Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
coma
(ale i tak jak kładę Małą to nie śpię dłuższą chwilę bo się boję że mi taką salwą poleci i się udławi)
Comcia, ja też tak robię...patrzę się na Małą przez jakieś 30 minut i wtedy dopiero zasypiam :)
ona pojedzonku szybko pada. Ale najpierw musze ja ponosic, zeby jej sie odbilo, wtedy sie tez ulewa, wiwc to ja wybudza i robi sie marudna. Potem znowu zasypia, wiec ja odkladam. I najczesciej niestety zaczyna jej sie cofac mleko, wiec sie wybudza, odchrzakuje, zlosci sie i wybudza. Żal mi jej bardzo, ze nie moze sobie normalnie zasnac.
Niestety zdarza sie to niezwykle rzadko, bo zazwyczaj wtrabi ile fabryka dala, z obu cycow, by za chwile ochrzcić tym siebie, mnie, wózek i wszystko w poblizu.
Teo, nam Tadzio też pięknie usypiał samodzielnie.... Dopóki nie zaczęły się kolki. Wtedy moja bliskość koiła ból i padał ze zmęczenia na mnie. Teraz nie ma opcji, nie zaśnie sam. Już sobie zakodował, że fajnie się zasypia przy mamie i koniec....
Na siłę nie chcę go oduczać zasypiania przy mnie. Serce by mi pękło jakbym musiała słuchać jego płaczu w łóżeczku. Przecież dziecko chyba się wtedy boi, nie?

w ogóle jak widzę takie przyrosty i całe dziecko zesypane od czoła po stopy [tak jak w czwartek] to mam ochotę w ogóle przejść na MM...
no właśnie pediatrzyca głupia jakaś
bo stwierdziła, że w sumie mamy 2 kg przybrane, więc jak to podzielisz na 3 msce to daje ok 700 gr/miesiąc czyli ok...........
ale wg mnie takie liczenie jest o kant dupy rozbić bo z każdym miesiącem widać ewidentnie tendencję malejącą…
dowiaduje się, że termin dla dzieci zdrowych jest na luty...
z czego się w mleku kobiecym mają produkować witaminy itd. skoro pokarm, który przyjmuję jest taki ubogi. Wiem, może to głupie rozważanie, ale tak się wczoraj zastanawiałam... Z rezerw?
Dlatego warto uzupełniać witaminy pigułami....

Słyszałam, że natur tak to sprytnie wymyśliła, że dziecko ściągnie z nas co najlepsze.
Madrill a ta wysypka to nie czasem tradzik niemowlęcy?
Franek też to miał, w sumie co drugie dziecie forumowe to miało
Bo naczytałam się o skazach i innych takich i moim zdaniem to nie jest to. Ale postanowiłam sobie popościć totalnie przez kilka dni...I zobaczyć czy będzie to miało jakiś wpływ.
Da rady tak wsunąć mały palec w kącik ust dziecka że ta próżnia się odessie. Kwestia czy dasz radę wytrzymać wtedy trochę płaczu :)
Aaa i mam pytanie!
Czy katarek nad ranem u Frania jest przeciwwskazaniem do szczepienia?
--
mnie dwoch pediatrow mowilo, ze mozna szczepic jesli sam katar a dolne drogi oddechowe czyste.
Ale ja bym nie szla
A badaliście te siuśki?
Więc ja bym jednak szukała jakieś pomocy. Może to taki urok Ninki, ale lepiej to sprawdzić jednak.My jak mieliśmy sprawdzić bez mm ile przybiera Mała w ciągu tygodnia (no było prawie bez mm) i poszliśmy zważyć a tam 100gr to pielęgniarka mówi, że w normie.
Myślę, że logika Twojej pediatry nie jest do końca ok, bo jednak liczenie przyrostów z trzech miesięcy i nie branie pod uwagę ostatniej tendencji, to tak średnio...
Też tak podejrzewamBo naczytałam się o skazach i innych takich i moim zdaniem to nie jest to. Ale postanowiłam sobie popościć totalnie przez kilka dni...I zobaczyć czy będzie to miało jakiś wpływ.
Strasznie była wysypana, jak nastolatka, jeszcze jej się skóra między oczami łuszczyła, wielkie naczyniaki na oczku, czole, nosku - wyglądała bidulka jak nieboskie stworzenie.
Odstawienie nabiału niewiele pomogło. Po 2 miesiącu wszystko zniknęło i teraz ma śliczną buziunię do wycałowania

ceri, a jakbyś podgrzała tą wodę?
ale dalej mnie to nurtuje, czy dziecko może cały czas tylko zimne,zimne i zimne pić.
ja mam też pytanie. Chodzi któraś, chodziła albo wybiera się na basen ze swoim maluchem. Znalazłam zajęcia dla maluszków od 3 miesiąca w Sosnowcu i zastanawiam się nad pójściem z Tadziem. Ciekawa jestem jakie są Wasze doświadczenia.

Tylko weź pod uwagę, że przejście na mm może mieć efekt, jak z deszczu pod rynnę... Jaką masz gwarancję, że nie będzie jej po tym gorzej? Moja H. nawet Bebilon Pepti znosiła fatalnie, a on przecież jest dla alergików.

To, że nasze dzieciaczki przybierają jak małe smoki nie znaczy, że Ninka też musi.

Ja znalazłam zajecia w Kato
Znalazłam zajęcia dla maluszków od 3 miesiąca w Sosnowcu