Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jem co prawda mięso, trochę owoców, ziemniaki, marchewkę, nabiał od kozy
kozie mleko i pochodne też powodują skazę u dzieci, parę lat temu mówiło się, że tak nie jest, ale teraz już coraz częściej o tym czytam albo słyszę. Nasza pediatra od razu ostrzegała, że to tak samo silny alergen, jak białko mleka krowiego i żeby nawet nie próbować. Więc może to jest powód wysypek, wzdęć itp.?
nie lepiej pomyśleć o jakimś nosidle typu Mei-Tai albo ergonomicznym?
Powiem Wam, że z tą mm jestem w stanie zayzykować, bo mały budzi się częściej niż kiedy był noworodkiem. Zastanawiam się, czy przez tą dietę NIC moje mleko nie jest dla dziecka zbyt mało wartościowe
dziewczyny a powiedzcie mi - bo jak trzymamy Ninkę tyłem do siebie [tzn żeby buzią była do przodu] to ona cały czas próbuje siadać..
ciągnie tułów i głowę i nie chce się opierać na klatce piersiowej osoby, która ją trzyma
Młoda waży 4590. 1.02 muszę znów iść na wizytę...
Ale ja tak czy tak go noszę w ten sposób bo dzieki temu najwiecej widzi i mu sie tak podoba..
Co mam zrobić, przeca go nie przywiąże..
jeśli tak wygląda skok i ma trwać kilka tygodni to ja skaczę z balkonu z 9 piętra, qrwa mać! Albo pójdę do sąsiadki i skoczę z 10tego!!!!!!!!!!
hmmm no właśnie dziewczyny pisały, żeby tak sie dziecku nie pozwalać przechylać
Staram się, np jak siedze i tak na półleząco Franek u mnie to go trzymam..
ja widziałam jej zdjęcia na FB bo już alarm uruchomiony...
biedna dziewczynka :(
w dniu wypisu 3980, 9.01 - 3200. Wg lekarki jest ok
Za to ja kiedyś byłam baaaardzo śpiąca... tak skrajnie śpiąca... i dopiero mąż mnie uświadomił, że zamiast to dzioba pakuję cycka Krzysiowi w ucho. A ja się dziwiłam, ze młody wkurwa dostawał i ssać nie chciał
Dzisiaj mu pierś wypadła, a ja miałam koszulę nocną z rozcięciami i pierś się zakryła. Nie przejął się- złapał i ssał przez materiał
Mam chustę ale 1) mam wątpliwości, czy dobrze ją wiążę2) nie mam przekonania do używania chusty czy nosidła w zimie, kiedy jest śnieg i ślisko. Mam jakąś schizę w ogóle, że się z tym dzieckiem przewrócę 3) moje dziecko jeszcze nie jest do chusty przekonane.Tak, jak pisałam, może już za 2 tygodnie będzie koniec rehabilitacji to nie będę musiała tak często Milenki nosić w foteliku.Ale dziękuję za radę
ANETKA ja myślę, że na Twoim miejscu to ja bym nawet tyle nie wytrzymała na takiej ostrej diecie jak Ty...
bo owszem karmienie piersią jest fajne ale nie za wszelką cenę i nie po trupach
Ja w przyszłym tygodniu kupuje mm
jeśli tak wygląda skok i ma trwać kilka tygodni to ja skaczę z balkonu z 9 piętra, qrwa mać! Albo pójdę do sąsiadki i skoczę z 10tego!!!!!!!!!!
Właśnie podałam mieszankę - tu zaskoczenie - wypił 110 ml, pewnie ze 20-30 dociumkał na cycu. I tak sobie myślę, ze to częste cycowanie mogło spowodować to, że żołądek nie rozepchany, bo ciumka na bieżąco
Choć na pewno dzieci butelkowe jedzą więcej niż piersiowe- z butli szybciej leci, więc sygnał "jestem full" dociera do mózgu później, więc dziecko zjada więcej. Ale te 210ml to i tak wg mnie przesada...
Ja wychodzę z takiego założenia, że jedno karmienie może być z mm, laktacja chyba przez to się nie posypie.
Na mleku napisane jest, że w 5 miesiącu porcja to 210 ml
Pediatra powiedziala, ze to moze trwac nawet 2 m-ce zanim wyjdzie pierwszy zabek, ja chyba oszaleje.
Pediatra powiedziala, ze to moze trwac nawet 2 m-ce zanim wyjdzie pierwszy zabek, ja chyba oszaleje.
Dzięki Teo - ja już myślałam, że jakaś wyrodna jestem
ponoc smoczek czasem pomaga, ale Wiki nie chce smoczka