Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
btw. a kiedy dziecko zaczyna trzymać główkę pi razy drzwi?
A z tym podwajaniem wagi, to jak moja by miała w 6 miesiącu podwoić, to miałabym w domu 9kilowe dziecię!
Jak mierzycie długość dziecka, to gdzie przykładacie metr na główce? Nie wiem jak się za to zabrać
Jak mierzycie długość dziecka, to gdzie przykładacie metr na główce? Nie wiem jak się za to zabrać
Alien: Od czubka główki, po krzywiznach ciał, nie prostuję mu nóżek. Proponuję mierzyć ze 3 razy i uśrednić wynik, bo to tylko tak orientacyjnie mozna zmierzyć.
Od czubka główki, po krzywiznach ciał, nie prostuję mu nóżek. Proponuję mierzyć ze 3 razy i uśrednić wynik, bo to tylko tak orientacyjnie mozna zmierzyć.
No nie wiem... hmm na razie w miesiąc przybrałyśmy 250g. Od spadkowej 740g.
Magda, a może Marysia nie je mnie, tylko szybciej, w sensie szybciej ściąga z cyca pokarm?
noszę tak w skosie właśnie i całe plecki podpieram przedramieniem
czyli po krzywiźnie główki i szyjki też?
Nie do końca rozumiem - czyli po krzywiźnie główki i szyjki też? Wynik zawsze uśredniam, bo wychodzą spore rozbieżności.
Alien, ile mierzy teraz Kubuś ( po krzywiźnie;))?
ja przykładam metr do czubka główki i go swobodnie przykładam [nie prostuję] do całego ciałka aż dojdę do stópek
jak leży na boczku to 75-76 jak na brzuszku to 70cm bo kręgosłup wygina ciekawe, nie?
czy w tym jest cos zlego? Bo mowia ze dziecko zdrowe jak kladzie raczki do gory...
czy to jest jaki zabobon czy prawda ze dziecko powinno ukladac raczki do gory a nie wzdluz ciala?
Teo- napisałaś
moja najładniej [i najdłużej] trzyma jak jej krem bambino przed oczami postawię
Dlatego przypomniał mi sie synek Ciasteczka z kremem Bambino :)
oglądacie nasz ulubiony poranny program ?
co się Jolce stało, że taka miła dla Robusia ?
nie przerywa mu, daje sie wypowiedzieć i w ogóle
czytała nasze forum ?
Ja przy moim nie mam złudzeń, że tak właśnie będzie mimo, że nie urodził się znowu taki wielki.... Ale już mamy 7500...
mała normalnie chce głowę z gwinta urwać, taka jest zaciekawiona tym pierdolnikiem w szafie. a nie jakies misie i słonie :)
--
czytała nasze forum ?
Dziewczyny mam pytanie- mialy Wasze dzieci kaszelek bedac niemowleciem?
My juz pampersy 4ke kupilismy
Przez czosnek może nie chcieć pić potem. Przy poprzednim katarku lekarka kazała mi pić herbatę z lipy (całkiem smaczna). mam ochote wypic litr mleka z maslem i czosnkiem na noc (z nadzieja,ze mu ulzy pzrez cyca..)..
A my Huggiesy "4". Tylko kurde w trójkach mu ciasno, a czwórki bokami przesikuje...
oblukajcie dzisiejszy materiał z Ekomamy. Myslałam ze przy tym tekście o hamaku to mu manto spuści.
i oczywiście musiała przerwać rozmówcy i poprowadzić wywiad nie na temat, bo nie byłaby sobą.
Właśnie tak u nas było. Za to teraz sika na boki, haha.
jakby kupkała w bujaczku to może kupa bardziej w dół by spływała :D
krótkie się robią, ale na szerokość to chyba mu jeszcze na dwa miesiące starczyłyby
Nie za szybko?
a Kubulek wyrósł z wcześniakowych śpiochów