatnie bo nie dostałam
Od jakichs 4 dni twardnieje mi brzuch- nie towarzysza temu zadne skurcze ani bol- brzuch potrafi byc twardy np 2 lub 3 godz.