Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo moja potrafi od 5.30 do 21.00 nie zmrużyć oka...
Także - można...
Kurcze, Teo, a pediatra mówiła czym to może być spowodowane? Bo to jest tylko 1 ruch jakby zaburzony, a cała reszta super, tak?Jak to wygląda? Jak się podciąga Ninkę za rączki to główka nadal jej opada do tyłu?
Ale pewnie całą noc przesypia
Teo a może na Kraków uderzcie ??
także pokazała wszystkie swoje najlepsze strony :P ] i tylko 1 rzeczy nie robi
czasami tak się zdarza podobno....
i może to zacząć robić za tydzień a może za 2 miesiące dopiero
no ale USG mamy zrobić , dla spokojności....
Gdyby jeszcze buzi nie piłowała... Eh. Taki typ.
nawet przez chwilę leżała na brzuchu a rączki miała w powietrzu
ewentualnie wszystko mnie wkurwia włączcie wreszcie suszarę
nasza fizjo mówiła, że to nie jest ok, że mała tak się grzbeietem do tyłu wygina przy leżeniu na brzuszku, że aż robi kołyskę.
jakoś mi trudno uwierzyć, że dziecko płacze od tak. szukaliście, Madziu, przyczyny? ja bym się niepokoiła.
ja się tam Madzia nie znam ale ona mówiła, że kołyska w tym wieku to jest właśnie normalna....
byliśmy u neurologa i oceniał napięcie mięśniowe, które ponoc idealne jest
Widać, że chce, ale nie może.
Próbuję na rękach lub w bujaczku (wiem, za wcześnie).
rytmiczne chodzenie trzymając ją "na fasolkę"
Teo, napięcie u dziecka może się zmieniać, tzn np to, że w drugim miesiącu napięcie było ok, nie znaczy, że w czwartym nie może wyjść niskie/wzmożone. Ale jeśli lekarz ocenia, że jest ok, to pewno nie ma się czym martwić, zróbcie dla spokoju USG główki i będziecie wiedzieli co i jak.
U Krzysia to, że jest "miękki" wyszło jak miał niecałe 3 miesiące.
Teo - u Mikiego próba trakcji ZAWSZE wypadała negatywnie...
Teo - gdzieś od trzeciego, czwartego... Jakoś nigdy mu się nie udało tego łba dźwignąć ;-)
Teraz to dopiero zaczęłam sobie wkręcać Wiki od paru dni podciąga kolanka pod siebie, wypina dupkę, plecki ugina, jakby chciała zacząć raczkować, a przecież ona ledwo skończyła 4 m-ce a do siadu podciąga się sama, wystarczy dać jej 2 palce, ale najgorsze jest to, że jak ją puszczę to ona siedzi nawet kilkanaście sekund tak posiedzi i się nie przewraca Mam nadzieję, że nic z nią nie jest złego
Zdecydowanie nie panikuj - Ninka jest zupełnie normalną kobietką :-)
Dzieci rozwijają się różnie, nie ma co szaleć.
MAGDA a ta asymetria to jak sie u Mery objawia ?
to to , że głowkę tak na bok przekrzywiała na tych fotkach co kiedyś wklejałaś ?
wiem że nie zadzwonią i z drugiej strony to nawet przerażała by mnie praca u nich…
nie zawsze praca kończy się o 16 często jest to praca po godzinach i w soboty , w zamian wybrany wolny dzień w tygodniu…
Tzn woli patrzec w prawo i jest to wyrazna preferencja, a jak lezy na plecach to sie skreca w prawo, w sensie tak zgina do boku. Lepiej tez pracuje prawa reka i nóżka.
Nie jest to jakas mega asymetria, skoro wystarcza wizyty fizjo co kilka tygodni. No ale polaczona z lekkim wzmozonym napieciem, musi byc wytepiona