No to mnie pocieszyłaś Anula Czyli jest nadzieja, że jeszcze może chociaż odrobinkę Kubusia pokarmię, bo bardzo, naprawdę bardzo mi na tym zależy, żeby móc go karmić jak najdłużej
Jak wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim, jak rozmawiać z szefem, by zrozumiał potrzeby młodej matki ? - odpowiedzi na te pytania poznają wrocławianki, które wezmą udział w warsztatach organizowanych prz Fundację Strefa Inspiracji.
Moja Małpka też śpi - dziś płaczliwa baba była i nic jej nie pasowało. M poszedł z dziewczynami na spacer to szybko z niego wracał bo darła się :( Nic jej nie pasuje i nic nie chce taki upierdek, na szczęście śpi i cisza jest. Chciałam pospać w dzień ale skończyło się na tym że leżałam sobie pod kocykiem, boli mnie coś brzuch tak dosyć @ wzięłam nospe ale nie pomaga :( Idę lulku dawno tak długo nie siedziałam
witam wszystkie mamy ja prawie po nie przespanej nocce jak wracamy od rodzicow to mala nie potrafi sobie w nocy znalez miejsca i wstaje co godzine a nawet i krucej no coz tam to juz wogule nie umie spac ale pocieszam sie faktem iz dzis bedzie spala lepiej
u nas weekendy sa kiepskie jesli idzie o spanie Krzysia. jak normalnie w dzien przesypia ok 4godziny tak wczoraj wszystkiego zebralo sie z 60-70minut i to na 3 raty. jak maz i Gabrysia sa w domu to jest chyba za wiele wrazen i stad takie harce urzadza... no ale za to w poniedzialki zawsze odsypia bo w caigu dnai juz sprawdzilam ze w poniedzialek spi nawet i 6 godzin :)
najwazniejsze ze noce sa extra i maly sypia do tej 6.30 bo czlowiek od razu inaczej sie czuje :)
wlasnie odzialam Krzysia w koszule wg rozmiaru na 6miesiecy... nie nosil jej bo o niej kompletnie zapomnialam i.... zdjelam po 3minutach... mial ja na sobie pierwszy i ostatni raz. ledwo go zapielam :) niezly mi wczesniak :D
Super że Krzyś tak ładne rośnie, bardzo mnie to cieszy.
Ja już pozbyłam sie kompleksów że Weronik to kruszynka, Gabiol była taka sama a teraz kawał baby z niej i przewyższa w grupie niejednego 4-ro latka. Najważniejsze że dziecko jest zdrowe i rozwija się prawidłowo. Taka jej uroda :) Mama szczypior, tata też więc czego wymagać od Bobo :)
dokladnie And mnie tez najbardziej cieszy to ze Krzys ladnie rosnie i wszystko z ukl. pokarmowym jest ok. zreszta Gabrysia w jego wieku byla pol kg wieksza a tylez samo wieksza sie urodzila wiec ida praktycznie tak samo :) staram sie nie porownywac ile ktore dziecko wazy (bo wiekszosc w jego wieku jest wieksza i to sporo) ale biorac pod uwage to co przeszedl to i tak idzie swietnie i jestem z niego dumna :)
Cześć Mamunie !! Ja również przestałam się przejmować tym, że chłopcy to wcześniaki ... Tak jak piszecie - są zdrowe, pogodne i rozwijają się prawidłowo - to jest najważniejsze No i naaaareszcie wyrżnęła się druga jedyneczka na dole u Filipka - Miłej niedzieli
Niepokoi mnie dziś Weronik. Obudziła się po 7 razem spałyśmy do około 10 ja wstałam a ona śpi dalej. Miała małe przebudzenie, pogadała do sufitu i rączek i śpi dalej. Aż nienormalne dla niej :( W przypadku Kuby i Gabi takie spanie oznaczało chorowanie i temp, Mam nadzieje że Weronik mi się teraz nie rozchoruje bo w śr szczepienie. Zaraz ją jakoś delikatnie obudzę chyba
moja Klaudia tez czasami ma taki dzien ale raz sprobowalam ja wybudzic i zle sie to skonczylo bo stala sie bardzo marudna na reszte dnia wiec teraz jak tak spi to zostawiam ja w spokoju
Weronik nie jest śpiochem i naprawdę to aż dziwne że tak śpi pomimo że dzieci biegają i hałasują :( Poza tym około 11-12 ostatnio wcina na 2 śniadanko coś łyżeczką i o tej godzinie ma największy apetyt, a dziś nawet nie miauknie do cycy :(
Gratulacje z okazji ząbka dla Klaudii i dla Filipka z okazji drugiej jedyneczki. Ostatnio oglądałam swoją książeczkę i stwierdziłam że niezła klucha ze mnie była 68cm i 9100.
