Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czyli z tych 95 % to pewnie z 85 % wraca z cieżkim sercem, milionem rozterek i łzami w oczach bo innego wyjścia nie ma ?
ja przy Ewuni zakładałam powrót po sześciu miesiącach. no i nie udało się. ani ja ani ona nie dałyśmy sobie rady w nowej sytuacji. To mnie nauczyło, żeby właśnie nic z góry nie zakładać.
A o opiekunce nie myślisz?
wymagam leczenia, jak myślicie ?
A tak na serio- myślę, że tak jak dziecko musi dojrzeć do rozstania z mamą, tak i mama musi dojrzeć do pozostawienia dziecka z kimś obcym.
Nie wiem, skąd bym ją miała wytrzasnąć. a przypadkowej pani nie chcę.
Niestety nie każdy tak może - zostawić sobie wybór, wracać czy nie.
Naprawdę można łączyć rolę matki z innymi życiowymi celami. Na początku rodzicielstwa jest się w trochę innym świecie ale przecież nie można tak w nieskończoność ;)
Tylko często zapominamy, ze te nasze maluchy świetnie się rozwijają jak są nie tylko z mamą ale tez w otoczeniu innych ludzi - inne bodźce, inne interakcje.
Bo bedzie wiecej czasu spedzal z mezem i bardziej do niego sie przyzwyczai i ja zajde na dalszy plan...
pojawiła ciekawa propozycja, ale wiązałaby się z oddaniem Małej do żłobka w październiku
Madzia, a tak z ciekawości- do którego?
U mojego męza w pracy tez ma byc takie przedszkole :)
opłata 1200zł skutrecznie ją odwiodła
Za prywatne? To niestety normalna cena
Młoda znowu wieczorem dała rodzicom "zaszaleć" hihihihihi :P
i nawet pospała sama do 23 ;))
Niekoniecznie. Znajomi płacą 700 zł. Inni 600 zł. U mnie za rogiem powstał właśnie prywatny żłobek - na razie opłata 650 zł i ponoć jakieś dotacje od miasta się szykują, więc może będzie taniej. 1200 zł to jednak kosmiczna cena jak dla mnie
Na szczęście moją pracę da się tak zorganizować, żebym sporo rzeczy robiła w domu.
Hydro, ale o jakim rejonie mówisz? bo warszawskie ceny niestety są kosmiczne i ja jeszcze żłobka za 600 nie widziałam, ale fakt, nie szukałam dotychczas.
Nadal utrzymuję, że 1200 zł za żłobek prywatny w Warszawie to cena normalna (choć kosmiczna dla przeciętnej rodziny).
A najsmutniejsze jest to,że w rodzinie, gdzie oboje rodzice zarabiają najniższą pensję, matka ma zerową możliwość powrotu do pracy bo żłobek kosztuje więcej niż pensja jednej osoby.
Hydro - to zmienia postać rzeczy. Nadal utrzymuję, że 1200 zł za żłobek prywatny w Warszawie to cena normalna (choć kosmiczna dla przeciętnej rodziny).
czy w waszych żłobkach też są potrzebne takie zaświadczenia ?
czy w waszych żłobkach też są potrzebne takie zaświadczenia ?