Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Myślę, że niedługo będzie Ci już łatwiej siedzieć - najgorsze są te pierwsze 2-3 tygodnie.Ogólnie miałam dziś pracowity dzień, ale najlepszy był moment jak ja składałam regał kupiony wczoraj w Ikei, a Paweł gotował w kuchni :)))) hehehehhe, niezły podział ról :)))
Ale jak się jest jedynaczką to tatuś wszystkiego nauczy, nawet cekolowania i malowania
Poza majsterkowaniem i składaniem mebli wymieniałam kiedyś z ojcem sprzęgło
Milo sie robi na duszy czytajac historie dziewczynki urodzonej tak wczesnie i tak pieknie sie rozwijajacej..
Poza tym lubie czytac Twoje posty - masz fajny styl pisania
dziekuje 

tak samo zawsze ważysz ? :
Wiki zakaszlała a potem się rozpłakała, tak żałośnie. Poczekałam parę sekund bo myślałam,że przestanie, ale było coraz gorzej. wzięłam ja na ręce, ryk i wyginanie się do tyłu , w końcu po paru chwilach uspokoiła sie i zasnęła na mnie, więc ją odlożyłam i znowu ryk. Więc położyłam ją na brzuszek, trochę powalczyła ale chyba usnęla. Kurcze ciekawe co to było...odbić nie chciała, może za ciepło bo dziś pierwszy raz nie zakręciłam kaloryfera...ale to dlatego że od 2 dni w nocy budzi się na jedzenie lodowata, rączki, nóżki, głowa i broda jej się dziś aż trzęsła... Coś mi się wydaje, że sobie dziś nie pośpię. Zmykam...
MADZIA bo tak sobie jeszcze pomyślałam, że może przez te częste kupy tak ?

na razie sie raczej zastanawiam, skąd to sie mogło wziąć i chciałam poznać Wasze zdanie.
wiem, ze to łatwiejsze i to żaden wyczyn, ale i tak mnie cieszy
i słyszę jak mu furczy w nosie i jak ciężko oddychać.
dziwne dla mnie jest, że Marysia je z dwóch piersi i wydaje się, że słabo przybrała
Przy cycu trudniej dojść ile maluch zjadł i czy wołanie o pierś jest tylko potrzebą ssania (dla wyciszenia się, zaśnięcia, itp) czy po prostu chce dojeść.

A jak go podczepię do pełnego, to momentalnie włącza turbossanie i ledwo przełyka. A koleżanki córeczka całą noc doiła smoka i się nawet nie budziła. Słabo przybierała. zabrali na noc smoka i mała trzy razy się budziła na jedzenie 
A co do jedzenia z dwóch piersi i słabszego przybierania, to może chodzi o to, że dziecko pije tylko mleko pierwszej fazy/troszkę drugiej?

nawet jak jest mega głodny, to się nie wkurzy jak mu dam pustą pierś (czyli takiego smoka, nie?). Będzie spokojnie ssał w nadziei, że kiedyś mu poleci

Ale są różne dzieci- Krzyś nawet jak jest mega głodny, to się nie wkurzy jak mu dam pustą pierś (czyli takiego smoka, nie?). Będzie spokojnie ssał w nadziei, że kiedyś mu poleci A jak go podczepię do pełnego, to momentalnie włącza turbossanie i ledwo przełyka.
charakterystyczna dla głodomora.. więc o 22:50 wypiła 160 ml mleka i zasnęła do 5:30 :))) Rano znowu płacz tym razem na kupę :P Zrobiła i zasnęla :P z kupą :P a teraz śpi na macie z grzechotką w rączce
I podbródek nawet jej wyrósł drugi.Cyca ciągnie jak szalona.Czasem potrafi na 40 min się przyczepić,przy czym te ostatnie dziesięć minut usypia.W piątek mamy bilans to zobaczymy czy coś przybrała,bo w drugiej dobie troszkę spadła z wagą i od tamtej pory nie wiem jak z Jej wagą :( Teo, no i noc była dziwna, ale się wyspałam :) Wiki pospała chwilkę na brzuchu, potem zaczęła marudzić więc ja obróciłam na plecy i zaczął się płacz, chyba z 10 minut... W końcu się uspokoiła, więc ją odłożyłam do łóżeczka i sama się położyłam. Może z 10 minut spokoju i znowu ryk...więc znowu na ręce i tym razem do naszego łóżka, ale jak ją tylko położyłam włączyła się syrenacharakterystyczna dla głodomora.. więc o 22:50 wypiła 160 ml mleka i zasnęła do 5:30 :))) Rano znowu płacz tym razem na kupę :P Zrobiła i zasnęla :P z kupą :P a teraz śpi na macie z grzechotką w rączce
A jest tak grzeczna,że aż czasem nie wierzę,że mam dziecko w domu :)

W piątek mamy bilans to zobaczymy czy coś przybrała,bo w drugiej dobie troszkę spadła z wagą i od tamtej pory nie wiem jak z Jej wagą :(
mysza co to za syrop? dawaj Go tu nam ;)
A i tak lekarka kazała mu dawać.... Nie kumam. Całe szczęście katarek coraz mniejszy i kaszel coraz mniejszy....
MORELA a jak z bioderkami Oskarka ?

Dziewczyny chustowe jak to jest latem?? Nie jest za gorąco?? Bo już zaczynam być sklonna kupić jednak chustę i nauczyć się wiązać, bo my się w tym ergo ugotujemy jak będzie chociaż 25 stopni....
Night, a rozmawiałaś z pediatrą o tym budzeniu się Frania tak często w nocy? Kurcze, jest coraz starszy i powinien spać coraz dłużej.... Tak mi się wydaje. Śpi sam, czy z Wami? Może to nie chodzi o jedzenie tylko o potrzebę bliskości?
A Ty Night, jak potem dajesz radę???

widać poprawę ale ma jeszcze nosić...
ale pewnie juz za to 6 tygodnie bedzie wszytsko super!
Katy, Tobie też współczuję tych pobudek. Jak Ty funkcjonujesz potem w dzień?????????
night, a może spróbuj ograniczyć Franusiowi bodźce,

kochanego masz mężaczasem tak :)