Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zapomniałam napisać, że dziś Wiki na moich oczach 3 razy obróciła się z pleców na brzuch
moja leniwa pipencja to się nawet z brzucha na plecy nie obróci tylko jak chce skończyć brzuszkowanie to się rozdziera jak stare prześcieradło i nie przestanie dopóki jej nie odwrócę ahahaha
To chyba cos nie tak z napieciem miesniowym co?
Zapomniałam napisać, że dziś Wiki na moich oczach 3 razy obróciła się z pleców na brzuch dwa razy w lewo raz w prawo
moja leniwa pipencja to się nawet z brzucha na plecy nie obróci tylko jak chce skończyć brzuszkowanie to się rozdziera jak stare prześcieradło i nie przestanie dopóki jej nie odwrócę ahahaha
Ja też bywam zmęczona przy dziecku. Nie fizycznie, psychicznie. Też dostaję pierdolca od siedzenia w domu.
Teściowa na jedno skinienie przez piekło, ale by przyszła.
Tylko co z tego? Zyskane w ten sposób 5 minut dla siebie nie będzie warte tych wszystkich szkód, które może spowodować ktoś, kto lepiej ode mnie wie, co jest najlepsze dla mojego dziecka...
możesz wspomagać odruch przez szczotkowanie zewnętrznej strony dłoni (taką szczoteczką do włosów dla dziecka) albo masować piłeczką z wypustkami (to drugie u nas nie działało) albo po prostu masować każdy paluszek z osobna (jakby pocierajac w palcach) i całą dłoń w ten sam sposób Tylko kurde nie wiem co zrobic zeby zakumal ze te lapki mozna sobie otworzyc...
Jaherko powiedz mi kiedy byłaś z mężem na kolacji / kawie w kinie - gdziekolwiek?
Inne pytanie - czy jak młody Ci nie położy się na jedna drzemkę bo masz wizytę u lekarza czy cos innego się wydarzyło to też jest koniec świata i błędy wychowawcze?
i jaką szkodę wyrządzi kawałek czekoladki?
i jeszcze raz powtórzę JA oddałabym wszystko za to by ktoś został z dzieckiem czy to jak Kuba był mały czy teraz Nat bym mogła mieć ciut czasu dla siebie albo i na rzeczy na które mi zazwyczaj go brakuje
Jaherko powiedz mi kiedy byłaś z mężem na kolacji / kawie w kinie - gdziekolwiek? bo ja po 10ciu latach dopiero wyrwałam sie z mężem do filharmonii i to też pędem w tą i z powrotem bo za długo
i jeszcze raz powtórzę JA oddałabym wszystko za to by ktoś został z dzieckiem czy to jak Kuba był mały czy teraz Nat bym mogła mieć ciut czasu dla siebie albo i na rzeczy na które mi zazwyczaj go brakuje
czy jak młody Ci nie położy się na jedna drzemkę bo masz wizytę u lekarza czy cos innego się wydarzyło to też jest koniec świata
Ja myślę że nasze punkty widzenia się różnią o tyle że Wy macie kogokolwiek obok - nawet tą wkur.... teściową czy teścia a my nie.
nikt nie spytał czy nam jakoś pomóc, czy przyjść posiedzieć z nimi czy choćby zabrać dziecko na spacer
nikt nie spytał czy nam jakoś pomóc, czy przyjść posiedzieć z nimi czy choćby zabrać dziecko na spacer
oczywiście sobie radzimy ale są czasami takie sytuacje gdzie bardzo bym chciała kogoś na chwilę C'est la vie- duzi jesteśmy, musimy sobie radzić
oczywiście sobie radzimy ale są czasami takie sytuacje gdzie bardzo bym chciała kogoś na chwilę
I dlatego nie umiem Was zrozumieć jak można najeżdżać i się wpieniać na kogoś kto z całego serca chce dobrze
a moja córa to wózka nie cierpi i nie ma bata, żeby w nim usnęła
Już szybciej przerzucę się na wielo, bo zaczyna mnie drażnić wygląd cipki i dupki.
I dlatego nie umiem Was zrozumieć jak można najeżdżać i się wpieniać na kogoś kto z całego serca chce dobrze
No niestety, dziadkowie to też dorośli ludzie i powinni zrozumieć, że ich rola jest już nieco inna, że nie mogą próbować zastępować rodziców, choćby nie wiem jak byli pewni swoich racji
Pięć minut radochy nadgorliwej babci zamieniło się w długie męki dziecka i rodziców.
Tylko dziwi mnie to bo jeszcze nigdy mu sie takie cos nie zdarzylo od urodzenia (ma 3 miesiace)
Dziewczynki, co zrobic jak moje dziecko od wczoraj nie zrobilo kupy?