Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Najpierw miałam wątpliwości, ale z perspektywy myślę, że dobrze, że mąż mnie przekonał
więc chyba warto teraz przeczekać i jak będzie miała 6-7 mscy to już może przestanie tak się wydzierać hehehehehe
mój chrześniak był chrzczony w wieku 7 miesięcy i darł się całą Mszę, bo to była jego pora spania i mu nie pozwolono.
ja Ci Justyna powiem, że dzisiaj trochę żałuję, że tego od razu nie zrobiliśmy...
jak Nina była maleńka i miała na wszystko [brzydko mówiąc] wyjebane
A teraz najlepsze, w mojej parafii chrzty odbywają się TYLKO w 2 i 4 niedzielę miesiąca, więc uwaga, uwaga, pasuje nam termin 10 CZERWIEC,
więc teraz pozostanie nam mszę przesunąć na odpowiednią dla nas godzinę hahahahhahahah
A ponieważ msza była tylko dla nas (13os w kościele) to i była krótsza. Fajnie tak kameralnie było.
czy któraś z Was [oprócz mnie] nie "zdążyła" jeszcze ochrzcić swojej pociechy ?
ale mi zawsze daleko było do kościoła
Czemu chcesz Ninkę ochrzcić? No bo tak sobie myślę (gdybam, bo ja akurat "praktykująca")- skoro nie utożsamiasz się z Kościołem, to myślisz, że warto mimo wszystko dziecko ochrzcić? Przecież jeśli kiedyś będzie jej to potrzebne, to sama o tym zadecyduje. A tak to trochę pic na wodę, nie?
jeśli kogoś uraziłam tym określeniem to przepraszam najmocniej
czy któraś z Was [oprócz mnie] nie "zdążyła" jeszcze ochrzcić swojej pociechy ?
Czyli prechodzicie kazdy skok o te 5 dni pozniej, czyli w niedziele bedziecie tak jakby miec skonczone 7 tygodni 2 dni jesli dobrze licze:) Dziewczyny, ja mam pytanie odnośnie tych skoków rozwojowych...uświadomcie mnie, bo nic nie kumam (może i ze zmęczenia a może z głupoty) moje dziecię w niedzielę skończy 8 tygodni, urodziła się 5 dni za wcześnie, jak zatem patrzeć na ten diagram obrazujący skoki? jesteśmy w 8, 9 tygodniu czy jak bo się zakręciłam jak świński ogon
A ja się melduję z mega grypa Już wczoraj wieczorem zaczelo mnie brac i skonczylo sie pawiem spowodowanym bolem głowy. Dzisiaj caly dzien goraczka albo po lekach stan podgoraczkowy Kubinka przynosza mi tylko na karmienia i bidulek smutny, ze do mamy sie poprzytulac nie moze Az sie boje nocy
gdyż po pierwsze jestem wierząca [acz niepraktykująca]
modlić się modlę, ale nie znoszę insytucji kościoła gdzie zamiast o Bogu księża gadają o polityce i innych tego typu rzeczach....
wole wszystkich tych braci franciszkaniow i innych takich fajnych, oni mowia dobrze
Teo - ja nie chrzciłam, ale i nie zamierzam. Wychodzę z założenia, że jak dorośnie to sam zadecyduje.
Mnie. Ale wybaczam. Po chrzescijansku