podobno im później ząbki się wyżynają tym się dłużej trzymają i są zdrowsze.... hmmm ciekawa jestem ile w tym prawdy ale wokół wiele znajomych tak mówi! Myszorko a w jakim wieku taka klucha byłaś ? :))
Dziewczyny mój mały chce coraz wiecj mleka-dawać mu mniej a czesciej ?On co zasnie po mleku to poo godzinie juz by chciał znów ale tak jest tylko w dzień.W nocy przesypia mi ładnie bez płaczu,budzi sie z zegarkiem w ręku-co trzy godziny.Położne mówiły zeby karmić na żądanie ale chyba warto miec jakis ustalony rytm prawda? Mam coraz wiecej mleka i jeszcze troche i czuje ze ze sztucznego całkiem zrezygnujemy
Ciasteczko mlekiem matki karmi sie NA ZADANIE czyli za kazdym razem jak maly chce to dajesz cyca lub butle z twoim pokarmem a propos sprawdzalas jak z karmieniem przez kapturki idzie??
acha czyli dobrze robie ze mu daje to mleczko za kazdym razem jak on chce-nawet jesli czesto.kapturki sprawdziłam-czuje ze przydadza sie jak bedzie troche wiecej mleka-mały jest leniwy nie chce ciągnąc a wiadomo ze przy cycku musi sie wiecej napracowac jak przy butelce.
no taka prawda ze troche musi sie napracowac ale mysle ze warto probowac - dla ciebie bedzie to duza wygoda no i maly z czasem sie przyzwyczai :) zapraszam na temat odnosnie karmienia piersia jakby co :)
klikasz na zdjecie umieszczone w necie prawym klawiszem myszy - wybierasz opcje kopiuj adres obrazka. klikasz na forum. nad oknem komnetarza wciskasz przycisk ADRES OBRAZKA i w okienku ktore wyskoczy wkliknij sie myszka zrob wklej pozniej ok, znowu ok i gotowe. aha pod okienkiem komentarza musi byc zaznaczona opcja HTML
a mojemu nie chca sie te zebole wyzunac :(meczy sie i meczy z kazdym dniem jest gorzej :( nic nu sie nie podoba jak spokojny znajdzie sobie jakies zajecie to na pare minut tylko :(biedne moje dziecie :(
Kacperek w sumie mozna y powiedziec tez przesypia całe noce :) kladzie sie spac o 19-19:30 budzi sie koło polnocy na cyca :) 15 minut i spi dalej :) poznij jest pobudka kolo 6 i znowu je i spi dalej :) budzi sie 7 ,po 7 gada do siebie albo do mnie albo nogami wywija :)ja sobie w tym czasie drzemie czujnie i jak zaczyna marudzic kolo 9 to do cyca i spi dalej do 11 :) ale w dzien to spi łacznie około godziny :)
a mnie sie chce spac ;) wczoraj pierwszy raz zostawilismy małego u babci na noc i bylismy na imprezie :) było fajnie tylko sie nie wyspałam troszku ;) i wogole tak jakos mi wesoło :) nowa fryzurka (dosc radykalna jak na mnie ;)) powrot do wagi przedciazowej :) i jest git :) jeszcze byleby wrocic do wagi przed slubnej zanim mezus mnie utuczyl ;)) co to na mnie te 8 kg ;) nie no tyle chyba nie dam rady ale cieszyc sie bede z kazdego kilosa w doł :)
aai jeszcze mi sie cos przypomniało ;) ostatnio z AniąM rozmawialismy nad interesowaniem sie stopami a pozniej innymi czesciami ciała ;) no i moje dziecie wczoraj przy przewijaniu pieluchy najpiers skonsumowało swoja stope a poznej cos go zainteresowało i myk złapał sie za siusiora i wywijał nim na wszytskie strony :D biedny siusiorek :) o mało se go nie urwał ;) inerwencja mamy była konieczna :)
kolejna noc przespana widocznie moje dziecko nie potrafi spac gdzie indziejniz w domku u tesciow wstaje ok 6 najpuzniej 7 i placz marudzenie jest na pozadku dziennym a w domku zlote dziecie wczoraj spala do 10 a dzis do 11 15 chyba na jakis czas odlozymy takie dlurzsze odwiedziny
a ja sie zastanawiam Aniu nad tym co pisalas ze dziecko ma za duzo wrazen i doszlam do wniosku ze jak wyjezdzamy do tesciow to tam zarazwszyscy sie zlatuja zeby zobaczyc mala a ja to po prostu najwidoczniej meczy
Siemanko! Mam pytanie czy wasze dzieci też tak szybko się nudzą tzn. np. położę ja na podłodze 30 min. i już żle, potem fotelik znowu chwila, brzuszek i tak w kółko też tak macie? A Tosi ostatno spodobalo sie przekręcanie na boki raz jeden raz drugi a jak leży na brzuszku to na podłodze kręci się w koło albo odjeżdża do tyłu - ubaw po pachy