Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
pediatra wczoraj nas ochrzanila, ze wozkiem przyjechalam.... ze z dzieckiem takim malym to tylko max do -1 mozna..... a wszedzie czytalam, ze do -10.....
wiesz co, pracuję w dużym międzynarodowym koncernie. W większości szefostwo żonate i dzieciate, zarabiają masakryczną ilość kasy, a na 6 rodzin znam JEDNĄ gdzie mama siedzi w domu z dziećmi i nie ma niańki/gosposi. Przychodziła do nich dwa razy w tygodniu sprzątaczka (ale przy trójce w wieku 5lat, 3lata i roczek - rozumiem w pełni) i tyle. W większości albo żony są ambitne i robią karierę (co oznacza, że nie ma ich w domu 5 dni w tygodniu- delegacje), albo są w domu, ale i tak dziećmi się nie zajmują.
po prostu czuję takie ciśnienie, że sie musze tłumaczyć, że nie, nie jestem leniem, który nie chce pracowac, tylko chcę wykorzystać ten czas dla dziecka.niby kazdy mówi, że rodzina najwazniejsza, ale jak przyjdzie co do czego, to sie okazuje, że tylko teoretycznie.
' Korzystaj, jeśli możesz. I niech twoje dziecko też z tego skorzysta. My jakoś damy sobie radę".
widze, jak praca w korporacji, która pochłaniała więckszość mojego czasu i mysli, ograniczała mnie
Zazdroszczę wszystkim mamom, które mogą zostać w domu i poświęcić się macierzyństwu.... Ja nie wiem jak będzie wyglądało nasze życie po moim powrocie do pracy. Mam totalnie beznadziejne godizny pracyl od 12-20... plus dojazdy.... Nie będę się prawie w ogóle widywała z Tadziem A na urlop wychowawczy nie stać mnie za cholerę....
Zazdroszczę wszystkim mamom, które mogą zostać w domu i poświęcić się macierzyństwu....
Te kobiety , które wracają do pracy z wyboru nie muszą byc skazane na potępienie.
Ja znowu słyszłam teksty " jak to do pracy wracasz? a kto z małą? Bieeeedactwo"