Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Może i na Marysię przyszła pora odrobinę dłuższej aktywności?
teraz kąpiemy Tadzia ok 20 czasem 20.30, wcześniej najedzonego. Po kąpieli usypia bez większych problemów i śpi do 1:30 mniej więcej. Wystarczyło zmienić godzinę kąpania na późniejszą
robi wielkie oczy i fajnie reaguje. oczywiscie nie wale jej the doorsów tylko takie tam plumkanie i proste pioseneczki typu kolędy lub kolysanki.
teraz kąpiemy Tadzia ok 20 czasem 20.30, wcześniej najedzonego. Po kąpieli usypia bez większych problemów i śpi do 1:30 mniej więcej. Wystarczyło zmienić godzinę kąpania na późniejszą

BEWE to jak moja teraz nie wytrzymuje [NIGDY] dłużej jak do 19 to co będzie za parę miesięcy ?
o 17 będzie szła spać ?
hehehehhe
21:30 - 22:00 to słabo
Wow, zazdraszczam
ale czasy świetności już za mną 
będe ja zamęczac swoim wyciem aż dorośnie na tyle, by powiedzieć, matka zamknij się 
i wtedy pogrzebię swój talent forever 

patrzal takim smutnym wzrokiem na mojego meza jakby mu chcail powiedziec "Ty mnie wiesniaku trzymales!!"

Kurcze, jakie muzykalne towarzystwo
Mój M. też gra małemu na gitarze. U naszego pediatry, ekscentrycznego hipisowca z fryzurą na cebulę, wśród licznych zabawek i klocków, jest i gitara. Ostatnio jak nam mały odstawiał cyrki w poczekalni, tatuś zaczął grać i było po problemie
Janek budzi się częściej niż kiedy był noworodkiem. Albo brzuszek albo zęby.. z tym że brzuszek to dla nas nie nowość i nie wiem, skąd nagle taka zwiększona częstotliwość pobudek. Jak się obudzi, dostaje cycka ale jakiś niespokojny jest - trochę się pręży, trudno mu usnąć ale żeby jadł jakoś więcej, to nie zauważyłam.. W poniedziałek idę z nim do pediatry, bo znowu ma wysypkę na ciele, więc zapytam, czy to może nie zęby.. Padam ostatnio na twarz przez te akcje nocne i ciągły cycozwis w ciągu dnia, przeplatany prężeniem się
Dziewczyny powiedzcie - Wasze maluszki przy porodzie miały oznaczoną grupę krwi?
Bo ja w książeczce małego nie mam wpisu, ani na wypisie ze szpitala...?
Wydawało mi się, że to się rutynowo robi...

myślałam, że ten 1 raz właśnie przy porodzie robią i gdzieś jest to zaznaczone.
Może na jakimś wyniku, np. razem z morfologią? Swoją drogą powinni każde badanie dołączyć do katy wypisowej ze szpitala.
Wtedy by wystarczyło, żebyś zrobiła w innym miejscu, pokazała ten pierwotny wynik ze szpitala i byłaby podstawa, by wpisać grupę krwi do książeczki zdrowia dziecka.
Anetka, u nas też cięzkie noce..
Franek się oduczyl chyba spać na brzuszku
Tzn pierwsza drzemke przeyspia, ale potem po cycku koło 2:30 to nie ma bata zeby tak sunąl niby oczy ma zamknięte a kręci glowką w jedną drugą stonę, steka, dupkę do góry podnosi.. więc biore go do sibie i spimy na łyżeczke tak do rana.. gorzej bo mi po godzinie ręka cierpnie --
Kolejnych dzieci nie planuję, więc plamy nie robią na mnie wrażenia, bo nie muszą te ciuszki przetrwać dla potomnych. A że maluch śmiga w dzień z jedną / kilkoma plamami na koszulce nie uznaję za nic gorszącego. 
kurde to ja się nie odzywam o muzyce bo mi słoń na ucho nadepnął

)... Ale nie jest to żadna skaza ani alergia pokarmowa... Czyli dobrze myślałyśmy. Na to konto wsunęłam bułkę z serem 

Cały przyszły tydzień mamy za to wizyty na NFZ.

Jakbym jej dała więcej to pewnie zjadła by więcej