Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo, skoro nie masz dojścia do doradczyni, może zapytaj tutaj?
Zobacz, co już jest na tym wątku, bo nawet przed chwilą babka napisała o podobnym problemie do Twojego.
Żeby odpowiedziała ta babka, wpisz w tytuł "Pytanie do pani doktor", czy coś podobnego.
Co Ci zależy? Próba nie strzelba
A ja na stare lata na Śląsk się przenoszę ..
bo jest dostosowany do alergików.
Wiesz, jak zaczynasz podawać ten preparat to od razu widzisz jak dziecko na niego reaguje, a pokarm nie zanika od razu.
Teo, a może po prostu olej dietę i spróbuj jeść normalnie. Te wysypki mogą wcale nie mieć nic wspólnego z tym, co jesz. Przyczyna może leżeć gdzie indziej, a Ty się stresujesz, co ma fatalny wpływ na Twoje i małej samopoczucie.
efekty mogły dziewczyny zobaczyć u mnie pod wykresem bo wkleiłam zdjęcia mego dziecka...
A planujecie wizytę u alergologa? Bo jeśli faktycznie jest jakaś alergia, to może lepiej żeby fachowiec się wypowiedział?
A wiesz, że te problemy skórne u Was mogły być jeszcze reakcją po karmieniu naturalnym - bo alergen nie tak od razu przestaje podrażniać, u nas też wysypka utrzymywała się przez dłuższy czas.
Hydrazine, czyli przeszlas calkowicie na BP i nie bylo poprawy, czy dawalas dodatkowo piers by utrzymac laktacje i nie bylo poprawy?? Bo napisalas, ze nie skonczylas pochopnie z karmieniem...
Ja nie mówię, że to jest najlepszym rozwiązaniem dla każdego dziecka, ale uważam, że nie ma powodu straszyć praeparatami mlekozastępczymi czy w ogóle mlekiem modyfikowanym i w każdej sytuacji naciskać na karmienie naturalne. Każda matka sama powinna podjąć decyzję i wybrać to co najlepsze dla niej i dla dziecka.
Boszzzz a ja mam wyrzuty sumienia jakbym normalnie co najmniej czlowieka zabila: po 2 dniach prężenia się, czkawkach, nieudanych probach spania i jedzenia co godzine lub poltora DALAM MAŁEJ SMOCZEK odpadła i spi. Moze potrzeba ssania? Tylko co bedzie z laktacją to juz sie boje...
--
Jednak gdy maluch spada z waga nalezy zaiegnac opinii jakiegos lekarza moze alergologa - i moze z krwi da sie zrobic testy alergiczne ?(nie wiem jednak jaki jest wiek minimalny na taki badanie)
Ja uwazam, ze przejscie na butelke nie daje 100% gwarancji , ze taka alergia nadal sie nie zdarzy (taki odczyn alergiczny) dopki, dopoty nie znajdziemy przyczyny(alergenu!) tej reakcji
Ponadto przejscie na MM nie gwarantuje lepszych przyrostow masy ciala
Moj Wielkolud wazy 7.28 kg (jutro ma 11 tygodni!)
w 3 tygodnie 5 dni przybral 1.08 kg
no i widzisz Kochana, dlatego Tobie łatwo mówić.....
"syty głodnego nie zrozumie" jak to mówią...
Ja waze mojego srednio raz na 4 tygodnie- mniej stresu..moze tez zacznij tak wazyc Ninke?
Sluchaj a moze zamiast smoka na zasniecie dawaj jej cyca?
Dokładnie policzyłam - przez 3 tygodnie przybrała dokładnie 380g.
Teo, no to przejdź na mm, jeśli tylko będziesz się z tym lepiej czuła. Jeśli cały czas będziesz sobie mówiła, że na mm byłoby lepiej, to lepiej zobacz.